Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életekbe kerülhet a vírustagadók nyomulása

888.hu

2020.10.30. 14:20

Egész Európában nő a koronavírus-fertőzöttek száma, azonban még most is vannak olyanok, akik egyszerűen képtelenek felfogni a veszélyt, ráadásul hangot is adnak véleményüknek. A vírustagadás életeket veszélyeztet.

Miközben egész Európában naponta dőlnek meg a fertőzöttségi rekordok, és az országok egyre komolyabb korlátozásokat vezetnek be, a vírustagadás is egyre nagyobb méreteket ölt, ami nemcsak a védekezést nehezíti meg, hanem életeket is veszélybe sodor.

Ma Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos reggeli rádióinterjújában a következőket mondta:

A védekezés közös felelősség, a maszkot hordani kell, ez a kulcs, mert aki nem hordja, és nem tartja be az előírásokat, az felelőtlen, mások egészségével is játszik. Hétfőtől büntetni kell azokat, akik nem tartják be a szabályokat.”

Talán a sors fintora, hogy a kormányfő épp ma mondta ezt, ugyanis az egymást hülyítők mára, október 30-ára

maszkellenes mozgalmat hirdettek, amivel gyakorlatilag törvénysértésre buzdítják az embereket, és arra szólítanak fel, hogy dobjuk el a maszkot.

Fotó: Ripost

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) már szeptember 17-én kiadott egy közleményt, amelyben a vírustagadás veszélyére hívták fel a figyelmet. A központ azért szólalt meg, mert a különböző oltásellenes és a koronavírus-járvány létezését kétségbe vonó nézetek folyamatosan terjednek az interneten.

Ezek a teóriák orvosszakmailag megalapozatlan állításokat és tárgyi tévedéseket tartalmaznak.

A vírustagadók egyértelműen az emberek szkepticizmusára alapoznak. Azt sugallják, hogy közel sem akkora a veszély, mint azt a szakemberek állítják. Összeesküvés-elméleteiket a közösségi oldalakon terjesztik.

Tüntetések a korlátozások ellen

Szerdán a cseh kormány koronavírus-járvány elleni óvintézkedéseinek megszüntetését követelték Prágában. Az október 22-étől érvényben lévő kormányrendelet szerint jelenleg egy tüntetésen legfeljebb 100 ember vehet részt, húszas csoportokba osztva. Az első száz tüntető megérkezése után a rendőrség lezárta a megmozdulásnak helyet adó belvárosi Köztársaság teret. Több száz tüntető a rendőrkordonon kívül vett részt az eseményen. Sokan zászlókat és transzparenseket vittek, amelyeken bírálták a kormányt. „A vírus képességei is nagyobbak, mint kormányunké” – állt az egyik transzparensen. Tíz nappal korábban egy hasonló megmozdulás utcai zavargásokba, a tüntetők egy csoportjának a rendőrség elleni támadásába torkollott. A karhatalom csak könnygáz és a vízágyú bevetésével tudott rendet teremteni a téren.

Torinóban, Milánóban, Nápolyban és több más olasz nagyvárosban utcai megmozdulások zajlottak hétfőn, a járványügyi szigorítások első estéjén. Torinóban több mint ezren töltötték meg a város központi részét: csuklyás fiatalok füstbombákat, petárdákat, üvegpalackokat, köveket dobáltak a rendőrök felé, járműveket borítottak fel, kirakatokat törtek be. A rendőrség könnygázzal próbálta megfékezni a randalírozó tömeget. Milánóban szintén voltak nem engedélyezett utcai felvonulások, a tüntetők a Giro d’Italia kerékpárversenyhez használt kordonokat dobálták a rendőrökre.

Varsóban a koronavírus-járvány súlyosságát tagadó és az annak megfékezése érdekében hozott intézkedéseket elutasító csoportok vonultak utcára. A múlt szombaton zavargásba torkollt demonstráció során négy rendőr megsérült, 278 tüntetőt pedig őrizetbe vettek.

Szeptember közepén Budapesten is vírustagadók rendeztek demonstrációt. A járvány terjedésének megakadályozását célzó intézkedések ellen szervezett Covid 9.11 elnevezésű demonstrációt Gődény György – róla később – gyógyszerész és fitneszedző szervezte, akitől még a Magyar Orvosi Kamara is elhatárolódott. A rendezvényre szerencsére nem sokan voltak kíváncsiak, a felszólalók mondanivalója úgy foglalható össze, hogy átverésnek és túlzónak tartják a vírus körüli felhajtást, úgy vélik, felesleges a maszkviselés, a korlátozó intézkedések és az oltás is, szerintük elégséges az immunrendszer D-vitaminnal történő erősítése. A demonstráció napján Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Facebook-oldalán közzétett írásában mélyen elítélte a vírustagadókat.

Doktorok lázítanak

A hazai vírustagadóknak két „sztárjuk” van:

  • Lenkei Gábor,
  • Gődény György.

Lenkei Gábor egy vállaltan hívő szcientológus, étrend-kiegészítőket készítő és forgalmazó vállalkozó, aki 1986-ban szerzett orvosi diplomát. 2003 még egy könyvet is kiadott Cenzúrázott egészség címmel, amelyben azt állítja, hogy az egészségipart a gyógyszermaffia tartja a markában, amely betegségeket talál ki, hogy aztán a gyógymódot drága pénzen eladhassa, miközben a valódi gyógymódokat minden eszközzel elhallgatja.

Az összeesküvés-elméletek tehát nem állnak távol tőle.

Lenkei már a tavaszi első hullám idején orbitális nagy hülyeségekkel hergelt a Facebookon. Az egyik, azóta már törölt videójában ilyeneket mondott:

„A vírusok nem veszélyesek, ez csak a média hazugsága.”
„Úgy látom, semmi esélyem sincs arra, hogy magamra tudjak tüsszentetni egy koronavírus-beteget… Belefeküdhetek egy kád koronavírusba, akkor sem lesz semmi bajom.”

Gődény György szeret doktorként hivatkozni magára, azonban valójában nem orvos. Végzettségét tekintve gyógyszerész, de már sok területen kipróbálta magát, volt testépítő, amerikai futballista és a Közös Nevező 2018 nevű kamupárt elnöke. Ő alapította a „Normális élethez ragaszkodók” nevű csoportot, amelyet Lenkei „Apaszív” elnevezésű maszkellenes oldalával egy időben törölt a Facebook. A két csoport százezres követői számmal rendelkezett.

Gődény azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy

a YouTube-csatornáján hol a maszkviselés ellen lázított, hol a teszteredményeket vonta kétségbe, hol a Covid-19 veszélyességét.

Azt azonban nem lehet elmondani, hogy a jó „doktor” nem lett celeb, ugyanis az ATV-ben, a Pesti TV-ben, sőt még a Rádió 1 Balázsék című reggeli műsorában is vendégeskedhetett.

A Gődény-félék miatt a Magyar Orvosi Kamarának egy állásfoglalást is közzé kellett tennie. Mint szeptember eleji közleményükben írták,

a szervezet vezetése elhatárolódik Pócs Alfréd ortopéd sebész, harcos 5G elleni aktivista, valamint az Orvosok a Tisztánlátásért Egyesület vezető tagja tudományosan megalapozatlan, félrevezető és hamis megnyilvánulásaitól. Szintén elhatárolódtak Tamasi József és a kamarán kívüli Gődény György által hirdetett összeesküvés-elméletektől.

Hírességek

Teljesen mindegy, miről van szó, legyen az politika, gazdaság vagy világjárvány, a celebek egyszerűen nem tudják megállni, hogy ne mondják el a véleményüket. Általában persze bődületes baromságokat mondanak.

Woody Harrelson színész és Wiz Khalifa rapper szerint a koronavírus-járvány összefüggésben áll az 5G-hálózat kiépítésével, Lewis Hamilton Forma–1-es pilóta oltásellenes bejegyzéseket közölt, egy ukrán vírustagadó influenszer pedig belehalt a betegségbe. De itthon sem maradtunk vírustagadó hírességek nélkül.

A Jolly névre hallgató mulatóssztár egy olyan vírustagadó posztot tett közzé az oldalán, amelyről az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) is írt a Facebook-oldalán. Ebben huszonhárom pontban taglalta, hogy miért nincs fertőzés, vagy miért ne vegyük komolyan azt.

Pataky Attila, az Edda frontembere úgy véli, a „koronavírus-hisztériát a háttérhatalom és a világ vezetői terjesztik azért, hogy kipróbálják, mennyire lehet megijeszteni az embereket”. Pataki végül elkapta a vírust, ráadásul kórházba is került miatta. A Blikknek azt nyilatkozta:

Minden vagánynak üzenem, ez a vírus nagyon kemény.”

Még áprilisban Majka és Czutor Zoltán, a Belmondo nevű együttes énekese feszült egymásnak. Történt ugyanis, hogy a rapper azt állította, nem normális, hogy a járvány idején – a kijárási korlátozás ellenére – az emberek az utcákon korzóznak, és parkokban piknikeznek a családjaikkal. Czutor, aki ugyancsak kiment sétálni a Duna-partra, úgy vélte, nem kell pánikot kelteni, és szerinte Majka „majréügynökként” magas lóról beszél.

Októberben pedig már arról szóltak a hírek, hogy Czutor egész családja átesett a betegségen, az Orbán-fóbiás énekes még kórházba is került.

Én voltam a legrosszabbul, nekem volt 2-3 elég kemény napom. Ez egy nagyon alattomos betegség”

– mondta egy interjúban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére