Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bemutatjuk a Momentum migránspárti, brüsszeli barátait

888.hu

2022.02.01. 19:00

A liberálisok kettősmérce-alapú politikáját bemutató cikksorozatunk következő részében olyan brüsszeli liberális politikusokat vonultatunk fel, akik következetesen bevándorláspárti álláspontot képviselnek, s támadják a lengyel és a magyar kormányt. Egytől egyig a Momentum szövetségeseiről van szó, akik a demokrácia jelszava alatt attól sem rettentek vissza, hogy 2016-ban az Európai Bizottságnál menjenek neki a magyarországi kvótanépszavazásnak. Az sem véletlen, hogy valamennyien szerepelnek Soros György nyilvánosan megnevezett szövetségesei között. (2. rész) – írja a Magyar Nemzet.

A Magyarország és Lengyelország elleni szisztematikus brüsszeli támadások egyik fő terepe a bevándorláspolitika. Ahogy arról a lap beszámolt, a minap nyilvánosságra kerültek Carolina Punset spanyol politikus magánbeszélgetéseinek részletei, amelyben az egykori európai parlamenti képviselő többek között arról írt:

az európai liberálisok, az ALDE berkeiben kényelmetlen lenne a valódi kérdésekkel foglalkozni, ezért sokkal inkább kifizetődő Magyarországgal és Lengyelországgal „szórakozni”.

Az azóta az EP-ből és pártjából, a spanyol liberális Ciudadanos tömörülésből is távozott Punset szerint a véleménynyilvánítás korlátjának számít az is, hogy Brüsszelben például nem lehet nyíltan beszélni a bevándorlási és integrációs politika következményeiről.

Hazánkban a kettős mércét alkalmazó liberálisok szövetségese a Momentum: ahogy azt cikksorozatunk első részében szemléltettük, a Donáth Anna által elnökölt párt következetesen támadja a magyar kormányt Brüsszelben – ahelyett, hogy a hazai érdekek képviseletében cselekedne. Ennek egyik látványos dimenziója a bevándorlási politika.

Emlékezetes, Donáth Anna európai parlamenti képviselőként még tavaly decemberben – a belarusz válság csúcspontján – is amellett érvelt, hogy bár az EU megbukott 2016-ban a migrációs politika tekintetében, nem kellenek kerítések Európába, azok ugyanis nem jelentik a helyzet megoldását.

Ezen véleményre erősített rá a korrupciós botrányba keveredett Cseh Katalin is, aki a múlt év végén a lengyel–belarusz határig ment, hogy elmondhassa: nem a migránsok, hanem Putyin és Lukasenka elnök jelenti a legnagyobb veszély Európára. Az ALDE európai parlamenti frakciójában, a Renew Europe politikai csoportban általánosnak számítanak a kettős mérce logikája mentén megfogalmazott, migrációt támogató vélemények. A Magyar Nemzet bemutat liberális brüsszeli politikusokat, akik egy követ fújnak a Momentummal a bevándorlás támogatásában.

Sophie in ’t Veld: a holland liberális politikus asszony Magyarország és Lengyelország egyik leghangosabb brüsszeli kritikusa. In ’t Veld az elmúlt heteket azzal töltötte az EP állampolgári jogi (LIBE) bizottságában, hogy kötelezettségszegési eljárást szorgalmazzon a lengyelek ellen, mert szerinte nem tartották tiszteletben a migránsok jogait a Belarusszal közös határszakaszon. A szakbizottság egyik január eleji ülésén a lengyel helyzet margóján annak a véleményének is hangot adott, hogy nem érti, az Európai Uniónak „miért jelent gondot pár ezer migráns”. Mindez nem meglepő annak fényében, hogy Sophie in ’t Veld már 2016-ban az Orbán-kormányt is bírálta a szigorú migrációs álláspontjáért. Akkor a magyarországi kvótanépszavazást támadta liberális párttársaival az Európai Bizottságnál, mondván: az nem fér össze az uniós joggal, s megtéveszti az embereket. In ’t Veld egyébként szerepel a Soros György egyik szervezetének „megbízható” EP-képviselőket tartalmazó listáján. Korábban a migránskvóta szorgalmazása mellett olyan mondatok hagytál el a száját, mint: „Nem kellene lezárni a határokat. Az Európa mint bevehetetlen erőd koncepciója nem működik. Soha nem is működött.”

Louis Michel: a belga liberális politikus korábban külügyminiszterként és uniós biztosként is működött, majd tíz évet töltött el az Európai Parlamentben. Ő Charles Michelnek, az Európai Tanács jelenlegi elnökének az édesapja. Michel is azok közé a liberális, az ALDE soraiba tartozó képviselők egyike, akik az Európai Bizottságnál támadták a 2016-os magyar migrációs népszavazást. Egy 2015-ös interjúban kijelentette, hogy sajnálja, hogy egyes uniós országok nem hajlandók a bevándorlók befogadására. A magyar híradásokban Louis Michel azzal is szerepelt, hogy egy migrációs témájú EP-ülésen magából kikelve ordítozott Gál Kingával, a Fidesz európai parlamenti delegációjának jelenlegi elnökével. Ugyancsak szerepel azon a listán, amely Soros György EP-beli bizalmasait vonultatja fel.

Guy Verhofstadt: bár a volt belga miniszterelnök, az ALDE egykori EP-frakcióvezetője mára háttérbe szorult az uniós parlamentben, továbbra is következetesen támadja a magyar és lengyel kormányt. Ami a bevándorlási álláspontját illeti, Verhofstadt minden, kvótát sürgető állásfoglalást megszavazott az EP-ben. 2017-ben például támogatott egy olyan dokumentumot, amelyben szerepel: az uniós tagállamoknak szisztematikusan be kellene fogadniuk menedékkérőket Görögországból és Olaszországból. Egy 2017-es EP-határozatban igennel voksolt arra is, hogy a menekültek fogalmát terjesszék ki az éghajlatváltozás és a szegénység következtében a származási országukat elhagyókra is. Az Európai Parlamentben több alkalommal heves felszólalásokban bírálta a magyar migrációs politikát, főként a határkerítést, amely szerinte nem a megfelelő megoldás a problémára.

Az ALDE 2019-es, az európai parlamenti választásokat megelőző reklámfilmjében Verhofstadt a kerítések lerombolójaként szerepelt.

A képeken egy szögesdrótokkal ellátott határzár jelenik meg, amelyet Guy Verhofstadt beúszó feje rombol le. A videóban a határzáron kívül Magyarországot és Orbán Viktort is támadják, és ismét hitet tesznek amellett, hogy Európa egységében van az erő, és a megosztottság csak káoszhoz vezet – utalva ezzel az erős nemzetállamok koncepciójának és az Európa Egyesült Államok víziójának szembenállására.

A belarusz válság kapcsán a többi liberálishoz hasonlóan nagyon kritikus volt a lengyelekkel. Bírálta az Európai Bizottságot is, amely szerinte egyszerűen megengedi, hogy a lengyel hatóságok letartóztassák a migránsokat. A Deutsche Wellének adott tavaly decemberi interjújában pedig arról beszélt:

alapvető változásra van szükség az európai migrációs politikában.

Szerinte egyszerű a megoldás: egyhangú szavazás helyett minősített többségi döntéshozatalra van szükség, hiszen a patthelyzet miatt lényegében 1999 óta nincs valódi, közösségi menekültpolitika.

 

Borítókép: Magyar Nemzet

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán: „Lehetetlen választásokon ezt a rendszert leváltani”

Fleck Zoltán jogász, szociológus, kőbaloldali gyurcsányista értelmiségi hatalom iránti tehetetlen kapálózását az ember örömmel hallgatja.

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Orbán: A haza véd meg minden bajtól és veszélytől

Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi támogatást javasol Ukrajna számára

Az Európai Bizottság pénteken javaslatot tett egy új, egymilliárd eurós makroszintű európai uniós pénzügyi támogatásra (MFA) Ukrajna számára – tájékoztatott a brüsszeli testület sajtóközleményben pénteken.

„Szemétkedik” a republikánusokkal a legnagyobb e-mail szolgáltató

Az amerikai Republikánus Országos Bizottság (RNC) – a republikánus párt – szerint a Google szándékosan spamként, azaz levélszemétként kezelte az adományozóiknak kiküldött hírleveleiket a Gmail rendszerében, s ezzel az elmúlt hónapokban jelentősen szabotálta adománygyűjtő kampányaik sikerességét – jelentette az Axios nevű amerikai baloldali hírportál.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére