Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Cseh Katalin belevörösödött az álhírgyártásba

Balázs Ferenc

2020.07.09. 16:50

A Momentum EP-képviselője ismét egy ötéves kislány módjára nyafogott Brüsszelben. Facebook-videójában magából kikelve, szinte az ideg-összeroppanás szélére sodródva sivítozta el unalmas monológját a magyar jogállamiságról, miközben mondandóját csak a szokásos csúsztatások támasztották alá.

Az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét vezető német kancellár, Angela Merkel a plenáris ülésen vázolta fel a képviselőknek a német elnökségi ciklus prioritásait. Az ülésen többek között szó esett a magyar jogállamiság helyzetéről.

Cseh Katalinnak, a Momentum ügyeletes aggódójának nem kellett sok hozzá, hogy a kedvenc témájában ismét kikeljen magából:

A magyar jogállamiság válsága kritikus szakaszban van

Erre azzal példálózott, hogy alig egy hónapja a rendőrség előállította és eljárást indított Csóka-Szűcs János momentumos aktivista ellen rémhírterjesztés miatt. Mint tudjuk: a férfit, aki a „Gyula cenzúramentes csevegő” nevet viselő közösségi oldalt üzemeltette, előállították rémhírterjesztés gyanújával. Leginkább azért, mert a gyulai fideszes polgármester több aggódó levelet kapott a helyiektől, hogy a momentumos rémhírkeltő bejegyzése szerint a gyulai kórházból több tucat haldokló embert küldenek haza.

Az eljárást azonban megszüntették, így a momentumosnak semmilyen jogkövetkezménnyel nem kellett szembesülnie.

Ezek után a „függetlenobjektív” Indexről és a körülötte kialakult helyzetről ejtett szót a momentumos képviselőnő. Mint tudjuk,

a baloldali portál hónapok óta anyagi problémákkal küzd,

ami azért érdekes, mert szinte folyamatosan adományokért kuncsorognak olvasóiknál.

Cseh Katka itt is kormányzati beavatkozást vizionált, még véletlenül sem annak tudta be a hírportál hanyatlását, hogy a hetente változó vezetés elvesztette uralmát a cég felett.

De még itt sem állt meg: szerinte a kormány megfosztja bevételeitől az ellenzéki vezetésű városokat. Valószínűleg Karácsony Gergelytől kapta a nevetséges álhírt, aki egy hónapja már bebizonyította, hogy fogalma sincsen a főváros pénzügyeiről:

„Budapest nettó befizetőjévé válik az országnak, vagyis a főváros több pénzt fizet be a költségvetésbe, mint amit visszakap” – fogalmazott akkor Karigeri, aki – a nála megszokott magas szakmaisággal – valószínűleg

elfelejtette megnézni a jövő évi költségvetési terveket, amelyekből kiderül, hogy 2021-ben nemhogy kevesebb, de jóval több pénzt kapnak az önkormányzatok.

A büdzsében 857 milliárd forintot különítettek el az önkormányzatok számára, ami 16 százalékkal, 118 milliárddal több, mint a 2020-as összeg.

Miután kinyafizta magát, Cseh kisasszony konkrét javaslattal állt elő, amellyel

az EU-s forrásokat közvetlenül a helyi önkormányzatoknak és a civil szervezeteknek juttatná, vagyis kicsit sem meglepő módon az NGO-kat tömné ki uniós pénzekkel.

A felháborodásában kivörösödött képviselőnőnek Angela Merkel azzal felelt, hogy a német EU-elnökség nem tűri a jogállamiság megsértését, ez alól még Orbán Viktor sem jelent kivételt. Minderre viszont Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter adott csattanós választ a csütörtök reggeli Kormányinfón:

sem Orbán Viktor, sem Angela Merkel nem lehet kivétel, ha a jogállami szabályok betartásáról van szó. Praktikus ugyanakkor, ha nem politikai különvéleményeket büntetnek a jogállamiság köntösébe bújtatva, amire az elmúlt években Lengyelország és Magyarország esetében kísérlet történt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére