Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Előkerült a titkos dokumentum: így építenék be Karácsonyék a Mocsárosdűlőt

888.hu

2021.12.14. 16:40

A Bennfentes megszerzett egy 2020-as hivatalos fővárosi dokumentumot, amelyben egyértelműen, látványterveken is látszik, hogy a Mocsárosdűlő jelentős részének beépítésével számolt a főváros.

 

A Mocsárosdűlőről szóló beszélgetésrészlet volt az Anonymus-hanganyagok egyik legfontosabb része.

Ebben Barts J. Balázs a befektetőkkel azt veszi sorra, hogy a Mocsárosdűlőn milyen ingatlanfejlesztést tervez a főváros, ami a helyi polgármesterrel is egyeztetve van, akivel megvan „a deal”, és aki az egészet „szeretni fogja”.

Karácsony az acsarkodó Szabó Tímeával végig hazudozott az ügyben, azt állítva, ők megmentenék a Mocsárosdűlőt a beépítéstől.

A dokumentum ismeretében vagy nem tudták, miről hazudoznak, vagy annyira gátlástalanok, hogy tudják ugyan, mi az igazság, de akkor is szemrebbenés nélkül hazudnak.

A Bennfentes korábban utánajárt az ingatlanfejlesztés volumenének az építőipari piacon, és a vagyonkezelő vezetője által megálmodott 334 ezer négyzetméteres beépítés körülbelül 100 milliárd forint haszonnal kecsegtette a baloldal üzletembereit és oligarcháit.

Részletek a Bennfentes által megszerzett anyagból:

Mocsárosdűlő városrész a III. kerületben, az Arany-hegy és az Üröm-hegy lábánál található. Területe az Aranyhegyi – Határ – Szentendrei utak és a vasúti pálya által határolt, kiemelkedő természeti értékekkel bíró, városszerkezeti szempontból kedvező elhelyezkedésű terület, mely közúti, valamint a vasúti, gyorsvasúti és autóbusz-közlekedés által közösségi közlekedéssel részben ellátott. Mocsárosdűlő fejlesztési területe jelen elemzés szerint az a nagyrészt beépítetlen, de fejlesztési potenciállal is rendelkező terület, mely az Aranyhegyi út – Határ út – Gladiátor utca – Zsófia utca – Budapest–Esztergom vasútvonal között helyezkedik el”

Mocsárosdűlő területe az egyik legnagyobb, jelentős fejlesztési potenciállal is rendelkező fővárosi tulajdonú terület. A fejlesztési területen belül a fővárosi önkormányzat tulajdonát képezi összesen 92,1 hektár terület (104 darab ingatlan), amely összességében a fejlesztési terület 76,1%-át adja.

„Az egy évtized alatt kiépíthető vegyes funkciójú városrész mind a lakásszektorban, mind az irodaszektorban újszerű kínálattal jelenhet meg, kereskedelmi és intézményfunkciókkal kiegészülve.”

„A főúthálózat lokális fejlesztésével (Aranyhegyi úton új csomópontok kialakításával) és a belső mellékúthálózat (autóbuszok közlekedését is biztosító gyűjtő utak) megteremtésével, valamint az autóbusz-hálózat kiterjesztésével a terület Aranyhegyi úthoz csatlakozó része beépíthetővé válik. A Szentendrei úti HÉV-et szintben keresztező közúti kapcsolat kiváltásával a terület távhővezeték nyomvonaltól keletre eső része is fejleszthetővé válik. Az új úthálózat kiépítése során gondoskodni kell a közművek (vízellátás, szenny- és csapadékvíz elvezetés, villamos energia, távhő, gáz) kiépítéséről is.”

„A közlekedési rendszer fejlesztése nélkül mintegy 1.100 lakás és 250.000 m2 bruttó szintterületű iroda-kereskedelem beépítés létesíthető, elsősorban az Aranyhegyi út mentén.”

„Mocsárosdűlő területének további beépítéséhez a fejlesztési terület belső úthálózata és a Szentendrei út között különszintű kapcsolat megvalósítása szükséges a Gladiátor út kiépítésével, a Pók utcai csomópont fejlesztésével. A közúthálózat fejlesztésén kívül a Pomázi úton közlekedő autóbuszjáratok további sűrítése mellett a terület belsejére is ki kell terjeszteni a színvonalas autóbusz-közlekedést.”

A Bennfentes korábban írta az ügyben:

A felvételeken Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője arról beszélt, hogy

a védett területen több százezer négyzetméternyi ingatlan épülhetne, az építési szabályzatot pedig a befektetők érdekeihez igazítanák. A területet pedig akkor is beépítenék, ha ez helyi ellenállásba ütközne.

Múlt pénteken újabb leleplező videót küldött szerkesztőségeknek Anonymus, amelyből az derül ki, hogy a fővárosi önkormányzat a Városháza eladása mellett egy másik gigaprojekt iránt is elkötelezett. A hangfelvételen a III. kerületi Mocsárosdűlő beépítéséről van szó. Arról az észak-budai telekegyüttesről, amelyen tervezett erdők mellett védett és védelemre érdemes természeti területek is vannak. A látszólag a környezetvédelem mellett kardoskodó Karácsony Gergely és köre ennek az értékes területnek egy részét is eladná. Az egyeztetésről szóló hanganyag bemutatása előtt Anonymus felhívja a figyelmet Szabó Tímea egyik korábbi videójára, amelyben a Párbeszéd társelnöke arról beszél, hogy megmentették a Mocsárosdűlőt, oda semmit sem lehet építeni.

Csakhogy ez a hangfelvétel további részei szerint egyszerűen nem igaz – számol be róla a portál.

Az üzletemberek arról érdeklődtek, hogy építési szempontból milyen övezet jön létre a Mocsárosdűlőre tervezett fejlesztéssel, Barts pedig rugalmasnak mutatkozott. „Most csináljuk a tervét még tszt-szinten is” – válaszolta. A tszt rövidítés a településszerkezeti tervet takarja, amelynek célja általában a településszerkezet és a terület felhasználhatóságának meghatározása. Árazás folyamatban. A befektetők arra is kíváncsiak voltak, hogy lakónegyed épülhet-e a területen. „Az Óbudai Egyetem már kinézte magának, hogy egy campust csináljon” – közölte a vagyonkezelő vezetője.

A terveket ismertetve kifejtette, hogy a városrészen egy tavat szeretnének létesíteni, és azt is megemlítette, hogy a Mocsárosdűlő területe majdnem akkora, mint a Városligeté.

A beszélgetésben elhangzottak alapján úgy tűnik, mintha a felek az elkészült látványterveket vagy egy térképet nézegetnének, a vagyonkezelő vezetője pedig bemutatja, hogy hol lennének az irodák, hol a lakóházak, és hol van a vasútállomás.

Barts kiemelte, „a terület árazása folyamatban van”. „Itt nagy valószínűséggel azt fogom képviselni, hogy ne pénzért adjuk el az ingatlanokat, hanem épületet kérjünk érte” – mondta a vagyonkezelő vezetője tárgyalópartnereinek, hozzátéve, hogy a területen 1100 lakást lehet felhúzni, és „mondjuk” 150 lakást kérne cserébe.

„Ütemekben csináljuk, ha az első 200 lakásra van építési engedély, akkor építsd fel, és adjál érte 25 lakást. Ha az teljesen kóser, akkor mehetünk tovább a következő ütemre” – ecsetelte Barts, megjegyezve, hogy akkor nem eladta az ezüstöt, hanem beváltotta. A befektetők képviselője ekkor meg is jegyezte, hogy „ez egy ilyen bárter (sic!) konstrukció”. A szövegrészletből az ugyanakkor nem derült ki, hogy a fővárosi önkormányzat milyen célból kérne felépített lakásokat a telkekért cserébe. Bartsot arról is kérdezték, hogy mikor tervezi nyélbe ütni az üzletet.

„A Mocsárosdűlővel kapcsolatban most az a mondás, hogy ez a része beépülhet, és olyan 300 ezer négyzetmétert lehet rátenni” – jelentette ki a felvételen Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezérigazgatója a III. kerületi zöldterületről, arra utalva, hogy ennyi lehet a felhúzott ingatlanok felületének nagysága, az emeleteket is beleszámítva. A területet 14 hektárnyira – 140 ezer négyzetméterre – becsülte.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére