Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali milliárdosok: megérte Gyurcsány pénzügyminiszterének lenni

888.hu

2021.07.02. 15:00

Visszatérő motívum a baloldalon, hogy bizonyos jobboldali üzletemberek pénztárcájában kutakodnak. A magát függetlennek és objektívnek mondó sajtó azonban valahogy mindig elfelejt beszámolni saját milliárdosaik ügyeiről. A 888.hu megteszi most helyettük. A Gyurcsány-kormány pénzügyminisztere, Veres János többször is hírbe hozta magát 2010 előtt, volt, hogy offshore-lovagként tündökölt, de a Gyurcsány-érában több botránnyal kapcsolatban is felmerült a neve.

 

Veres János már az MSZP alapításánál is szerves része volt a pártnak, de politikai pozíciója Medgyessy Péter bukása után erősödött meg, hiszen az új miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc a kabinetfőnökének nevezte ki, majd Draskovics Tibor pénzügyminiszteri székét örökölte meg. De kisebb-nagyobb botrányai és csencselései egész pályáját végigkísérték.

Már 2006-ban egy elég kínos hangfelvétel miatt kellett magyarázkodnia, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy MSZP-s találkozón azt mondta:

Szabolcs számára ez a négy év sok fejlesztést és sok eredményt fog hozni. Az, hogy egyes térségek ezen belül hogy fognak majd részesedni, azon fog múlni, hogy a térségeken belül milyen választási eredmény születik.”

Azaz lényegében attól tette függővé a támogatásokat, hogy MSZP-s van-e hatalmon az adott önkormányzatban, vagy sem.

Majd 2008 első felében az Amerikában körvonalazódó gazdasági válságra először a Gyurcsány-kormány csak legyintett, mondván, csupán a válság szele fog érinteni minket, ám ugyanazon év októberében megkésett válságkezelésként Veres János bejelentette, hogy 13 millió forint felett is vállalják a garanciát a biztosított bankbetéteknél, továbbá a 10 százalékos önrészt is eltörlik.

A baloldal szerint erre a lépésre azért volt szükség, hogy megóvják a bankokat. Ami végül nem igazán jött össze, hiszen másnap az OTP 22 százalékpontot esett. Ezek után felvették az IMF-hitelt és jöttek a megszorítások, amelyeket mint kormánytag Veres is elfogadott.

Ezenkívül több botránnyal kapcsolatban is felmerült a baloldali politikus neve. Ilyen volt a Budapest Airport eladása, amivel a Malév csődbemenetele miatt mintegy 1000 milliárd forintot kellett fizetnie az államnak, egy másik esetben pedig a magyar állam többmilliárdos moszkvai ingatlanának elkótyavetyélése miatt is feljelentették a volt pénzügyminisztert, akit végül nem gyanúsították meg.

Hivatali idejének végére mintegy 400 millió forintnyi vagyonnal rendelkezett, és jó baloldali politikusként ő is offshore-ozott,

míg Magyarország 2010-re lenullázta magát, és rendkívül sok ember vált munkanélkülivé, vagy került devizahitel-csapdába.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ursula von der Leyen nagyra értékelte Ukrajna előrehaladását az uniós tagság felé

Ursula von der Leyen nagyra értékelte Ukrajna előrehaladását az uniós tagság felé

Az Európai Unió központi intézményeinek és magasrangú vezetőinek kijevi látogatása azt jelzi, hogy Ukrajna komoly előrehaladást ért el az uniós tagság felé, és üzenet a befektetőknek, hogy Ukrajna tovább fog haladni ezen az úton – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság (EB) elnöke csütörtökön Kijevben, az EU és az ukrán kormány együttes ülésén.

A TikTok törlését sürgeti egy demokrata párti amerikai szenátor

A kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás eltávolítására szólította fel az Apple és a Google online, alkalmazásokat árusító boltját Michael Bennet demokrata párti amerikai szenátor, a hírszerzési bizottság tagja, mert szerinte az applikáció nemzetbiztonsági kockázatot jelent – olvasható a szenátor csütörtöki levelében.

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Felfüggesztették két EP-képviselő mentelmi jogát is a brüsszeli korrupciós botrány miatt

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén Eva Kaili görög szocialista képviselőnek, az EP leváltott alelnökének korrupciós ügyével kapcsolatban felfüggesztette a belga Marc Tarabella és olasz frakciótársa, Andrea Cozzolino mentelmi jogát.

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Leteremtette a sportriportereket a fehérorosz teniszsztár, amiért folyamatosan a háborúról kérdezik őt

Victoria Azarenka az ausztrál nyílt teniszbajnokságon nemrégiben játszott mérkőzése utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kezdi elveszíteni a türelmét az újságírókkal szemben, amiért kérdéseket tesznek fel az eseményre szervezett oroszbarát tüntetésekről, és azzal vádolta a riportereket, hogy folyamatosan „belerángatják” a játékosokat a politikai kérdésekbe.

Teljes embargót vezetne be az EP az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra

Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén elfogadott állásfoglalásban az Oroszországgal szembeni tizedik szankciós csomag elfogadását sürgette, amely egyebek mellett teljes embargót vezetne be az Oroszországból származó fosszilis tüzelőanyagokra.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére