Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ecce homo! Íme Karácsony, a szánalmas ember

Horváth K. József

2020.10.09. 18:00

Kedves Olvasó! Rendkívüli izgalomban lesz része, ha következőkben szán egy kis időt arra, hogy követi soraimat. Ennek során mélyére ásunk annak, miféle kincsekkel lepte meg Karácsony Gergely a szavazóit a megválasztása óta eltelt egy esztendőben.

Csak azokról a különleges drágakövekről ejtenék szót, amelyekkel magas szinten tudjuk tartani a szervezet endorfin-termelését, hogy az örömhormon segítségével valóban értékén lehessen kezelni Karácsony Gergely főpolgármesteri egy esztendős teljesítményét.

Mai Facebook-bejegyzésének egyik csillogó darabja az a rész, amelyben a főpolgármester beszámol arról, hogy rovarhoteleket, darázs-garázsokat és méhbarát kerteket kezdtek el telepíteni a fővárosi közparkokba. Ha valaki nem értené pontosan miről van szó, akkor mellékelek egy képet segítségül. Voltaképpen mindenki maga is elkészítheti és csatlakozhat a főpolgármesteri kezdeményezéshez.

Rovarhoteleket, darázs-garázsok Fotó: edenkert.hu

Így csináld: tegyél félre egy keményfa tuskót a téli tüzelőből és különböző méretű fúrófejeket használva készíts kb. 10-15 centiméteres mély járatokat a fába, ahogy a képen is látható. Sokaknál már pár hét után megérkeztek az első lakók a rovarhotelbe. Miután a szűk járatokba lerakják a petéiket ezekbe, a nőstény méhek nektárt és virágport, a darazsak elsősorban megbénított hernyókat halmoznak fel, erre petéznek, majd a bölcsőket sárdugóval zárják le. A kikelő lárva a felhalmozott táplálék elfogyasztását követően bebábozódik, végül a kikelő kifejlett rovar átrágja magát a sárdugón és megkezdi néhány hetes felnőtt életét. Mindezt Karácsony Gergely és csapata nagyszívű segítségével.

A következő bekezdés is különleges értéket képvisel az elmúlt évi teljesítési listán. Ezúttal a madárodúk szakszerű kihelyezéséről esik szó. Előbb azonban arról, hogy a csúcsra járatott teljesítmények egyik hihetetlen eredménye, hogy együttműködési megállapodást kötött a FŐKERT, Karácsony kertészeti cége és a Magyar Madártani Egyesület (MME), hogy együttműködjenek a főváros területén élő madarak védelme érdekében. Ennek nyomán – az MME ajánlását követve – a FŐKERT a fák faegészségügyi vizsgálatait kiegészíti zoológiai felmérésekkel is, a halasztható faápolási munkákat pedig a fészkelési időszakon kívül végezteti el. A figyelmességtől a szív megszakad. Ez alól csak a veszélyes, azonnali beavatkozást igénylő fák kivételek, ahonnan szükség esetén a FŐKERT áttelepíti a madárfészkeket és az odúkban fészkelő madarakat biztonságos helyre. Karácsonyék a nagyobb parkokban 1000 új madárodú kihelyezésével segítik a városi odúlakó madárállományok költési esélyeit.

Mit szólnak? Ez aztán az igazi együttérző városvezetés. A legnagyobb mértékben önzetlen, hiszen ezek a madarak, rovarok, méhek és darazsak még rá sem szavaztak Karácsonyra, mégis megkapják az osztályon felüli ellátást.

És hogy ne szakadjuk el a következő bekezdés értékelésekor se az állatvilágtól, itt az újabb szenzációs teljesítmény. Karácsony azt írja, hogy állatvédelemért felelős megbízottat neveztek ki, aki az Állatvédelmi Charta-ban foglaltak megvalósulását segíti. Első lépésként elindította a Budapesti Állatvédelmi Civil Kerekasztalt, amely a Budapesten állatvédelemmel, az állatok érdekvédelmével foglalkozó civil szervezetekkel való együttműködés fóruma lesz.

Ugye, milyen fantasztikus?

Még mondja azt valaki, hogy Karácsony Gergely nem egy határozott, akaraterős, koncepciók százaival zsonglőrködő főpolgármester, akinek a cégek új adókkal való megsarcolása, a turisztikai vállalkozók teherbíró képességének próbára tétele mellett van lelkiereje ahhoz is, hogy a bankban őrzött több, mint száz milliárd forintból a jövőre gondoljon, s ne segítse meg belőle a leginkább rászorulókat, a taxisokat, a szállodásokat, az éttermeseket, hiszen első a biztonság. Meg természetesen az állatvilág. Az ízeltlábúak olyan szintű ellátása, hogy az még kényes ízlésű új szakemberüknek, az állatvédelmi ombudsmannak is kielégítse igényeit.

Mit mondhatunk ezek után Karácsony Gergely egy éves teljesítményére.

Mint János evangélista a Bibliában: ecce homo. Íme, az ember. No, persze nem Jézus a töviskoszorúval, hanem tágabb értelemben. Egy olyan szánalmas helyzetben lévő ember, akinek minden számít, csak a többi ember nem.

Ugye mondtam, kedves olvasó! Karácsony egy éves mérlegétől biztos fölmegy a cukra! Hogy ebben nincs semmiféle örömhormon?

Ne finnyáskodjuk! A cukor nem elég örömforrás?

Forrás: Facebook

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére