Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donáth Anna szerint a DK gátolja az ellenzék sikerét

888.hu

2022.01.13. 09:15

A Momentum elnöke szerint addig a közös kampány sem működhet, amíg nincs meg a közös lista – Gyurcsányék viszont nem akarják elsietni a listaállítást – írja a Mandiner.

Hosszú interjút adott a Szabad Európának Donáth Anna, a Momentum tavaly novemberben megválasztott elnöke. A beszélgetés során számos témát érintettek, szóba került az előválasztás utáni kampány és a közös lista körüli megállapodások témája is.

Donáth Anna elmondta, hogy bár voltak olyan pártok, amik az előválasztás vége után befejezték a kampányolást, de a Momentum nem tartozott közéjük. A pártelnök szerint abban a tizenöt körzetben, ahol a Momentum jelöltjei nyerték az előválasztást, nem állt, nem állhatott le a munka, sőt, olyan helyeken is folytatták a kampányt, ahol más párt jelöltje nyert. Donáth példaként említette Egert, ahol a két ünnep között is folytatták a munkát a momentumos aktivisták.

Akármerre járok, azt mondják a momentumosok, hogy ami tőlük telik, meg akarják tenni a kormányváltásért

– jelentette ki Donáth Anna, aki a pártelnökség mellett EP-képviselő is.

Azt a felvetést nem utasította vissza a Momentum vezére, hogy a Demokratikus Koalíció jelöltjei nem kampányoltak tovább.

Ezt egyrészt mindenkinek a saját lelkiismeretére bízom, másodsorban viszont a közös sikert gátolják azok a pártok, amelyek visszatartják az aktivistáikat

– mondta Donáth Anna.

A Momentum elnöke elmondta: nagyon is eltérő az álláspontja a közös lista összeállításának idejével kapcsolatban, mint a Gyurcsány-párt vezetésének.

Azt mondom, hogy amíg különböző olyan hatalomtechnikai és pártpolitikai kérdések nyitva vannak, mint a listaállítás, addig az összellenzék nem fog tudni teljes erőbedobással kampányolni, hiszen a figyelem máshova kerül

– hangsúlyozta Donáth Anna arra a kérdésre válaszolva, hogy a DK és a Jobbik lassítja-e a közös lista felállítását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában

A richmondi rendőrség megakadályozott egy július 4-i tömeges lövöldözést Virginia állam fővárosában, miután egy állampolgári bejelentés nyomán több embert letartóztattak, és számos fegyvert lefoglaltak – áll a helyi hatóságok szerdai nyilatkozatában, amely további részleteket azonban nem tartalmazott.

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére