Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Dobrev Klára is hallgat a férje vagyonnyilatkozatáról

888.hu

2022.09.14. 17:00

Valahogy erről nem jut eszébe sok minden.

 

Gyurcsány Ferenchez hasonlóan a felesége, Dobrev Klára sem árult el semmit azzal összefüggésben, hogy a nyilvános adatok alapján értelmezhetetlen a volt kormányfő 2022. májusi vagyonnyilatkozatának az a része, amelyben a pártelnök „lakásvásárlás foglaló és előleg” jogcímen több mint 446 millió forintot tüntetett fel követelésként – írja a Magyar Nemzet.

Egyelőre nem tudni, hogy a volt kormányfő a tulajdonában lévő ingatlanok közül melyiktől válna meg, hiszen az összeg nagysága azt feltételezi, hogy egy jelentős értékű lakásról lehet szó.

Gyurcsány vagyonnyilatkozata szerint ugyanakkor a politikus tulajdonában csupán egy pápai, ötven négyzetméteres társasházi lakás, illetve egy kötcsei ingatlan ötven százaléka van.

Ez utóbbi egyébként egy több mint háromezer négyzetméteres telken lévő, 267 négyzetméteres családi ház, amelyen feleségével osztozik. A pápai lakás tehát szóba sem jöhet, hiszen teljességgel kizárt, hogy erre az ingatlanra valaki közel félmilliárd forintos foglalót vagy előleget tenne le.

A kötcsei családi ház esetében sem igazán képzelhető el az említett mértékű összeg kifizetése, hiszen az eladósorban lévő helyi ingatanok ára ezt valószerűtlenné teszi.

Biztos, ami biztos, a lap megkereste Dobrev Klárát, arról érdeklődve, tud-e arról, hogy Gyurcsány Ferenc eladná a kötcsei ingatlanban meglévő tulajdonrészét, illetve hogy ő maga tervezi-e, hogy férjétől kivásárolja a szóban forgó ötven százalékot, ám a politikus idáig nem válaszolt felvetéseikre.

Mint azt már közöltük, a politikus a 2020. valamint a 2021. januári vagyonnyilatkozatában a szóban forgó rubrikában még csupán 225 millió forintot, 2022 januárjában pedig már 348 milliót tüntetett fel. Az tény, hogy egy évek óta húzódó lakásvásárlási ügyről van szó, de egyelőre rejtély, hogy az évről évre szaporodó milliók mögött valójában milyen tranzakciók állhatnak.

Lényeges körülmény, hogy az a Szemlőhegy utcai villa, amelyben a Gyurcsány házaspár él, Dobrev Klára és édesanyja, Apró Piroska tulajdonát képezi, vagyis az ingatlanhoz a volt miniszterelnöknek a telekkönyv szerint semmi köze nincs.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Beperli az iskolát egy anyuka, amiért a 4 éves gyerekét LMBTQ-rendezvényre vitték

Beperli az iskolát egy anyuka, amiért a 4 éves gyerekét LMBTQ-rendezvényre vitték

Egy keresztény anya beperelte négyéves gyermeke brit iskoláját, miután az állítólag arra kényszerítették, hogy részt vegyen egy „LMBTQ-felvonuláson”.

Orbán Viktor reakciója az EU bejelentésére: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

Orbán Viktor reakciója az EU bejelentésére: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

Orbán Viktor miniszterelnök a közösségi oldalán reagált a Novinite cikkére, amelyben arról írnak, hogy Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét. A kormányfő ezzel kapcsolatban fejtette ki véleményét a Facebookon.

Zelenszkij szeretné, ha a parlament napirendre venné a betiltott ellenzéki párt képviselőinek megfosztását mandátumuktól

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felkérte Ruszlan Sztefancsuk parlamenti elnököt, vizsgálja meg azt az állampolgári javaslatot, hogy a törvényhozás vegye napirendre a betiltott Ellenzéki Platform – Az Életért (OPZZS) ellenzéki párt képviselőinek mandátumuktól való megfosztását.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére