Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali háttérember a zuglói parkolási korrupciós ügyről: Az annyira bitang, hogy igaz | Videó

888.hu

2022.03.29. 12:20

Helyreigazítás:

A 2022. március 29. napján megjelent „Baloldali háttérember a zuglói parkolási korrupciós ügyről: Az annyira bitang, hogy igaz | Videó” című cikkünkben valótlan az a tényállítás, hogy Major Attila Gábor, a SENSO-MEDIA Zrt. vezérigazgatója bármilyen lejárató cikket íratott volna Patek Gáborral közösen a www.hvg.hu hírportálon.

Ezen kívül a BKK által indított közbeszerzésre vonatkozó információk megjelenítése azt a hamis látszatot kelti, hogy a SENSO-MEDIA Zrt. valamely meg nem engedett módon nyerte el a BKK jegykiadó automatáinak üzemeltetési jogát.

A BKK valóban sokadjára írta ki a meglévő közösségi közlekedési jegy- és bérletkiadó automata hálózat üzemeltetése tárgyú, EKR000632412021 azonosítójú közbeszerzési eljárást, amely 2021. június 8-án jelent meg a TED-en (1+1 évre), majd 2021. július 14-én került visszavonásra.

Ez követően a BKK Zrt. újra kiírta 2021. szeptember 3-án a BKK automaták kizárólagosan üzemeltetésére szóló közbeszerzési eljárást (3+1+1 évre), amely eljárás nyerteseként a szerződést megkötötte 2021. december 1-jén a SENSO-MEDIA Zrt. – éves szinten több mint 200 millió forinttal alacsonyabb árral, mint az utána következő T-Systems Magyarország Zrt. (TSM). A SENSO-MEDIA Zrt. ezután megkezdte az automaták átvételét, a szerződéses teljesítés értelmében 2022. 12. 22-től a teljes hálózat üzemeltetését. Fontos hangsúlyozni, hogy egy nyílt, érvényes közbeszerzési eljárás keretén belül több nagy piaci szereplővel megmérettetve nyert a SENSO-MEDIA Zrt.!

A SENSO-MEDIA Zrt. BKK Zrt.-vel kötött eredeti szerződése nem szólt semmilyen jegykiadó automata átalakításról vagy szoftver újraírásról. A SENSO-MEDIA Zrt. is úgy készült, hogy a TSM által fejlesztett szoftvert és átalakított hardware-t kell majd üzemeltetnie, a közbeszerzési kiírás is ezt a feladatot tartalmazta.

Ahogy a BKK sajtóközleménye is (https://bkk.hu/hirek/2021/11/legalabb-tovabbi-3-evrebiztositott-a-bkk-berlet-es-jegyautomatainak-uzemeltetese.6961/) leírja, mindenki a TSM általi felújításra/átépítésre készült.

Valótlan tehát az az állítás, hogy megakadályoztuk a TSM bármilyen szerződésének teljesítését. A cikkben említett időrendiség, tények, machinációk nem igazak! A nyilvánosságra hozott hangfelvételen elhangzottak és a cikkben leírtak nem fedik a valóságot.

A SENSO-MEDIA Zrt. azon dolgozik, hogy egy modern, megbízható, tisztességes vállalat legyen. Minden piaci versenyben és megmérettetésben a tudása, a termékei, a szolgáltatási minőség és az ár legyen a döntő. Távol tartjuk magunkat minden, a cikkben sejtetett és hivatkozott befolyásolási kísérlettől, nem volt és soha nem is lesz a SENSO-MEDIA Zrt. céges kultúrájának része!

 

 


Lead: A számos kétes ügyben érintett Patek Gábor saját bevallása szerint nemrég a demokratikus koalíciónál szerzett piros pontokat – írja a Magyar Nemzet.

 

 

Ma délelőtt Anonymus újabb felvételt juttatott el a sajtóhoz. A hanganyag ismét a baloldal korrupciós viszonyait mutatja be, szó esik egy újabb több milliárdos ügyletről, a főszereplő pedig megint Patek Gábor, a baloldal jól informált háttérembere, akinek saját elmondása szerint

 

sikerült néhány pirospontot szereznie a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónál.

 

A felvétel elején Patek Gábor beszélgetőtársa a közelmúltban kirobbant zuglói parkolási botrányt hozta szóba.

 

Az elég bitang.”

– fogalmazott.

Az annyira bitang, hogy az igaz” – felelte Patek, aki a jelek szerint tudott arról, hogy mi történt Zuglóban.

 

A zuglói ügy

Az érthetőség kedvéért röviden összefoglaljuk, hogy mi is ez a parkolási ügy.

A szóban forgó baloldali politikusokat érintő vesztegetési botrány Fuzik Zsolt vádalku keretében tett vallomását követően robbant ki. A fiktív számlázási ügyben meggyanúsított üzletember a nyomozók előtt terhelő nyilatkozatot tett Tóth Csaba és Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselőkre, Horváth Csaba zuglói MSZP-s polgármesterre és nem utolsó sorban Baja Ferencre, aki Karácsony Gergely főpolgármester informatikai főtanácsadója.

Tóth és Horváth a zuglói parkolási cég, a SIS Parking Kft. nyereségéből több mint negyedmilliárd forintot zsebelhetett be, míg Molnár és Baja azért kért pénzt, hogy ne támadják meg SYS IT Services Kft. és a BKV között kötött, informatikai szolgáltatásokról szóló 19 milliárd forintos szerződést. Fuzik vallomása szerint Molnár 40, Baja pedig 30 millió forint kenőpénzt kapott.

 

Fuzik egyébként vállalta a hazugságvizsgálatot is, a poligráf szerint a férfi igazat mondott, amikor a vesztegetési ügyekről beszélt.

Az ügy érdekessége – amire ma reggeli bevezetőjében Anonymus is utalt –, hogy

Hadházy Ákos, a baloldal zuglói jelöltje nyilvánvalóan tudott a zuglói korrupciós bűncselekményekről, hiszen még mielőtt a botrány kirobbant volna, arról írt a közösségi médiában, hogy létezik egy parkolási ügy, amelyben baloldali többségű önkormányzatok érintettek. Ráadásul Hadházy számolt be először a Horváth Csaba jelenlegi zuglói polgármesternél történt házkutatásról is.

Az új mutyi

De térjünk vissza Anonymus által közzétett friss hangfelvételére!

Patek Gábor és beszélgetőpartnere ugyanis a parkolási botrányt követően a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igen szövevényes jegyautomata-tenderéről kezdett beszélni. Mégpedig azért, mert

ez a történet is Horváth Csabához, Molnár Zsolthoz és egy másfél milliárdos – ahogy Patek fogalmazott – mutyikához vezetett.

 

A hanganyag szerint Patek először elmondta beszélgetőtársának, mit gondol egy cégről, amit csak IT Systemként emlegetett, s hogyan alakított ki szoros munkakapcsolatot egy bizonyos Major Attilával. Patek – miközben előadta, miként pöcköltek ki az üzletből egy Marci becenevű férfit – közölte: Majorral azért indultak el a BKK egyébként több milliárdos jegyautomata-tenderén, mert tudták, hogy Majornak van megfelelő szoftvere, mégpedig töredékáron. De ez még önmagában kevés volt a sikerhez. Élt ugyanis egy keretszerződés, amely a Patek által csak T-ként emlegetett vállalat kötött a BKK-val. De innen érdemes szó szerint idézni a baloldali háttérember szavait.

 

És a Molnár Zsolt, meg a Horváth Csaba volt az, aki az IT Systemen keresztül 1,6 milliárdot – úgy, hogy a T volt a fővállalkozó, az IT-vel meg csak kilapátolták volna alvállalkozóként a pénzt – próbáltak volna lemutyikázni. És ott tartottak, hogy már tulajdonképpen az igazgatótanács döntött.”

 

Ezt azonban Patek és Major megakadályozták. Patek elmondása szerint latba vetették valamennyi kapcsolatukat és

írattak egy nagy cikket a Hvg-vel arról, hogy mutyi van a beszerzés mögött. Az információt aztán más hírportálok mellett lehozatták az Indexen és a Telexen is.

 

Némi kutakodás után kiderül, miért zavarta ennyire Patekékat a szocialista politikusok mutyija. A fővárosi közlekedési vállalat régóta igyekezett üzemeltetőt találni a jegykiadó automatáihoz. A teendőket egy időben a T-Systems végezte (bizonyára ezt a céget nevezte Patek következetesen IT Systemnek). A BKK tavaly valóban kiírt egy pályázatot az üzemeltetési feladatokra 1,6 milliárd forint értékben, ám a közbeszerzést nyáron visszavonták. Végül decemberben lett gazdája a jegyautomatáknak, mégpedig nem más, mint a Senso-Media Fejlesztő és Szolgáltató Zrt.

Ennek a cégnek a vezérigazgatója pedig – a cég honlapja szerint – nem más, mint Major Attila Gábor. Ez a személy minden bizonnyal megegyezik azzal a Major Attilával, akivel Patek Gábor összeállt. A Hvg pedig valóban cikkezett az ügyről.

A Senso egyébként 3,6 milliárdos keretszerződést írhatott alá. A nyílt pályázaton olyan cégeket előzött meg, mint a T-Systems, a 4iG és New Line Technologies.

 

 

Piros pontok Gyurcsányéknál

Patek Gábor tett egy árulkodó megjegyzést is, ami jól mutatja az ellenzékben uralkodó viszonyokat, hiszen

azt érzékeltette, a DK-nál üdvözölték, hogy keresztbe tett az MSZP prominenseinek, és nem utolsó sorban azt reméli, hogy ebből később pénzt lehet majd csinálni.

 

„Napi szinten bejárásba vagyok (...) Varju Lacihoz, izé. Hát nem azt mondom, hogy átléptem a DK-ba, de azt mondom, hogy begyűjtöttem most egy-két piros pontot, amit remélem, hogy megint be tudunk majd kp-ra váltani – fogalmazott a baloldal jól informált háttérembere. Mint köztudott, Varju László a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció alelnöke, a volt kormányfő egyik bizalmi embere.

 

 

Kenőpénzátvétel az autóban

Pateknek egyébként nincsenek mostanában jó napjai, hiszen az elmúlt hetekben Anonymus több korrupciógyanús üggyel is összefüggésbe hozta. Az álarcos alak először egy olyan rejtett kamerával készített felvételt hozott nyilvánosságra, amelyen

Patek Gábor és egy ismeretlen személy egy autóban ülve több millió forint kenőpénzzel számolt el.

 

A képsorokon jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak tájékoztatása szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

 

Óriásplakátok Gyurcsányéknak

Anonymous később több dokumentumot tett közzé, amelyek azt bizonyítják, hogy

Karácsony Gergely főpolgármester nyári előválasztási kampányának szervezésében szintén részt vett Patek Gábor,

 

aki a Key Price Kft. nevében eljárva kért ajánlatot és elérhető felületlistát száz óriásplakát elhelyezésére. Az üzlet meg is valósult, hiszen Anonymus az erről szóló számlát is mellékelte. A JCDecaux Hungary Zrt. által kiállított bizonylat szerint a 123 hirdetési felületért csupán 5,2 millió forintot kellett fizetni, hiszen az 51 millió forintos árból a Key Price Kft. csaknem 46 millió forint engedményt kapott. Az álarcos alak szerint az, hogy Patek ilyen mértékű kedvezményt tudott elintézni, „nem teljesen szabályos”.

 

Megcsapolt ingatlanfejlesztések

Az álarcos alak ezt követően egy hanganyagot tett közzé, amelyen Patek Gábor és egy szerkesztőségünk számára ismeretlen személy beszélget a pestszentlőrinci ingatlanfejlesztések megcsapolásáról.

A beruházások után ugyanis komoly vagyonok vándorolnak a XVIII. kerületi vezetőkhöz, illetve az ügyeket egyengető háttéremberekhez, akik az engedélyek beszerzésében és a gyors, olajozott ügymenet biztosításában játszanak szerepet.

 

A nyilvánosságra került felvétel szerint Patek Gábor, Szaniszló Sándor DK-s polgármester, a helyi alpolgármester, valamint a kerületi vagyonkezelő vezetője számára egy negyvenhat és egy nyolcvanhat lakásos ingatlanból osztottak vissza nyolc lakást.

 

Kokainbizniszből kampánypénz?

Patek Gábor neve azon az Anonymus által közzétett hangfelvételen is elhangzik, amelyen Fischer László és egy ismeretlen férfi különböző folyamatban lévő ügyletekről beszél. Mint kiderült, kokainbizniszből származó pénzből finanszírozhatják a III. kerületben induló Szabó Tímea kampányát. A hanganyag szerint Marbelláról érkezik a pénz a baloldali háttéremberekhez.

Kanyaronként 300–400 millió forintról van szó.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Századvég: Erősen megosztja az európai közvéleményt Ukrajna felfegyverzése

Az Európai Unió 27 tagállamából mindössze 9 országban értett egyet a válaszadók több mint fele azzal az állítással, hogy az Európai Unió és tagjai vásároljanak fegyvert Ukrajnának, több tagállam a saját lakossága elutasító véleménye ellenére támogatja fegyverekkel Ukrajnát – derül ki a Századvég Európa Projekt-kutatásából, amelyről pénteken tájékoztatták az MTI-t.

Orbán Viktor a Türk Befektetési Alap elnökével tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Bagdad Amrejevet, a Türk Befektetési Alap elnökét – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

Olajozottan megy a felvételi

Olajozottan megy a felvételi

Azt írja az újság, hogy félmillió forint segít átlendülni a felvételi vizsga okozta nehézségeken.

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Orbán Viktor: Magyar nemzeti érdek, hogy maradjunk ki a háborúból

Magyarország mindent meg fog tenni a béke érdekében, és nem fog belesodródni a háborúba – mondta Orbán Viktor kormányfő péntek reggeli szokásos rádióinterjújában. A miniszterelnök szerint az infláció egy közellenség, le kell törni az inflációt, majd azt mondta: úgy számol, hogy február-március körül csökkenni fog az infláció, decemberre pedig egy számjegyű lesz.

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére