Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Berci vírusos marhasága már az MSZP-seknek is ciki

HKJ

2020.03.31. 07:44

„Még az Önök közvélemény-kutató cége is azt hozta ki, hogy több mint 40 százalék nem adna korlátlan felhatalmazást önöknek. Miért nem lehet ebből a 60-40-ből 100-at csinálni? Miért nem teszik meg ezt a gesztust? Ha fölhívnak bennünket arra, hogy gondoljuk meg magunkat, akkor én is arra kérem önöket, hogy gondolják meg magukat!”

Ezt a nagyon okos kérdést a még annál is okosabb Tóth Bertalan MSZP-elnök tette föl a parlamentben hétfőn napirend előtti hozzászólásában.

És közben meg se csuklott a hangja, egyáltalán nem volt elképedve saját virtigli liberális, kórosan demokráciaellenes felvetésétől.

Hiszen a liberálisoknak az a demokratikus, ugye, ha a kisebbség akarata érvényesül a többség akarata fölött. Nekik a koronavírus-törvénnyel kapcsolatban is az lett volna a normális, ha a parlamenti többség tesz a választói többség akaratára, és a kisebbség szándékainak megfelelően dönt.

Azzal nem számolt, hogy a Fidesz-KDNP nem az MSZP, nem a DK, hogy rendszeresen semmibe vegye a választói akaratot.

Tóth Bercinek persze éppen ez a természetes. Éppen ezért nem érti, miért nem a kormány tesz gesztust nekik. Miért nem a kisebbség akarata érvényesül a többségével szemben? Miért nem kisebbségi szándékhoz igazodik a parlamenti többség? Neki csak a politikai haszonszerzés a fontos, bármi áron, bárkinek a szövetségével. Akár a víruséval is.

A demokráciacsúfoló felvetés önmagában vírusos marhaság, ez már a józan MSZP-seknek is ciki. Magyarázatára több szót nem szabad vesztegetni.

Figyelj, Berci! Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

Kaktusz: Orbán-korszak és háború

A XXI. Század Intézet Kaktusz című műsorában idén utoljára beszélgetett egymással G. Fodor Gábor politikai filozófus és Gerő András történész professzor. A vendégek az évzáró adás során értékelték az elmúlt év legfontosabb eseményeit belpolitikai és külpolitikai téren egyaránt, valamint ezek következményeit is. Előbbi kapcsán megállapították, hogy a Fidesz–KDNP sorozatban negyedik kétharmados győzelme következtében már okkal beszélhetünk Orbán-korszakról, amire a külföldről finanszírozott, és ezáltal morális deficittel küzdő ellenzék nem jelent kihívást, csupán a külső tényezők képesek erre. A külpolitikai folyamatok kapcsán pedig úgy vélekedtek, hogy az orosz–ukrán háborúban egy fenntarthatatlan helyzetbe kormányozta magát Brüsszel, ami egész Európára negatív hatással van.

A Nyugat kezd kifogyni a tüzérségi lőszerekből

„A nyugati országokban jelentős tüzérségi lőszerhiány keletkezett az ukrajnai orosz hadművelet következtében” – figyelmeztetett a cseh CSG hadiipari vállalat vezetője hétfői nyilatkozatában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére