Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felgöngyölítve: minden, amit tudni kell Cseh Katalin céghálózatáról

888.hu

2021.07.31. 13:20

Látványos infografikában foglalta össze a PestiSrácok.hu a Cseh Katalinhoz köthető cégháló szálait, amelyek gyakran a határon túlra nyúlnak.

 

A lap összeállította azoknak a cégeknek a listáját, amelyek részt vettek a Pannónia Nyomda Kft. körüli telephely-keringőben, és amelyek a Cseh család üzleti vagy személyes kapcsolatai révén részt vettek a momentumos politikushoz kötődő cég(ek) gazdagodásában.

Ennek során

összesen hat, látszólag önálló cég kapcsolatrendszerét tárta fel a PestiSrácok.hu,

amely cégek egymással összedolgozva 4,7 milliárd forintnyi uniós forrást gründoltak a Cseh család köréhez tartozó cégeknek.

Ezek között pedig,

a budapesti olimpia népszerűsítéséhez kapcsolódó projektre adott támogatás is van,

annak a Cseh Katalinnak az érdekeltségében, aki a NOlimpia mozgalommal berobbant Momentum vezetőségi tagja lett – részben éppen cégvezetői és külföldi kapcsolatainak köszönhetően.

A PestiSrácok.hu korábban kinyomozta a Cseh Katalin és családja érdekeltségébe tartozó céghálót, az ebben való eligazodás érdekében pedig

most egy infografikát is készítettek a hálózatról.

A nyomozásból kiderült, hogy legalább hat cég érintett abban a játszmában, amely közel 5 milliárd forint uniós pénzt hozott a Cseh-érdekeltségek konyhájára. A nyomozás során kiderült továbbá, hogy a korábban a Cseh család által irányított Pannónia Nyomda Kft. által bérelt váci, Nádas utcai ingatlan

több bejegyzett cég székhelyéül is szolgál.

Ez jelentette a nyomozásnál a kiindulási pontot, amelynek során számos érdekesség bukkant elő az egy címre bejegyzett cégek körül:

– Az itt található cégek közül talán a legérdekesebb a Holotech Hungary Kft., amelynek ügyvezetője Lakatos Viktor, 100 százalékos tulajdonosa viszont egy HoloTech Switzerland AG nevű, Svájcban bejegyzett cég.

– Szintén az érdekeltségi kör tagja a Mondat Kft, amelynek a telephelye egyezik a közösen milliárdokat nyerő Holotech és Pannónia Kft.-k tevékenységi körével, és maga is aktív volt a pályázati „piacon„.

– A Pannónia Nyomda a Cseh-érdekeltségek központja, ezt a céget irányította évekig Cseh Katalin, és ez az a vállalat, amely a Holotech Hungaryvel közösen 2019 októberében közel 2 milliárd Ft értékben nyert két EU-s pályázatot is.

– Szintén ebbe a körbe tartozik az Uniotech Kft., amely 2008 és 2013 között kötődött a váci Nádas utcához; onnantól csak a fióktelep-váltásoknál aktivizálja magát és „csatlakozik be” a fenti négy céghez.

– A Pannónia attól a Nova-Inn Kft.-től bérli a váci ingatlant, amelyet a Lakatos család alapított, és jelenleg is az ő érdekeltségükbe tartozik, ráadásul egykori résztulajdonosa pedig egy szlovák cég, amely Milan Kopriva vezetése alatt áll. Az említett váci telephelyen pedig hemzsegnek a 3D-, illetve hologram-technológiával foglalkozó cégek, amelyek többsége a Lakatos család körébe tartozik.

– A Leaf Digital Kft. csatlakozott legkésőbb a „fogathoz„, de Mamuzsits Tibor személyében a Lakatos család egyik bizalmi embere birtokolja és vezeti a céget.

A PestiSrácok.hu korábbi oknyomozásából kiderült: a céges mozgásokból megfigyelhető, hogy

a csapat magját jelentő vállalatok számára lényegében a váci központ tekinthető a biztos kiindulási alapnak,

majd egyesével átköltöznek egy új, közös fióktelepre, ahol aztán egy-egy ilyen címen ideig-óráig ugyanazok a cégek végeznek tevékenységet – a fióktelepek használatának ideje pedig éppen egybeesik több tucat nyertes EU-pályázattal.

A cikk rámutat, hogy így történt ez Vácott, és így történik jelenleg Szirákon is, amely fióktelepen történő teljesítéssel a Pannónia Nyomda és a Holotech Hungary 2019 októberében 1 965 579 410 Ft értékben nyert két EU-s pályázatot.

Az itt található két ingatlanból az egyik az RD Invest tulajdonában áll: ezt a svájci Holotech fejeként ismert ifj. Lakatos Imre irányítja, szülei pedig egy vagyonkezelő cégen keresztül tulajdonosai annak a Nova-Inn Kft.-nek, amely bérbe adta a váci telephelyet a Pannónia Nyomdának. A sziráki ingatlan egyébként jelenleg a Holotech Hungary tulajdonában áll, amelynek az anyacége Svájcban van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

2022 tavaszán Budapesten fogják megrendezni az európai kontinens első CPAC-jét, azaz Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját – jelentette be az esemény házigazdájaként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az erről szóló megállapodást is.

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Működésbe lépett a balos Fake News hálózat az áldozatsegítés ügye körül. Hétvégén fognak szavazni a svájciak az új LMBTQ-törvényről.

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldalnak történelmileg nem erőssége az őszinteség. Tóth Bertalan például az előválasztás lebonyolításának kudarcos indulása kapcsán megpróbált ezen változtatni, de az igazságot feltárni igyekvő szocialista politikust mégis befedni látszik a baloldal hazugságokhoz ragaszkodó hagyományainak vastagon lerakódó guanója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére