Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Karácsonyék szándékosan okoznak forgalmi káoszt Budapesten

888.hu

2021.06.17. 10:45

Karácsony Gergely főpolgármesterré választása óta törekszik az autóforgalom ellehetetlenítésére Budapesten, és a nyárrra ígért lezárásokkal ez még csak rosszabb lesz.

 

Karácsony Gergely főpolgármester már a megválasztása előtti hónapokban is beszélt arról, hogy ki kell szorítani az autósokat Budapestről. Tervét 2020 áprilisában kezdte el megvalósítani a járvány miatt kapott veszélyhelyzeti felhatalmazásával – írta meg a Magyar Nemzet. A 2020-ban eszközölt forgalmirend-átalakítások után a helyzet tarthatatlansága a tavalyi iskolakezdéskor mutatkozott meg, ugyanis a főpolgármester és csapata kénytelen volt korrigálni döntéseit. A Blaha Lujza tértől délre az autósok visszakapták a második sávot, ám a biciklisávokat pótolni kellett valahogy, ezért balesetveszélyes megoldáshoz folyamodtak:

a járdára terelték a bringásokat, amire a Demszky-éra óta nem volt példa.

2021 nyarától pedig még nehezebb lesz az autósok helyzete, ugyanis a fővárosban egyszerre három beruházás építési munkálatai kezdődnek meg: a Blaha Lujza téren, a pesti rakparton, és felújítás miatt a Lánchidat is lezárják.

Forgalmi káoszba torkollhat a Lánchíd-felújítás végsőkig elhúzott megkezdése,

mivel Karácsony Gergely több olyan intézkedést hozott, illetve jelentett be, amely a főváros több pontján is megbéníthatja az autós közlekedést.

Elmondható, hogy a beígért forgalomcsillapítás terén nemhogy javult volna a helyzet Karácsony hivatali ideje alatt, hanem markánsan rosszabbodott.

Karácsonyék Restart Budapest programjának tavalyi elképzeléseihez képest is szembetűnő, hogy lényegi előrelépés nem történt,

például „a városi terek használatának újragondolása” vagy „a gyalogos, kerékpáros és közösségi közlekedés vonzóvá tétele”, illetve „a biztonságos, élhető környezet megteremtése” terén. Utóbbi és a kijózanító valóság közötti kontrasztot az is jól érzékelteti, hogy a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. az év elején háromezer zöld kuka leszerelését jelentette be megtakarító intézkedésként.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére