Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bejött Sorosnak a hatalomátvétel

888.hu

2020.07.31. 13:30

Soros György a fű alatt szépen lassan kiterjesztette a befolyását az amerikai igazságszolgáltatás területén, az ő támogatását élvező ügyészek pedig hozzák is azt, amit elvárnak tőlük.

George Floyd halálát követően felerősödtek az Egyesült Államokban azok a hangok, amelyek az igazságszolgáltatási rendszer, illetve a rendfenntartó szervek reformjára hívnak fel. Az elképzelések leginkább a liberális skálán mozognak, teljes felszámolásról és komoly forráselvonásokról hallani a nagyvárosokban, nem meglepően azokban, ahol demokrata párti vezetőség van.

Jelenleg ott tartunk, hogy már hivatalban lévő kerületi ügyészek és jelenlegi jelöltek, akiknek kampányait a baloldali szervezetek komoly összegekkel támogatják – ideértve Soros Györgyöt is – olyan új gyakorlatokat szorgalmaznak, amelyek a büntetőeljárások és börtönök számának jelentős csökkenését eredményezhetik.

Az amerikai tőzsdespekuláns a Justice & Public Safety PAC nevű akcióbizottságon keresztül több millió dollárt költött az elmúlt években arra, hogy az ő általa támogatott jelöltek jussanak pozícióba. A Floyd halálát követő zavargások és tüntetéssorozatok miatt pedig Soros ügyészei a lapok címlapjaira kerültek, enyhén szólva is furcsa döntéseikkel.

Az egyik legjobb példa St. Louis körzeti ügyésze, Kimberly Gardner, aki a McCloskey házaspárt vette elő, amiért fegyverrel kísérték figyelemmel, ahogy a BLM-tüntetők a hátsó kertjükben végigmasíroztak. Gardner 2016-ban pályázott az ügyészi posztra, és komoly támogatásokat kapott Sorostól. Azzal az ígérettel kampányolt, hogy helyreállítja és átalakítja a büntető igazságszolgálatba vetett társadalmi bizalmat, illetve csökkenteni fogja az erőszakos bűncselekmények számát. Gardner több mint 67 ezer dollárt kapott a Soroshoz köthető Safety and Justice-től.

Kim Foxx, az Illinois állambeli Cook megye kerületi ügyésze is Soroshoz köthető. Ő azért került be a hírekbe nemrég, mert elutasította a Jussie Smollett színész elleni ügyet, akit azzal vádoltak, hogy saját maga ellen eljátszatott egy gyűlölettámadást. Foxx egyébként idén ismét megméretteti magát az ügyészi választásokon.

A San Franciscó-i Chesa Boudin is szépen profitált a Soroshoz köthető támogatásokból. Boudin nemrég egy panelbeszélgetés során megvédte a rendfenntartó szervektől történő pénzelvonások gondolatát, sőt azt is megkérdőjelezte, hogy rendben van-e az, hogy az adófizetők pénzének egy részét a rendőrség kapja meg.

Philadelphiában Larry Krasner, Massachusettsben Rachael Rollins „képviseli” Soros érdekeit az igazságügyben. Előbbi 1,4 millió dollárt kapott a tőzsdespekuláns érdekeltségi köréből. Krasner továbbá egy véleménycikkben azzal fenyegetőzött, hogy a szövetségi tisztviselőket letartóztatják és megvádolják, ha túllépik hatásköreiket az ő joghatósága alatt. Ez azután jött, hogy Portlandben erőszakkal vádoltak meg szövetségi ügynököket.

Az eseteket sorolni lehetne napestig.

De ki jár jól?

A rövid válasz az, hogy Soros György.

A Nyílt Társadalom Alapítvány honlapja már 2016-ban arról írt, hogy az Egyesült Államok hét különböző államában a büntetés-végrehajtás, valamint az igazságszolgáltatás politikai kihívásainak széles skáláját fogják kezelni mind az érdekképviselet, mind pedig a média segítségével.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kiszivárgott felvételen beszél Trump tiltásáról a Twitter vezérigazgatója

Kiszivárgott felvételen beszél Trump tiltásáról a Twitter vezérigazgatója

Úgy tűnik Trump tiltásával nem ért véget a tisztogatás.

A capitoliumi ostrom újabb szereplőjéről derült ki, hogy BLM-aktivista

Élőben közvetítette, ahogy hergeli az embereket az ostrom alatt. Saját bátyja jelentette fel az FBI-nál.

Levélben háborog több uniós tagállam a vakcinák miatt

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke pedig intézkedett.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére