Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Breaking! A 888-közösséget fenyegeti a Facebook-cenzúra

888.hu

2020.06.30. 14:05

A 888 Facebook-oldalának végleges letiltásával fenyeget a Zuckerberg-közösség, szerintük ugyanis „gyűlöletbeszédnek” számít, ha nem értünk egyet a melegjogok széles körű elismerésével. Itt tart ma a szólásszabadság. Ha ballib vagy, mindent lehet, ha jobboldali konzervatívként gondolkodsz, fogd be a pofád!

Jól indult a reggel szerkesztőségünk életében: a Mark Zuckerberg alapította Facebook azzal fenyegetett meg minket, hogy végleg törli a 888 közösségi oldalát. Indoklásuk: „többször megsértettük a közösségi alapelveket”.

Nos a „többször” Zuckerbergéknél azt jelenti, hogy az elmúlt egy évben 12 alkalommal tiltották le egyes tartalmainkat, miközben ezen időszak alatt több mint 9000 bejegyzést tettünk közzé.

Érdekes módon a közösségi oldal cenzorainál minden alkalommal az LMBTQ-közösség propagandája vagy a melegjogok bővülése témakörben írott cikkeink verték ki a biztosítékot. Az utolsó csepp az volt a pohárban, amikor – egyébként a Euronews információira hivatkozva – megírtuk, hogy Svájcban engedélyezték az azonos neműek közötti házasságkötést. A június 12-én megjelent írást most vette górcső alá a Facebook, és szerintük „gyűlöletbeszédnek” minősül az a kijelentés, hogy:

Ha nem ez a bajuk, akkor nem tudjuk mi, mert ha a liberális észosztók már a saját Euronews-forrásukat is kirekesztőnek tartják, akkor nagy a baj...

Az is kevéssé világos, mitől számít gyűlöletbeszédnek, ha valaki a normálistól eltérőnek gondolja, hogy azonos genitáliákkal született emberek – államilag és a svájci gyakorlat szerint egyes egyházak által is szentesített módon – alkossanak hivatalosan párt, hiszen maga a Facebook sem ezt rögzíti közösségi szabályai között:

Arra nem nagyon ad választ a Zuckerberg-cég, hogy cikkünk címe, vagy akár a poszt szövege, amely nem állapít meg mást, mint hogy itt van a „szép új világ”, mennyiben ösztönözhet fizikai erőszakra bárkit is.

Az elmúlt hetekben többször is írtunk ironikus hangvételben arról, hogy az amerikai fajvédők hogyan estek át a ló túloldalára, ahogy arról is, hogy a #BlackLivesMatter hisztériája hogyan juttatott el egyes zavarodott fejű liberálisokat odáig, hogy Budapesten is megrongálják Winston Churchill egykori brit miniszterelnök szobrát. Akkor még azt hittük, hogy ez az ultraliberális hisztéria minket – egy többségében még mindig normális értékek mentén működő Magyarországon – nem érhet el.

Úgy tűnik, tévedtünk. A jelek szerint a szólás szent szabadsága csak azoknak jár, akik rendszeresen nácizzák le portálunkat a közösségi oldalon, becsmérelnek minket politikai irányultságunk miatt.

A 888 Facebook-oldalát a mai adatok szerint több mint negyedmillió ember (251 848) kedveli, csak az elmúlt egy hétben 367 ezren lájkolták, osztották meg írásainkat vagy szóltak hozzá tartalmainkhoz. Éppen ezért komoly dilemma előtt állunk: hozzuk-e az eddig megszokott hangvételt, amely miatt ilyen sokan kedvelik írásainkat, vagy tompítsunk a kard élén, hogy ne adjunk lehetőséget a Facebook-cenzoroknak e nagyszerű közösség szétverésére.

Persze mindezeken nem kellene agyalnunk, ha nem egy olyan országban élnénk, ahol még mindig tobzódnak a rendszerváltás előtti időszakban kinevelt névtelen feljelentők, akiknek most már papír, ceruza és postacím sem kell ahhoz, hogy bemártsanak minket a Zuckerberg-cenzoroknál, akik viszont láthatóan készségesen ugranak, ha a 888 elhallgattatása a cél.

Ez arra sarkall minket, hogy az oldalon garázdálkodó 10 ismerősös, kamuprofilú baloldali trollok között kicsit rendet vágjunk. Az utóbbi időben elszaporodtak nálunk ugyanis az ilyen „arctalan internetpatkányok” (Grespik László után szabadon...), akik minden bejegyzésünknél igyekeznek érvek és tények közlése nélkül rágalmazni lapunkat és olvasóinkat.

Eddig azt gondoltuk, hogy igenis fontos a szólás szabadsága, de mivel a jelek szerint a közösségi média még mindig inkább az ilyen aljas támadókat támogatja, semmint a véleménynyilvánítás szabadságát, kénytelenek leszünk felvenni a kesztyűt.

Ugyanakkor megnyugtatunk mindenkit, hogy maradunk, akik voltunk, kimondjuk és megmutatjuk azt, amit a balliberális mainstream elhallgattatna. Hiába akarják, hogy a világ a kedvük szerint változzon, a 888 szerkesztősége kitart saját elvei mellett, mert csak így köszönhetjük meg azt a megbecsülést, amelyet cikkeink elolvasásával minden nap közvetítetek felénk. Köszönjük!

A 888 csapata

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére