Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Egy baloldali párt sem támogatta korábban a KATA adózás bevezetését

888.hu - Magyar Nemzet

2022.07.12. 17:54

A baloldal kormányon a legnehezebb helyzetbe hozta a kisvállalkozásokat. Ezzel szemben a baloldali képviselők most a parlamentben támadták a katás adózás változásáról szóló törvényjavaslatot.

 

 

A KATÁS adózásról szóló törvényjavaslat célja, hogy olyan új szabályokat alakítson ki, amelyek megőrzik az adónem pozitív eredményeit, és biztosítják, hogy az továbbra is elsősorban az eredetileg megcélzott személyi kör számára legyen vonzó adózási alternatíva

– közölte a törvényjavaslat parlamenti vitájában Illés Boglárka. A Fidesz vezérszónoka emlékeztetett: a 2013-tól bevezetett KATA elsősorban a lakosságnak értékesítő, jellemzően kisiparos tevékenységből élők számára készült, célja az volt, hogy kedvezőbb adókörnyezetet teremtsen a legkisebb vállalkozások, az önfoglalkoztatók számára.

A kormánypárti képviselő hangsúlyozta, hogy a bevezetés óta eltelt egy évtizedben az elfogadott módosítások azt eredményezték, hogy a KATA a nagyobb bevétel elérésére képes, inkább kifizetőknek számlázó vállalkozások számára is elérhetővé vált, ami azonban számos problémát felvetett.

 

A beérkező adatok és a kamarai visszajelzések alapján egyes munkaadók katás jogviszonyba kényszerítették munkavállalóikat, ezzel az államkasszát, a munkavállalókat és a tisztességes adózókat is megkárosíthatták. Az új KATA megszünteti ezeket a visszaéléseket.”

– jelezte Illés Boglárka.

 

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) képviselője felelevenítette, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként szűk határidőkkel emelt adókat jelentős mértékben.

 

A kormánypárti politikus kifogásolta, hogy egy olyan törvényt véd a baloldal, amelyet be sem akart vezetni, mivel 2012-ben nem támogatta a KATA megszavazását.

A KDNP politikusa azt is felidézte, hogy a Népszava két éve arról írt: a cégek nagy számban szervezték ki munkavállalóikat katás vállalkozónak, ezzel a bújtatott foglalkoztatással pedig a járadékoktól fosztották meg őket.

„Aki a változtatás után is a KATA hatálya alatt marad, annak a módosítás adócsökkentést jelent, hiszen eddig 15 millió forintos éves bevétel után fizettek havi ötvenezer forintos adót, a jövőben azonban 18 millió forintos bevétel után is ugyanannyi lesz az adójuk.” – mutatott rá Nacsa Lőrinc, kiemelve:

 

a baloldal kormányon a legnehezebb helyzetbe hozta a kisvállalkozásokat.

 

Ezzel szemben a baloldali képviselők most a parlamentben támadták a katás adózás változásáról szóló törvényjavaslatot – miután tüntetésükkel meg akarták bénítani a fővárost.

A Magyar Nemzet közölte, hogy ezzel a tüntetéssel próbált érvelni vezérszónoki felszólalásában Varju László, a Demokratikus Koalíció képviselője, aki szerint a javaslat alaptörvény-ellenes, így a Gyurcsány-párt az alkotmánybírósághoz kíván fordulni. Eközben a momentumos Tóth Endre a blaszfémiától sem riadt vissza a felszólalásában, miután a hazai adózási szabályokat támadva a külügyminiszterre úgy hivatkozott, hogy „Szijjártó Szent Péter”. Tóth párttársa, Orosz Anna a felszólalásában pedig arról beszélt, hogy hagyják békén a kisvállalkozókat, majd úgy fogalmazott, hogy „a fideszes politikusok tűzbe mennek a globális minimáladó ellen”. Ismert: a baloldali pártok – ahogy Brüsszel is – támogatják a globális minimumadó bevezetését, ami tovább terhelné a háborús helyzet miatt amúgy is meggyengült európai gazdaságot és növelné az inflációt, így azt a kormánypártok elutasítják.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére