Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Büntetőjogi felelősség is terhelheti az oltást megtagadó erdőkertesi háziorvost

MTI, 888.hu

2021.03.18. 10:30

Büntetőjogi felelősség is terhelheti a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvost – mondta Futó Barnabás ügyvéd csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

 

Az ügyvéd jelezte, a büntető törvénykönyv kimondja, hogy aki foglalkozási szabály megszegésével mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanul közvetlen veszélynek teszi ki, az gondatlan veszélyeztetést követ el. Szerinte ugyanakkor a háziorvos tette inkább a szándékos veszélyeztetés fogalmát meríti ki, így a büntetési tétel magasabb is lehet. Ha súlyos egészségromlást, fogyatékosságot vagy halált okoz a cselekmény, a büntetési tételek súlyosabbak.

Futó Barnabás szerint ebben az esetben nem szükséges feljelentést tenni, hiszen hivatalból is indíthat eljárást a nyomozó hatóság.

Kérdésre válaszolva kitért arra is:

Ha egy politikus azt mondja, hogy »a kormány mutyivakcinákkal akar oltatni«, az rémhírterjesztésnek minősülhet, ami hivatalból üldözendő.”

A Pest Megyei Kormányhivatal kedden közölte, hogy egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára. A bírságot azzal indokolták, hogy az erdőkertesi háziorvos oltásmegtagadása az orvosszakmai, etikai és jogi előírásoknak is ellentmond.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Egy újabb könyv, amely a transzneműséget népszerűsíti a fiatal lányoknak

„Ha még nem mentél át a pubertáson, az orvos felajánlhat olyan gyógyszert, amely késlelteti a tested változásait, így több időd lesz elgondolkodni a nemi identitásodon” – írja a könyv egyik részlete.

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Dobrev megerősíti Török Gábort, aki azt mondja: „Önerőből az ellenzék soha nem nyer választást”

Futott egy dezodor-reklám a tévében. Úgy ült a lépdelő lovon a főszereplő, mintha minden rendben lenne. Ám ő a ló fara irányában pislogott, miközben fülig érő szájjal jelezte, mindegy merre megy a ló, oda vagy vissza, neki a reklámozott dezodor a legjobb.

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

Éjjel-nappal égetik a díszkivilágítást a félkész Lánchídon

A még lezárt, építési hulladékkal teledobált Lánchíd meghökkentő fényárban úszik éjjel és nappal(!) is, fedezte fel a RIPOST. Eközben a takarékosságra hivatkozva idén nem kapott karácsonyi kivilágítást Budapest. Aki mégis díszkivilágítást akar, nézegetheti a szemetes Lánchidat.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére