Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját támadja a Demokratikus Koalíció

888.hu

2021.05.24. 18:05

Nem is várhatunk mást tőlük, mint egy olyan szolgálat munkájának a betámadása, ami a járványhelyzetben aktívan szerepet vállal.

A Demokratikus Koalíció parlamenti interpellációban és médiumokban támadta az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) plazmaértékesítését, teljesen figyelmen kívül hagyva és elhallgatva, hogy az OVSZ az elmúlt években megtöbbszörözte a terápiás plazma betegek kezelésére nem szükséges mennyiség eladási árát, amelyet gyógyszeralapanyagként értékesít a további betegellátás érdekében – olvasható a szervezet közleményében.

Az új szerződés szerint a gyártó köteles az általa vásárolt plazmából előállított gyógyszereket Magyarország számára biztosítani. Ezzel az OVSZ nagyban növelte a betegbiztonságot, valamint milliárdokkal növelte az állam bevételeit, pont ellentétesen az állításokhoz képest.

Kétségtelen, hogy ezzel megváltozik az eddigi versenynélküliség, amit a szocialista kormány hagyott örökségül.

A Demokratikus Koalíció ismét a multik érdekeit védi a magyar betegek érdekeivel és a magyar költségvetéssel szemben,

azonban könnyen bizonyíthatóan valótlanságot állít, így rágalmazásért és becsületsértésért az OVSZ feljelentést tesz a hamis hírt közlő médiumokkal és a DK-s képviselővel, Sebián-Petrovszki Lászlóval szemben.

A közleményben hozzáteszik: A terápiás felhasználásra nem kerülő friss, fagyasztott plazma (FFP) értékesítése külön jogszabály alapján történik, amely a hazai betegellátás biztonságát és a nemzeti önellátást szem előtt tartva szigorú korlátozásokat határoz meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére