Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elmarasztalta a Kúria a magyargyűlölő Tóta W. Árpádot

888

2021.03.24. 21:55

A HVG-n megjelent gyűlöletírásában „büdös magyar migránsokat” és „magyar banditákat” emlegetett az ultraliberális Tóta.

Tóta W. Árpád 2018. november 7-én a HVG.hu-n Magyar ember nem lop, csak kalandozik címen megjelentetett fröcsögéséből valók a fent említett gyűlölködő jelzők, amik miatt két magánszemély nyújtott be keresetet az úgynevezett kollektív személyiségi perlés intézményével élve.

A Kúria tájékoztatásából kiderül, hogy az elsőfokú bíróság megállapította Tóta W. felelősségét, de a másodfok megváltoztatta az ítéletet és a felperesek keresetét elutasította.

A felpereseket a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás képviselte, aki felülvizsgálati kérelmet terjesztett a Kúria elé. A PS cikke szerint a Kúria az elsőfokú bíróság megállapításával értett egyet, amely szerint a „büdös” és a mai közbeszédben pejoratív tartalmú „migráns” jelzők, illetve a „magyar banditák” kifejezés használata a magyar nemzet közösségének méltóságát sérti.

A Kúria ezért:

Kötelezte az alperest a cikkből a sértő kifejezések eltávolítására, valamint 15 napon belül elnézést kérő közlemény megjelentetésére és a felperesek részére összesen 400 000 forint sérelemdíj megfizetésére

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére