Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Donald Tusk a fasiszták és a kommunisták mellé állt

Mediaworks Hírcentrum

2022.03.17. 18:20

Össztűz zúdult a lengyel nyilvánosságban Donald Tuskra, amiért a lengyel politikus a fasisztákat és a kommunistákat is képviselő magyar baloldal március 15-i rendezvényén felszólalt és egyértelműen állást foglalt mellettük. A lengyel politikusok, publicisták és más közéleti szereplők egyöntetűen elítélték az Európai Néppárt és a Polgári Platform elnökét, és azt is hangsúlyozták, hogy a nyíltan oroszbarát, szélsőjobboldali Jobbik elnökével fotózkodott.

 

Megbotránkozást váltott ki a lengyel politikai életben, hogy Donald Tusk, a Polgári Platform (PO) nevű párt elnöke részt vett a magyar baloldal március 15-i rendezvényén. A beszámolók egybehangzóan állították, hogy Tusk nem az Európai Néppárt (EPP) elnökeként, hanem lengyelországi pártja képviseletében érkezett Budapestre. A beszámolókban és a közösségi médiában elsősorban azért bírálják a lengyel politikust, mert a fasisztákat és a kommunistákat is képviselő magyar baloldal mellett foglalt állást.

A WPolityce portál élesen bírálja a lengyel pártelnököt. A lap megemlíti, hogy amikor négy bátor miniszterelnök a harcoló és vérző Ukrajna segítségére siet, addig

 

Donald Tusk Magyarországon avatkozik bele a választási kampányba.

 

A portál emlékeztet a baloldal miniszterelnök-jelöltjének botrányos kijelentésére, mely szerint a szövetségében megtalálhatók a liberálisok, kommunisták, konzervatívok és fasiszták, és mindegyikük fenntarthatja saját világnézetét. A lap összegzése szerint tisztességgel lehet tehát azt mondani, hogy Tusk Budapesten kommunisták és fasiszták mellé áll. És ez nem valamiféle sértés, hanem idézet a magyar ellenzék vezetőjének szavaiból.

A Twitteren többen osztották meg Donald Tusk és Jakab Péter fotóját, köztük számos véleményformáló publicista is. Ezek döntő többsége nem mulasztotta el kiemelni – és egyes esetekben illusztrálni is – a Jobbik szélsőjobboldali hátterét, orosz kapcsolatait, a Krím 2014-es annektálása kapcsán megfogalmazott álláspontját. Gyöngyösi Márton, aki most a Jobbik európai parlamenti képviselője, 2014-ben még a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának alelnökeként tüntetett a budapesti ukrán konzulátus előtt, ahol az USA és az Európai Unió kétszínűségéről, az Oroszország elleni szankciók káros hatásairól beszélt.

A Jobbik nem az egyértelmű orosz agressziót ítélte el, nem Ukrajna területi integritása mellett foglalt állást – ahogy azt a jelenlegi kormánypártok tették –, hanem együttérzéséről és támogatásáról biztosította a félszigetet megszálló Oroszországot.

 

Michal Karnowski konzervatív publicista Jakab Péter és Donald Tusk fotóját közzétéve számolt be a PO elnökének és a szélsőjobboldali Jobbik vezetőjének találkozójáról.

Beata Mazurek, a PiS EP-képviselője a Jobbik EU-politikájával foglalkozó cikket belinkelve feltette a kérdést: vajon Tusk és a Polgári Platform is polexitet akar? Egy másik tweetben Mazurek azt a kérdést vetette fel, hogy Tusk tényleg a kommunistákat és a fasisztákat támogatja-e.

Maciej Stanczyk publicista szerint Donald Tusk fehér ingben ment Budapestre, és barnában tért vissza, utalva találkozójára a szélsőjobboldal vezetőjével.

Pawel Rybicki újságíró Tusk és Jakab fotója mellé nyilas karszalagot helyezve azt írta, hogy Tusk a szélsőjobboldali Jobbik elnökével fotózkodik Budapesten.

Beata Szydło EP-képviselő, korábbi lengyel miniszterelnök sem hagyta szó nélkül Tusk magyarországi útját: „Ma már jól ismert, hogy Donald Tusk meddig képes elmenni politikai akcióiban. A radikalizmusáról és oroszbarátságáról ismert Jobbik választási kampányának nyílt támogatása azonban újdonság.”

Jan Kowalski parlamenti képviselő (Solidarna Polska) szerint:
„Egyértelmű értékelés. Donald Tusk a Harmadik Lengyel Köztársaság legoroszpártibb miniszterelnökeként 2007 és 2014 között aktívan támogatta Vlagyimir Putyint. Ma Donald Tusk támogatja a legputyinibb és legoroszbarátabb magyarországi párt vezetőjét. Ez szégyen Lengyelországnak.”

Samuel Pereira, a TVP hírigazgatója több tweetben is támadta Donald Tuskot, amiért részt vett a magyar baloldal március 15-i rendezvényén. Ezek közül az egyik tweetben megosztotta Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő videóját, amin náci karlendítéssel üdvözli az embereket, megjegyezve, hogy Donald Tusk ezeket az embereket támogatja.

A Tusk–Jobbik-találkozó híre hamar elért Izraelbe is: Tamir Werzberger, a Likud külügyi kapcsolatokért felelős koordinátora a Facebook-bejegyzésében a következő kérdést tette fel: „tehát a Fidesz túl szélsőjobbos volt az EPP számára, de az a neonáci párt, amelyik listázni akarta a zsidókat, mert nemzetbiztonsági kockázatnak ítélték őket, teljes mértékben rendben van?” Werzberger szerint szégyellje magát az EPP.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kockás füzet és Jancsikályha

Kockás füzet és Jancsikályha

Vége a szép időknek, amikor a keményen dolgozó német munkás hatévente lecserélte az autóját és nem volt gond a „Bömössel” legurulni Szicíliáig vagy Malagáig és élvezni a mediterrán nyaralást a családdal. Most sötét és hideg idők jönnek. Német gazdasági szakemberek szerint 3–8,5 %-os gazdasági visszaesés várható az orosz földgáz hiánya miatt. A kormány szerint jó ötlet beszerezni kisebb, fatüzelésű, úgynevezett Jancsikályhákat is, mert szükség lehet rájuk.

Joe Biden szerint Amerika hátra megy, s nem előre

Joe Biden szerint Amerika hátra megy, s nem előre

A Függetlenség napja alakalmából osztotta meg a gondolatait.

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

Olyannyira fáj a fiatal srácoknak az új abortuszszabályozás, hogy elkötnék az ondóvezetéküket is

A férfi fogamzásgátlás egyik eszközéhez nyúlnak, hogy ezzel is megakadályozzák, hogy gyermeket kelljen felnevelniük.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére