Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az őszirózsás forradalmat élteti bejegyzésében a baloldali jelölt

888.hu

2021.11.02. 09:30

Jámbor András posztja sok embernél kiverte a biztosítékot.

 

Az M1-nek nyilatkozó történész azt mondta: a baloldal képviselőjelöltje egy olyan korszakot éltet, amely katasztrófa volt az ország életében – számoltak be róla az M1 Híradójában.

„Emlékezzünk az őszirózsás forradalomra, az első magyar köztársaságra!” – ezzel a felszólítással tett közzé bejegyzést a baloldal ferencvárosi és józsefvárosi országgyűlési képviselőjelöltje szombaton. Jámbor András a posztban az 1918-as őszirózsás forradalmat éltette.

„Hiába akarja a jobboldali történelem mesélés utólag bepiszkolni azokat az októberi és novemberi napokat” – fogalmazott Jámbor András, majd a bejegyzést azzal zárta: „Éljen a köztársaság!”

A poszt után egymás után érkeztek a felháborodott kommentek: „Gondolom neked Tisza István mártír miniszterelnök meggyilkolása is belefér, igaz?” – ilyen és ehhez hasonló hozzászólásokat fűztek a bejegyzéshez a kommentelők.

A baloldal képviselőjelöltje egy olyan korszakot éltet, amely katasztrófa volt az ország életében – erről a Veritas Történetkutató Intézet elemzője beszélt. Ligeti Dávid szerint 1918-ban a hatalomra jutó baloldali pártok nem tartották be a demokráciáról és köztársaságról tett ígéreteiket. Az őszirózsás forradalom pedig megelőlegezte a kommunista, bolsevik hatalomátvételt, és egyenes utat adott a trianoni békediktátumnak.

Lehet hozni érveket amellett, hogy miért volt ez a korszak egy jó időszak a magyar történelemben, nem sok ilyen érvet lehet hozni rá, de mindenre lehet, erre is. De az is tény, hogy ez a rendszer okozta azt, hogy az első világháború végén a létrehozandó magyar haderőt nem hozták létre, a katonáknak 98 százalékát leszerelik, ez egyenes utat kínált ahhoz, hogy az ország elveszítse területeinek jelentős részét”

– fogalmazott Ligeti Dávid.

Jámbor András szeptemberben Budapest Józsefvárost és Ferencvárost tömörítő hatos választókerületében az LMP, az MSZP és a Karácsony Gergely vezette Párbeszéd támogatásával indult a baloldali előválasztáson, ahol ő szerezte meg a legtöbb szavazatot.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére