Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az év embere: Anonymus

Prokaj Dávid

2021.12.28. 12:00

Jött, látott, lebuktatott.

 

Kezdjük az elejétől! Július közepén bukkant fel először a magyar közéletben egy Anonymus-maszkot viselő illető. Első videójában közölte:

egy kétszínű politikust fog lebuktatni.


A következő videóban még nem mondott nevet, de a közéletben már megkezdődött a találgatás. Annyi segítséget azonban nyújtott, hogy az illető és a hozzá kapcsolható cégek 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami támogatást nyertek el.

A Bennfentes rögtön megírta, hogy Anonymus vélhetően a momentumos Cseh Katalinra utalgat, aki azonban ezt követően mindent tagadott. Mint ismeretes, Cseh Katalin még politikusként is cégvezetőként volt bejelentve 2013–2018 között az apja által 2010-ben létrehozott Pannónia Nyomda Kft.-ben.

Összefoglalva: Anonymus nyáron a videóival egy olyan céghálót buktatott le, amely a sajtóhírek szerint EU-s pénzek megcsapolására szakosodott. Ez azért is visszás, mert korábban a Momentum éveken át másról sem beszélt, mint hogy uniós forrásokra Magyarországon kizárólag Fidesz-közeli cégek pályázhatnak sikerrel. Az ügy megtépázta a párt hitelességét, az előválasztáson Fekete-Győr Andrásék nem is szerepeltek fényesen.

A nyilvánosságra került információk alapján Tényi István bejelentést fogalmazott meg, és jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást feltételezve fordult a Központi Nyomozó Főügyészséghez. Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője pedig bejelentette, hogy az OLAF-hoz fordul. Budai Gyula, a Fidesz országgyűlési képviselője a NAV Bűnügyi Főigazgatóságánál tett feljelentést költségvetési csalás bűncselekménye miatt.

A NAV házkutatást tartott a Cseh Katalinhoz köthető cég telephelyén. Az Origo pedig megírta, hogy a GVH feljelentést tett a NAV-nál költségvetési csalás gyanúja miatt a Pannónia Nyomda Kft. ellen.

Forrás: Mandiner.hu


Anonymus azonban nem állt meg Cseh Katalinnál.

Novemberben egy másik témával jelentkezett, miután az Index megírta, hogy

a fővárosi vezetés eladná a műemlékvédelem alatt álló Városházát.

A lap az eladási szándékot egyébiránt szerződésekkel is alátámasztotta.

A maszkos ezt követően sorozatban hozta a hangfelvételeket, amelyeken Barts Balázs (a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. vezetője), Gansperger Gyula és Bajnai Gordon is hallható volt.

Anonymus egy olyan videót is közölt, amelyben bizonyítja: Berki Zsolt „intézőemberként” (lobbistaként) bejáratos a főváros vagyonkezelőjéhez. A sajtó a felvételen Gansperger Gyula korábbi Wallis-vezért, Bajnai Gordon harcostársát vélte felfedezni.

A felvételből az is kiderült, hogy a főváros a telek 3,9 hektáros részének eladására készült. Továbbá a maszkos figura beszélt Karácsony Gergely egyik fő választási ígéretéről, a Városháza elé tervezett közparkról: azt megvalósítanák ugyan, de rövid időn belül le is rombolnák. A helyén pedig egy teljesen új épületet húznának fel a Városházának – a régi mellett.

A Városháza eladásáról információkat kiszivárogtató Anonymus-maszkos alak egy fényképet is közzétett, amelyen az addig publikált hangfelvételeken hallható Gansperger Gyula és Bajnai Gordon volt miniszterelnök látható együtt.

Ezt követően már a főváros sem tudott tovább hárítani, fel is állított egy vizsgálóbizottságot – több nappal azt követően, hogy kirobbant a botrány. A vizsgálódáshoz pedig Anonymus segítséget nyújtott: egy olyan felvételt, amelyen Gansperger Gyula és Bodnár Dezső arról beszél, hogyan is néz ki a „jutalékos rendszer”, amelynek kulcsszereplője Berki Zsolt.

Gansperger Gyula és Bajnai Gordon régi harcostársak, a korábbi miniszterelnök pedig nagy támogatója Karácsony Gergelynek. Gansperger pedig úgy jellemezte Bajnait, mint aki a nemzetközi nagytőke, az amerikaiak embere, és Soros György neve is szóba került.

A szálak összefutnak.

2021-ben egyértelműen Anonymust lehetne megválasztani az év emberének.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére