Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az érettségi után megint a tanárszakszervezettel együtt riogatnak Gyurcsányék

888.hu

2020.09.10. 14:00

Megkezdődött az ellenzéki pártok járványügyi riogatása, ugyanúgy, ahogy azt tavasszal is tették. Ezúttal a DK ijesztget, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetére hivatkozva tömeges iskolabezárásokkal, holott az első tanítási hét után az ország 6000 köznevelési intézményéből csak nyolcban kellett digitális oktatás elrendelni. Ugye rémlik, hogy a PDSZ a teljesen rendben lezajlott érettségi előtt is világvégét kiabált?!

A Demokratikus Koalíció (DK) úgy értékeli, hogy a kormány olyan hibás intézkedéseket hozott a koronavírus-járvány ellen, amik

akár tömeges iskolabezáráshoz is vezethetnek.

Arató Gergely frakcióvezető-helyettes online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy erre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a figyelmet. Szerintük „a kormány nem készített életszerű és minden intézményben betartható járványügyi protokollt, nem biztosított elegendő maszkot és kézfertőtlenítőt az iskolákban”, de arról sem gondoskodott, hogy a megbetegedett tanárokat, diákokat és az ő kontaktjaikat minél előbb teszteljék.

Nos, ha egy ilyen állítás helyreigazítható lenne, akkor az a mondat következne: a valóság ezzel szemben, az hogy...

Szeptember 7-ig az ország 6000 köznevelési intézménye (óvodák, iskolák) közül összesen 15-ben rendeltek el rendkívüli szünetet koronavírus-megbetegedés miatt

- közölte hétfőn Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelési államtitkára, hozzátéve három másik iskolában egy-egy osztálynak kellett csak áttérnie a digitális oktatásra.

Hozzátette, már

van olyan oktatási intézmény is – a győrújfalui általános iskola -, amelyben a múlt héten még rendkívüli szünet volt, de mostanra visszaállhatott a normális működésre.

Maruzsa Zoltán hangsúlyozta, valószínűleg továbbra is lesznek fertőzések, de a fenti minta szerint kezelik majd az eseteket. Ez azt jelenti, hogy ha jelzés érkezik egy intézményből, akkor digitális oktatásra állnak át arra az időre, amíg a fertőzés terjedése megáll, majd újra normális működés következik.

Nem meglepő ugyanakkor a baloldali ellenzékkel teljesen összenőtt szakszervezet óbégatása, hiszen

ez volt az az érdekképviselet is, amelyik a 2019-20-as tanév érettségijének megszervezésekor váltig állította: nem elégségesek a biztonsági intézkedések, a szóbeli vizsgák tömeges megbetegedésekhez vezetnek majd.

Ezzel szemben a valóság az...

hogy

az érettségi vizsgák anélkül zajlottak le, hogy ott tömegesen fertőződtek volna meg tanárok vagy diákok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére