Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Draskovics lebukott, a sánta kutyát nehezebb utolérni

Horváth K. József

2020.07.19. 19:28

A pofátlanság és a hazugság gyakran jegyben járnak. A következő történet erre hoz eklatáns példát.

Draskovics Tibor, a Budapesti Közlekedési Központ igazgatóságának elnöke, Medgyessy Péter volt kabinetfőnöke, Gyurcsány egykori pénzügyminisztere a közelmúltban interjút adott a Klubrádiónak. Ebben arról beszélt, hogy a főváros megtakarítását elköltötték. Azt a 180 milliárd forintot, amelyről Orbán Viktor a parlamentben az államkincstár pecsétes papírját mutatta föl annak bizonyítékául, hogy ez a pénz szabadon mozgósítható értékpapírokban bizony rendelkezésre áll.

Most akkor mi az igazság? A gyakorlott hírfogyasztó persze sejtette, de nem kellett sokáig várni a megvilágosodásra másnak se. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hamar pontot tett az ügy végére a legutóbbi Kormányinfón.

A következőket mondta: „Meg kell védjem Karácsony Gergely főpolgármester urat az általa kinevezni javasolt Draskovics Tibortól, hiszen nyilvánvaló, hogy nem mondott igazat Draskovics Tibor, aki egyébként korábban ennek az országnak pénzügyminisztere is volt. Az államkincstárban tartják az önkormányzatok a pénzüket, ezért a Pénzügyminisztériumnak arra van objektív feladata, hogy államkincstári vagy állampapírban, az államkincstárnál milyen vagyont tart egy önkormányzat. Ez most 180 milliárd forint a Fővárosi Önkormányzatnál, ez gyakorlatilag Tarlós István kézzel fogható politikai öröksége, amely most is rendelkezésre áll. Ebből még a legdrágább ajánlat esetén is hatszor-hétszer fel lehetne újítani a Lánchidat.”

Pár nap már eltelt a Kormányinfó óta, de Draskovicstól nagyítóval sem lehetett találni a médiumokban akárcsak egy nyúlfarknyi nyilatkozatot sem, amiben elnézést kért volna valótlan állításáért.

Egyébként mit gondolnak, azt az információt, amit Gulyás Gergely megosztott a nyilvánossággal, Draskovics nem tudta? Ugyan már! Hiszen ő maga is volt korábban pénzügyminiszter. A legszomorúbb, hogy minden bizonnyal teljesen tisztában volt azzal, hogy valótlant állít. És ráadásul ezt annak ellenére tette, hogy a nyilvánosság jelentős része ezt pontosan tudja róla. Mégis nyugodt szívvel belevágta az arcunkba. Mert a liberálisoknak ezt is lehet? Mi ez, ha nem kettős mérce, a pofátlanság minősített esete Karácsony Gergely bizalmi emberétől? Csak nem a szavakban általuk annyira ajnározott budapesti választók gátlástalan lenézése? Tartok tőle, hogy nagyon is az.

Tegyük hozzá, a pofátlansággal jegyben járó másik elkövetési magatartásra még közmondást is fabrikált a népi bölcsesség, miszerint a hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát.

Mit gondolnak, Draskovics Tibor szeretne most sánta kutya lenni?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére