Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elnémult a baloldal Anonymus új videójától

888.hu

2022.03.18. 19:15

Az újabb botrány teljesen elnémította a baloldalt: az Anonymus által megnevezett szereplők egyike sem kívánt felelni a Hírcentrum kérdéseire. Sőt, a III. kerület képviselőjelöltje, Szabó Tímea sem reagált a körvonalazódó botrányra. Eközben a Mediaworks Hírcentruma egy újabb összefüggést talált Patek Gábor és a III. kerületi önkormányzat között: a helyi, Óbuda Újságot Kispestről szerkesztik, egy olyan irodaházból, amelyben a botrány további érintettjeinek is bérelt helyük van – írja a Magyar Nemzet.

 

Sem a baloldali vezetésű önkormányzatok, sem pedig a legújabb botrány főszereplői nem kívántak nyilatkozni Anonymus pénteken közzétett videója kapcsán. A Mediaworks Hírcentruma e-mailben kereste kérdésekkel a III., a XVIII. és a XIX. kerületi önkormányzatot. Azt szerették volna megtudni, hogy milyen információik vannak Patek Gáborról, Fischer Lászlóról és Deák Róbertről, vagyis a maszkos alak szerint a körvonalazódó botrány főszereplőiről, illetve az általuk végzett tevékenységről. A Hírcentrum kérdéseire csupán hallgatás volt a válasz.

A Mediaworks megkereste Patek Gábort, akitől azt szerették volna megtudni, hogy elismeri-e, hogy ő van az Anonymus által közzétett pénteki videón.

 

A politikus-üzletember a lapzártáig elérhetetlennek bizonyult.

Szintén meg szerették volna kérdezni Szabó Tímeától, a Párbeszéd társelnökétől, III. kerületi képviselőjelölttől, hogy mit gondol az ügyről, valamint hogy ismeri-e Patek Gábort, ám Szabó úgyszintén nem reagált megkeresésükre.

A pénteken nyilvánosságot látott legújabb felvételen az Anonymusként ismert maszkos alak arról beszélt, hogy Patek Gábor,

 

aki korábban Gajda Péternek, Kispest MSZP-s polgármesterének a bizniszeit intézte, újabban már a III. kerületi balos vezetés simlijeit rendezi.

 

A közzétett videón egy autóban játszódó jelenet látható, amelyen a vezetőülésen helyet foglaló személy átad egy papírborítékot az anyósülésen levő férfinek, miközben különböző összegeket említenek a beszélgető felek. Az elmondottak alapján pénz cserélhetett gazdát, hozzávetőlegesen három-négymillió forint, valamint szóba került egy későbbi, hatmillió forintos tranzakció is. Anonymus szerint az esemény egyik résztvevője Patek Gábor volt, aki legújabban a III. kerületi polgármester környékén tűnt fel – korábban pedig a kispesti szocialisták fontos embere volt.

 

Patek nevét főként akkor ismerhette meg a szélesebb közvélemény, amikor 2019-ben kiszivárogtak azok a kispesti hanganyagok, amelyeken Lackner Csaba helyi baloldali önkormányzati képviselő – bódult állapotban – részletesen beszámolt a kerület korrupciógyanús ügyleteiről.

 

Pateket személyes szálak kötik az Anonymus által szintén megnevezett Fischer László ügyvédhez és Deák Róberthez, hiszen mindhárman egymás Facebook-ismerősei. A cégadatok áttekintését követően a Mediaworks Hírcentruma kiderítette, hogy Fischernek és Deáknak van egy közös vállalkozása, ez az RF Production Hungary Kft. A céget nem sokkal a 2019-es önkormányzati választások után hozták létre, főként reklámügynöki tevékenységgel foglalkozik. A társaság számos megrendelést kapott a Kiss László DK-s polgármester vezette III. kerületi önkormányzattól. Fischer Lászlónak ugyanakkor van egy közös vállalkozása Kiss László kerületvezető feleségével is. Ez a Sight-Tech Hungary Kft., amelyben Fischer és Polyák-Kiss Ágnes egymást követték az ügyvezetői székben; jelenleg mindketten a gazdasági társaság tulajdonosai, Fischer pedig a cég ügyvezetője.

Pénteki cikkében az Index.hu talált egy további kapcsolódási pontot Patek Gábor és a III. kerületi önkormányzat között. A portál által közölt történet szerint Patek feladata volt, hogy a 2019-es választások után az új, baloldali kerületvezetésnek megfelelő baloldali irányultságú helyi lapot hozzanak létre. Ezért az Óbuda Újságot korábban kiadó és szerkesztő céggel szerződést bontottak, és a kerület közbeszerzést írt ki.

 

A befutó a Key Price Kft. volt, amely 60 hónapra, azaz 5 évre nyerte el a munkát, 356 millió forint értékben. Az Index arról írt, hogy az Óbuda Újság fotósa egy bizonyos Patek Andrea, aki valószínűleg Patek Gábor rokona.

 

A Mediaworks Hírcentruma utána nézett a Key Price Kft.-nek és további összefonódást talált a botrány eddigi szereplői között. A vállalat fő tevékenysége a cégadatbázis szerint közúti áruszállítás és személygépjármű kereskedelem. Ám nem ez az egyetlen furcsaság. A szerkesztőség Kispestre költözött, Patek Gábor korábbi munkaadójának kerületébe. Itt a 206Center Irodaházban van irodájuk, ugyanabban az épületcsoportban, ahova az Anonymus által is említett Fischer László ügyvédnek és Deák Róbertnek van bejelentve a közös cége, az RF Production Hungary Kft.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf bearanyozta Márton Richárd ezüstérmét az Eb-n

Milák Kristóf megvédte Európa-bajnoki címét 200 méter pillangón, mögötte barátja, klub- és edzőtársa, Márton Richárd ért célba a római Eb-n. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 200 vegyesen akart vigasztalódni, miután nem jutott döntőbe 400-on. Sajnos, nem csupán néhány évvel korábbi időeredményétől maradt le, de a középdöntőben is jobban úszott, nem csoda, hogy csak a 8., míg Sebestyén Dalma 7. lett.

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Soros ügyésze marad, Bostonban tombol a transznemű őrület

Egy vatikáni felmérésben pedig már úgy is nyilatkozhat az ember, hogy non bináris....

A török csendőrök migránsokat tuszkolnak át a görög határon

Nótisz Mitarákisz görög bevándorlásügyi miniszter kedden azzal vádolta meg a török hatóságokat, hogy migránsokat kényszerítenek át az Évrosz határfolyón görög területre.

Kifogyóban a Pride után a majomhimlő elleni vakcina

Nagy-Britanniában Brighton városában a jelentések szerint nem sokkal a városi Pride-felvonulás után felfüggesztették az oltások beadását, mivel a készletek krónikusan fogyóban vannak.

Egy vatikáni felmérésben választhatsz, hogy non-bináris vagy-e

Egy új vatikáni kérdőív egy harmadik lehetőséget is kínál a válaszadóknak nemük megadásakor, nevezetesen: férfi, nő és egyéb.

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

Borgula nem érti: miért tűrik még meg a magyarok Orbánt?

A hivatásos értetleneket az ember leggyakrabban már mosolyogva szemléli. Akik nem tudják elképzelni, hogy miért nem lázad a magyar, mikor az újságban azt olvassa, hogy ilyen rossz meg olyan rossz a helyzet. Szerintük az embereknek már régen éhen kellett volna halni például a hatalmas infláció okozta szegénységtől és még mindig élnek. Hogy van ez?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére