Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elítélte László Imre Hitler-méltató szavait a Jad Vasem kutatója

V4NA, 888.hu

2020.07.17. 09:00

„Teljesen helytelen dicsérni vagy felmagasztalni” Adolf Hitler tetteit, jelentette ki a Jad Vasem Intézet vezető történésze a V4NA nemzetközi hírügynökségnek. A történész arra reagált, hogy nemrégiben László Imre gyurcsányista polgármester azt mondta: Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin az év személyiségének választotta.

„Hitlert a holokausztban betöltött felelőssége, valamint az óriási emberi veszteséggel és pusztítással járó második világháború kirobbantása miatt teljesen helytelen dicsérni vagy felmagasztalni”, válaszolta Robert Rozett, a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet – Holokauszt Emlékközpont vezető történésze a V4NA kérdésére.

Budapest 11. kerületének baloldali polgármestere,

László Imre júniusban egy önkormányzati ülésen kifejtette: Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin az év személyiségének választotta.

A Gyurcsány Ferenc-féle Demokratikus Koalíció politikusa szerint, akinek pártja képviselettel rendelkezik az Európai Parlamentben is, a náci diktátor Németországért tett cselekedetei „elvitathatatlanok”.

Az amerikai Time magazin 1938-ban Hitlert választotta az év személyiségének, ami azóta számos vitának adott alapot. Robert Rozett erre reagálva a V4NA-nak kifejtette:

Nem hiszem, hogy ezt az emberiség javára szolgáló tettei elismeréseként kapta volna.

Hozzátette: 1938-ban írták alá a müncheni egyezményt, amely lehetővé tette Hitler számára, hogy két hullámban (1938-ban és 1939-ben) megszállja Csehszlovákiát. „Abban az időben ez a megállapodás látszólag segített elkerülni a fenyegető háborút. Ez a háború kitörése előtt történt, még mielőtt a holokauszt a maga teljességében megjelent” – fejtette ki a történész a V4NA-nak.

Hitler nevéhez már több rémtett kötődött, mire a Time 1938-ban az év személyiségének választotta.

Két hónappal azután, hogy 1933 januárjában kinevezték kancellárrá, megnyittatta az első koncentrációs tábort a németországi Dachauban. A náci párt elit alakulata, az SS itt tartotta fogva, éheztette és kínozta a náci ideológiával egyet nem értőket és a német zsidókat. A hosszú kések éjszakáján, 1934 júniusában Hitler kegyetlen módon leszámolt legfőbb politikai ellenfeleivel és kritikusaival. A náci titkosrendőrség megtámadta és likvidálta az SA vezéralakjait, köztük Hitler addigi szövetségesét, Ernst Röhmöt, ezzel a diktátor biztosította teljhatalmát. A háború előkészületeinek részeként náci agitátorok 1937 végétől provokációkba kezdtek Nyugat-Csehszlovákiában, hogy az ott élő németek félelmére hivatkozva Hitler később Németországhoz csatolhassa a Szudéta-vidéket.

Robert Rozett a V4NA-nak megjegyezte, hogy

1939-ben a szovjet kommunista diktátor, Joszif Sztálin volt az év embere a Time szerint.

Hangsúlyozta:

személy szerint azt szeretném, hogy a címet a jövőben olyan embereknek adják, akik hozzájárultak a világ fejlődéséhez.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A baloldal már azt sem tudja mit hazudjon, ha a vírusról van szó

A baloldal már azt sem tudja mit hazudjon, ha a vírusról van szó

Ezek semmiből sem tanulnak. De, tényleg! A baloldal minden nap bebizonyítja, hogy nem lehet rá számítani továbbra sem segít a járványellenes védekezésben, ahogy az első hullám idején, most is csak a gáncsoskodással van elfoglalva.

Operatív törzs: a szabályok betartásával elkerülhetőek a szigorúbb korlátozások

A napi életet korlátozó szigorítások elkerülése érdekében a bevezetett szabályokat komolyan kell venni. Magyarország és az egészségügy a járványügyi készültség állapotában van – derült ki az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. 

Újból üzembe helyezik a Dél-Pesti Centrumkórház sátorrendszerét

Újból üzembe helyezik a Dél-Pesti Centrumkórház sátorrendszerét

Újból üzembe helyezik a Dél-Pesti Centrumkórház (DPC) sátorrendszerét, amelyben a koronavírus-fertőzöttek előzetes szűrését végzik.

Ősztől a 7. osztályos fiúknak is ingyenes lesz a HPV-elleni oltás

Ősztől már nem csak a lányok, hanem a fiúk is igényelhetik.

Közleménnyel válaszoltak a lázadozó volt SZFE vezetésnek

Közleménnyel válaszoltak a lázadozó volt SZFE vezetésnek

Felszólította a Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma az indulatokat felszító tanárokat, hogy biztosítsák a tanulni kívánó diákságnak az oktatást.

Fürjes javaslatára ismét összeül a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa

Fürjes javaslatára ismét összeül a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa

A kormány javaslatára napirendre kerülhet a fővárosi közösségi közlekedés, valamint a Nagykörút forgalmi átalakításának ügye is.

Visszatértek az akciócsoportok – Videó!

Újabb videót töltött fel közösségi oldalára Orbán Viktor.

Lemondott a cseh egészségügyi miniszter

Lemondott a cseh egészségügyi miniszter

Távozik tisztségéből Adam Vojtech cseh egészségügyi miniszter.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére