Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az üzleteknek is árt a baloldali városvezetés által okozott forgalmi káosz

888.hu

2021.07.15. 11:15

Karácsony Gergely és Niedermüller Péter együtt forgatja fel a belváros közlekedési rendjét. Lezárások, forgalmi iránymódosítások, irreálisan megnövekedett utazási idő és a korábbiaknál is nagyobb dugók mutatják a baloldali városvezetés hozzá nem értését. Az inkompetens intézkedéseknek pedig a belvárosi üzletek, éttermek és taxisok a legnagyobb kárvallottjai.

 

Az egyszerre elindított felújítások és Karácsony biciklisávjai miatt gyakorlatilag lehetetlenné vált a közlekedés a belváros legforgalmasabb útvonalain. Ezt Erzsébetvárosban Niedermüllerék még azzal is megfejelték, hogy a forgalmi rendet a kisebb utcákban még a taxisok számára is átláthatatlan módon megváltoztatták.

Ennek eredménye a növekvő zaj- és légszennyezés, a balesetveszélyes forgalmi helyzetek kialakulása, valamint a helyi üzletek elnéptelenedése.

 

Az iroda forgalma nagyjából ötven százalékkal csökkent az elmúlt időszakban, ami egyértelműen annak tudható be, hogy üzletet csak nehezen tudják megközelíteni az autósok”
– nyilatkozta egy erzsébetvárosi utazási iroda munkatársa a Magyar Nemzetnek. Később így fogalmazott a lapnak munkája ellehetetlenüléséről:
Találkozót is gyakorlatilag már lehetetlen egyeztetni, mivel ha valaki autóval megy, akkor a megbeszélt időponthoz képest nagyjából egy órával később érkezik meg. Múlt héten délelőtt az Oktogontól a Bla­háig 55 perc alatt jutottam el, ami röhej. Már ott tartok, hogy minden mindegy, dobjuk el, inkább nem idegesítem magam, nem akarok agyvérzést kapni.”
Egy taxisofőr is nyilatkozott a Magyar Nemzetnek. Ő arra panaszkodott, hogy a jelenlegi korlátozások miatt öt-tíz százalékkal csökkent utasainak száma.
Többször volt rá példa, hogy a fuvar megrendelője azt hitte, a sofőr nem talál oda a kért helyre, amikor azt látta, hogy a taxi egy háztömbbel előbb kanyarodik el. Holott ilyenkor a forgalmi hurkok, a mindenfelé elhelyezett behajtani tilos táblák miatt kellett kerülőt tennie a taxisnak”
– olvasható a sofőr Magyar Nemzetnek adott nyilatkozatában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére