Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Durván megsértette a hétvégén Márki-Zay a fogyatékossággal élőket

888.hu

2022.01.24. 14:00

Az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének közleményét változtatás nélkül közöljük.

 

Mint ismeretes, vasárnap este ismét jelentkezett Péterfi Judittal a baloldal miniszterelnök-jelöltje a közösségi oldalon. Ebben több alkalommal minősíthetetlen jelzőkkel illette a vele egyetnemértőket, egy alkalommal pejorativ módon használta a „fogyatékos” szót.

Ezt követően az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége ki is adott egy közleményt Márki-Zay Péter kijelentésére reagálva:

“A fogyatékosság kifejezés negatív jelzőként való használata sértő, megalázó és súlyosan kirekesztő a fogyatékossággal élő emberek, családtagjaik és segítőik számára.
Évtizedek fáradságos munkáját képes lerombolni egy közszereplő, jelesül egy miniszterelnök-jelölt, aki többszázezrekhez eljutó nyilatkozatában a fogyatékosságot ellenfelei szellemi képességeinek meghatározására, lekicsinylésére használja.
Magyarországon fogyatékossággal élő ember tízezrei évtizedek óta küzdenek azért, hogy a társadalom megismerje és elfogadja, hogy mindannyian értékes tagjai vagyunk a közösségnek.
A politikai küzdelmekben tett átgondolatlan nyilatkozatok, a mindennapi életben súlyos következményekkel járnak, amelyeket a fogyatékossággal élő emberek és szervezeteik a maguk nehezen hallható hangjával kevéssé tudnak ellensúlyozni.
Megbélyegzés helyett programokat várunk, amelyek segítenek a közösség egyenrangú tagjaiként élni.”

A továbbiakban a magyar társadalom várja a baloldali politikusok, az ál-konzeratív értelmiségiek, valamint a magát független-objektívnek mutatni szándékozó propagandalapok elhatárolódását Márki-Zay Pétertől.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?