Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali milliárdosok: megérte Gyurcsány pénzügyminiszterének lenni

888.hu

2021.07.02. 15:00

Visszatérő motívum a baloldalon, hogy bizonyos jobboldali üzletemberek pénztárcájában kutakodnak. A magát függetlennek és objektívnek mondó sajtó azonban valahogy mindig elfelejt beszámolni saját milliárdosaik ügyeiről. A 888.hu megteszi most helyettük. A Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere, Veres János többször is hírbe hozta magát 2010 előtt, volt, hogy offshore-lovagként tündökölt, de a Gyurcsány-érában több botránnyal kapcsolatban is felmerült a neve.

 

Veres János már az MSZP alapításánál is szerves része volt a pártnak, de politikai pozíciója Medgyessy Péter bukása után erősödött meg, hiszen az új miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc a kabinetfőnökének nevezte ki, majd Draskovics Tibor pénzügyminiszteri székét örökölte meg. De kisebb-nagyobb botrányai és csencselései egész pályáját végigkísérték.

Már 2006-ban egy elég kínos hangfelvétel miatt kellett magyarázkodnia, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy MSZP-s találkozón azt mondta:

Szabolcs számára ez a négy év sok fejlesztést és sok eredményt fog hozni. Az, hogy egyes térségek ezen belül hogy fognak majd részesedni, azon fog múlni, hogy a térségeken belül milyen választási eredmény születik.”

Azaz lényegében attól tette függővé a támogatásokat, hogy MSZP-s van-e hatalmon az adott önkormányzatban, vagy sem.

Majd 2008 első felében az Amerikában körvonalazódó gazdasági válságra először a Gyurcsány-kormány csak legyintett, mondván, csupán a válság szele fog érinteni minket, ám ugyanazon év októberében megkésett válságkezelésként Veres János bejelentette, hogy 13 millió forint felett is vállalják a garanciát a biztosított bankbetéteknél, továbbá a 10 százalékos önrészt is eltörlik.

A baloldal szerint erre a lépésre azért volt szükség, hogy megóvják a bankokat. Ami végül nem igazán jött össze, hiszen másnap az OTP 22 százalékpontot esett. Ezek után felvették az IMF-hitelt és jöttek a megszorítások, amelyeket mint kormánytag Veres is elfogadott.

Ezenkívül több botránnyal kapcsolatban is felmerült a baloldali politikus neve. Ilyen volt a Budapest Airport eladása, amivel a Malév csődbemenetele miatt mintegy 1000 milliárd forintot kellett fizetnie az államnak, egy másik esetben pedig a magyar állam többmilliárdos moszkvai ingatlanának elkótyavetyélése miatt is feljelentették a volt pénzügyminisztert, akit végül nem gyanúsították meg.

Hivatali idejének végére mintegy 400 millió forintnyi vagyonnal rendelkezett, és jó baloldali politikusként ő is offshore-ozott,

míg Magyarország 2010-re lenullázta magát, és rendkívül sok ember vált munkanélkülivé, vagy került devizahitel-csapdába.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

Magyrországon rendezik meg az első európai CPAC-et

2022 tavaszán Budapesten fogják megrendezni az európai kontinens első CPAC-jét, azaz Konzervatív Politikai Akció Konferenciáját – jelentette be az esemény házigazdájaként Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója Dan Schneiderrel, az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) ügyvezető igazgatójával tartott sajtótájékoztatón, ahol aláírták az erről szóló megállapodást is.

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Fake News az áldozat segítés terén, szavaznak a svájciak az LMTQ-törvényről

Működésbe lépett a balos Fake News hálózat az áldozatsegítés ügye körül. Hétvégén fognak szavazni a svájciak az új LMBTQ-törvényről.

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldal mindig bajba kerül, ha igazat próbál mondani

A baloldalnak történelmileg nem erőssége az őszinteség. Tóth Bertalan például az előválasztás lebonyolításának kudarcos indulása kapcsán megpróbált ezen változtatni, de az igazságot feltárni igyekvő szocialista politikust mégis befedni látszik a baloldal hazugságokhoz ragaszkodó hagyományainak vastagon lerakódó guanója.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére