Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy DK-s háziorvos, aki inkább lázít, mint gyógyít

Horváth K. József

2020.03.20. 17:30

A nagyon okos DK ma is megmondta a tutit.

Éppen reggel nyilatkozott a Kossuth Rádióban Ledia Lazeri, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarországi irodavezetője, aki azt mondta, a szervezet álláspontja szerint jelenleg nincs értelme Magyarország teljes lakosságát szűrni, a teszteket csak a gyanús esetekben érdemes elvégezni, vagyis azoknál, akik tüneteket mutatnak vagy találkoztak koronavírusos fertőzöttel. Éppen azt hangsúlyozta, amit Orbán Viktor is elmondott korábban a tesztek készítésével kapcsolatban a WHO ajánlásaira hivatkozva.

Ehhez képest Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció szakpolitikusa online sajtótájékoztatóján éppen az ellenkezőjéért kampányolt. Arra szólította fel a kormányt, hogy kezdjen hozzá a tömeges teszteléshez. Azzal lázított, hogy a kormány vagy nem akarja tudni, vagy nem akarja elmondani a fertőzöttek valós számát. Ha ez így van, folytatta, akkor az a járvány elleni védekezést veszélyezteti, mert nem lehet tudni, hogy hányan betegedtek meg, hogy az egyes térségekben hány fertőzött van, ahogy azt sem, hogy mikor közeledünk a járvány végéhez. Aki ebben a helyzetben a homokba dugja a fejét, az emberéleteket sodor veszélybe.

Álláspontja nemcsak a kormány helyes gyakorlatával, hanem a WHO hivatalos magyarországi képviselőjének nemzetközi szintű ajánlásával is szembemegy.

Komáromi Zoltán adta a tájékozatlant, s azt mondta, hogy még azzal sincs tisztában, hogy a kormány pontosan tudja-e a fertőzöttek számát. Ám feltételezi a rosszat, azért használja a „ha ez így van, akkor …jujj, jujj, jujj” megjelölést. Teszi ezt annak ellenére, hogy akár a szintén DK-s Kincses Gyula orvosi kamarai elnök révén közvetlen és szakmai információi is lehetnek az operatív törzstől. Ha már kétségbe vonja az operatív törzs naponta nyilatkozó szakembereinek és annak a miniszterelnöknek a szavahihetőségét, akiknek még egyetlen kijelentését sem tudták eddig cáfolni.

Aztán persze Komáromi szánalmasságára vall, hogy önmagát leplezi le, mondván: azoknál az embereknél mindenképpen el kell elvégezni a tesztet, akik kapcsolatba kerülhettek fertőzöttekkel és maguk is megfertőződhettek, vagy olyan betegségük, például tüdőgyulladásuk van, amiről máshogy nem lehet eldönteni, hogy azt pontosan mi okozta. Mintha eddig ez nem így történt volna. Hagyjuk már Ibolykát!

Kedves Zoltán! Ha én a Te hegyvidéki háziorvosi körzetedbe tartoznék, azonnal fontolóra venném a gyors átiratkozást egy másik kollégádhoz.

Ha valakiben ugyanis megbízik az ember, akkor nem árt, ha az igazat beszél. S nem lázít, hanem gyógyít.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére