Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

DK-s tempó: a rózsadombi Varju 1,1 milliárdot venne el újpesti választókerületétől

Horváth K. József

2020.07.10. 17:40

Vajon boldog lenne-e bármelyik újpesti polgár, ha megtudná, hogy az általa megválasztott országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció alelnöke, Varju László nem szavazott meg a városrész számára 1,1 milliárd forintot?

Amitől jobban élhetnének. Szépülhetne a kerület, fejlődhetne a városrész. Ha eddig nem gondolta volna, akkor most megtudhatja. Mert ez a nagyszerű, magát lokálpatriótának valló férfiú bizony ezt tette.

Nemmel szavazott a parlamentben Újpest komoly mennyiségű pénzére. Neki ez nem kell! Minek? Hisz ő napjait úgyis a rózsadombi „pecójában” (e szóra még visszatérünk) kezdi és ott is fejezi be. Érdekli is őt, hogy a szerinte nyilván a francban lévő, városszéli kerületnek van-e plusz 1,1 milliárdja vagy nincs?

Wintermantel Zsolt, Újpest tavaly októberig regnáló polgármesterének bejegyzése is arról árulkodik, hogy Varju elutasította az ország 2021-es költségvetését. Azzal, hogy nemet mondott rá, elutasította azt is, hogy a családok, köztük az újpesti famíliák 67 milliárd forinttal több forrásban részesüljenek. Jó Varjunak nyilván boldogság öntötte el a szívét attól a tudattól is, hogy saját keze által a nyugdíjakra sem jutna 327 milliárd forinttal több. Furcsa lehet az öröme, hiszen az általa is sokat szidott oktatásra és az egészségügy kistafírozására a jelek szerint szintén nem akar többet költeni. Valójában nem akarja ezen ágazatokat fejleszteni, csak szimplán a politikai haszonszerzés céljából szidja őket, mint a bokrot. Pedig az oktatás plusz 67 milliárdja, az egészségügy plusz 156 milliárdja bánná a dolgot, amire szintén kemény DK-s nem volt a válasz.

Nincs nap, hogy ne sivalkodjanak a baloldali képviselők: kevés az önkormányzatok pénze, a kormány sarcolja őket. A valóság azonban az, hogy a költségvetés a tavalyinál 16 százalékkal nagyobb összeget, 118 milliárd forinttal többet, összesen 857 milliárd forintot szán az önkormányzatoknak, így Újpestnek is 1,1 milliárd forinttal több jutna. Varju szíve azonban ennek ellenére kemény maradt, mint a kő.

Talán, ha nem a Rózsadombról ejtőernyőztette volna a Demokratikus Koalíció a főváros IV. kerületébe Varjut, más lenne a helyzet. Így azonban a párt (Gyurcsány) akarva akaratlanul lenézte a helyi polgárokat, pedig biztos akadt volna közöttük is egy, Varjunál mindenesetre lokálpatriótább ember. Aki szereti is Újpestet, nem megélhetésre kell neki a képviselői javadalmazás.

Akik netán most nagyon feldühödtek a hír olvastán, azoknak talán némi vigasz, hogy nincsenek egyedül. Másoknak is feltűntek már Varju viselt dolgai.

Az év elején ugyanis már rabosították emberünket. Nyilvántartásba vették az ujjlenyomatait, le is fotózták, de őrizetbe nem vették. Ennek oka nem a költségvetéshez való viszonyával van összefüggésben. A Központi Nyomozó Főügyészség azért hallgatta ki gyanúsítottként, mert 2018 februárjában az egyik budapesti egyéni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként egy független jelöltnek anyagi juttatást ígért, hogy lépjen vissza a javára.

A másik eset az MTVA-székházban történt. Emlékezetes, 2018 decemberében több országgyűlési képviselő bement az MTVA székházába, ahol öt pontból álló követelést akartak a köztelevízió adásában beolvastatni. A biztonságiak azonban útjukat állták, amiből több dulakodás alakult ki. Varju képviselőt azzal vádolják, hogy rászorított egy vádlira, illetve egy biztonsági őr lábát kihúzta, aki így elesett. Ezek nyomán az Országgyűlés Varju László mentelmi jogát mindkét esetben felfüggesztette.

És még egy izgi momentum arról a bizonyos, korábban már emlegetett „pecóról”. A Varjú-féle sumákolásra akkor Lamperth Mónika, a Gyurcsány-kormány egykori belügyminisztere hívta fel a figyelmet elhíresült mondatával, amelyet egy közösségi portálon a Varju László által megosztott fotóhoz írt. Ez így szól: „Lacikám, nem látom a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót”.

Szóval így állunk Varju Lászlóval meg a Demokratikus Koalícióval. Ilyen rózsadombi ember képviseli az újpestieket a parlamentben.

Tisztelt választók! Nem árt, ha tudják, végül a IV. kerület nem fog elesni jövőre az 1,1 milliárd forintos többletpénztől. De ezt nem a DK-nak, legkevésbé sem Varjunak köszönhetik.

Hanem a Fidesznek, mert ők megszavazták Varju helyett is a költségvetést.

Mit üzennek ennek a pecós embernek?

Csak így tovább, Lacika?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére