Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali milliárdosok: Leisztinger az egyik legbefolyásosabb vörös báró

888.hu

2021.06.30. 14:30

Visszatérő motívum a baloldalon, hogy bizonyos jobboldali üzletemberek pénztárcájában kutakodnak. A magát függetlennek és objektívnek mondó sajtó azonban valahogy mindig elfelejt beszámolni saját milliárdosaik ügyeiről. A 888.hu megteszi most helyettük.

 

Az ELTE Természettudományi Karának elméleti fizika szakán diplomázott, az Arago Zrt. tulajdonosa, Tüttő Kata exe, 2020-ban a 14. leggazdagabb és a 24. legbefolyásosabb magyar volt. Kitalálták már, hogy kire gondolunk? Vagy szabad a gazda?

Spoilerezek!

Leisztinger Tamásról van szó.

Fent említett honfitársunk sokoldalú ember hírében áll. Ezt az is alátámasztja, hogy az ELTE elvégzése után egyszerre négy dologgal is foglalkozott: taxizott, autókat hozott be külföldről, lakóingatlanokat közvetített a fővárosban és számítógép-alkatrészekkel kereskedett.

Első irodája – a hírek szerint – a Pixel Graphics Számítástechnikai Kft. (Pixel G) Balassi Bálint utcai központjában volt. Azt pletykálják, hogy a Pixel G tagja volt Gerényi Gábor is,

aki anno az Index körüli politikai belháborúban játszott szerepet.

1995 környékén Leisztinger agyafúrt taktikákkal játszadozott: az általa felvett hitelből felvásárolt számos tőzsdei és tőzsdén kívüli céget, kiszervezte azok értékes részeit, aztán átszervezéseket hajtott végre bennük, majd úgy adta el azokat, hogy ezáltal kemény pénzeket szerzett.

Természetesen ezt a Horn-kormány némán tűrte.

Már ekkor picsi-pacsit játszott az MSZP-vel. Ő az a fajta haver volt, aki ahol tudott, ott segített. Ámbár igazán aktívan a 2000-es évek elején kezdett a párt környékén tevékenykedni.

Birodalma az MSZP 2002-es győzelme után, a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormány ideje alatt élte fénykorát.

Megszerezte a volt szakszervezeti ingatlanvagyont, az értéktőzsdét, az árutőzsdét, amit aztán továbbpasszolt az osztrákoknak. Néhány milliárdért megszerezte a Kopaszi-gát értékes Duna-parti telkeit – utóbbi ügyben még rendőri nyomozás is folyt.

Ezt követően se szó, se beszéd bejelentette visszavonulását.

Persze utóbb kiderült, hogy ez csak egy

taktikai húzás volt a részéről.

2006-ban tovább folytatta politikai pályafutását. Nagy szerepe volt a később jogerősen elítélt Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes felbukkanásában és térnyerésében is.

Összesítve 2002 és 2010 között 50 milliárd forinttal nőtt a vagyona.

Felhőtlen pályafutásának a Fidesz 2010-es választási győzelme vetett véget,

de nem tűnt el teljesen, csak profilt váltott.

2010-től a baloldal egyik legfőbb oligarchája a földbizniszben és a labdarúgásban volt érdekelt.

2015-ben földbirtokai után 4,8 milliárd forint területalapú támogatást vett fel.

Legutóbb a 2020-as busztender kapcsán merült fel a neve.

A Budapesti Közlekedési Zrt. közbeszerzési eljárást írt ki használt dízelüzemű, alacsonypadlós, csuklós autóbuszok bérlésére. A BKV Zrt. a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt. ajánlatát ítélte a legkedvezőbbnek, ezért velük kötött bérleti szerződést. Mint utólag kiderült,

a CR-Facilities többségi tulajdonosa a Leisztinger Tamáshoz köthető Cratis Zrt.
Érdekesség, hogy exe, Tüttő Kata a 2019-es önkormányzati választás óta Budapest városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettese.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

A BBC megvédi a szerkesztőségét a transzlobbival szemben

Az LMBTQ-imádóknak most éppen az a bajuk, hogy a BBC megírta, hogy a „ciszleszbikusokat” rendszeresen zaklatják a transznemű leszbikusok.

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

A kérdésért kitiltás jár Brüsszelben

Kérdezni mertem, ezért kitiltással fenyegetett meg az Európai Parlament. Azok tiporják sárba a sajtószabadságot, akik állandóan aggódnak érte.

Márki-Zay és Gyurcsány a migráció korlátozása helyett a befogadást hangsúlyozza

A baloldal régóta elkötelezett a nyílt társadalom eszméje mellett, és ebben kulcsszerepe van a bevándorlás ösztönzésének – áll a Századvég Alapítvány elemzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Már a dinókkal riogat az ENSZ

Szintet lépett a klímaváltozástól való félelem az ENSZ-ben.

Az USA kiadta az első „nem bináris” útlevelet

Az USA kiadta az első „nem bináris” útlevelet

Lassan elérkezik az idő, amikor a társadalom egy szűkebb rétege kedvéért – amely felháborodva kéri ki magának a „hölgyeim és uraim” kollektív megszólítást a repülőn vagy éppen egy színházi előadáson ülve – szabnak majd át minden olyan formális üdvözlést és szokást, amely egyébként az alapvető tisztelet kimutatására (is) használatos.

A Telex megint lódított – ki csodálkozik?

A Telex megint lódított – ki csodálkozik?

A Tankcsapdának esett neki a Telex, de lyukra futott. Fejes Tamás, a zenekar oszlopos tagja válaszolt a baloldali sajtóorgánumnak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére