Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

De ki az a Gelencsér?

888.hu

2022.05.30. 18:40

Vasárnap délután tartott tisztújító kongresszust a az SZDSZ ifjúsági tagozata (Momentum), ahol új elnököt választott magának a szervezet. Az ifjú Gelencsér Ferenc lenyomta a nála sokkal ismertebb Kerpel-Fronius-t és Hajnal Miklóst is. A vasárnapi ebéd utáni kajakómából felocsúdva sok ezren tehették fel a kérdést: Jó, de ki az a Gelencsér?

 

Ebben a cikkben megpróbáltuk összegyűjteni, mit érdemes Momentum nevezetű belpesti szubkultúra új vezetőjéről tudni.

Gelencsér politikai pályafutását a Momentum alapítóként kezdte és azóta is a párt oszlopos tagja. Országosan eddig nem építettek neki karaktert (vagy ha volt is kísérlet erre nézve, nem lehetett valami sikeres), Facebookon viszont az aktívabb hóhányók közé tartozik. Az ő oldalán – relatíve kis elérés mellett – is többnyire a momentumos O1G panelek mennek.

Végzettsége szerint egyébként okleveles Nemzetközi kapcsolatok szakértő, legalábbis 2021-es előválasztás oldalán ez szerepelt. A Momentum oldalán megtalálható bemutatkozásában többek közt a következőket írja magáról:

 

Én egy olyan országban szeretnék élni, ahol az állam nem szól bele abba, hogy miben hiszek, hogy ki a szerelmem, és nem akarja eldönteni helyettem, hogy mitől leszek magyar.”

 

Így világos, hogy az LMBTQ-lobbi rá is partnerként tekinthet.

Első tisztségét a 2019-es önkormányzati választás alkalmával szerezte meg, ekkor lett ugyanis a Budavári Önkormányzat alpolgármestere.

A tavaly ősszel megrendezett előválasztáson is indult. Gelencsér Csárdi Antallal mérte össze erejét, aki 60:40 arányban aztán jól el is verte. Így végül a Momentum listáján került csak be a parlamentbe, ahol rögtön frakcióvezető-helyettesi pozíciót kapott.

Április harmadikán még arról posztolt, hogy ők lesznek a változásra szavazók hangja a parlamentben. Ezután viszont egy darabig ő is nyomta a parlament-bojkott narratívát. Végül azonban, ahogy az összes momentumos, ő is letette az esküt és megkezdte a parlamenti munkát.

Mostanra ő is azon momentumosok közé tartozik, akik már a felszólaltak az Országgyűlésben. Ezen alkalomból öt perc betekintést nyerhettünk abba, hogy ő milyen színt hoz a parlament falai közé. Hasonlóan mély beszédet mondott, mint rollermosdató FeGyőr Bandi.

 

A megválasztása olyan szempontból érdekes, hogy a Momentum pont egy, a DK-val történt összeütközés után szavazott neki bizalmat, úgy, hogy az országos politikában eddig még nem vált ismertté.

Vannak, akik már az ő megválasztásában látják a párt halálát is.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére