Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ellenzéki közös kormányzás terve Fletó tornacipőjéhez hasonlít: szaga van

Horváth K.

2021.01.05. 18:00

Közös sajtótájékoztatón jelentette be ma a Gyurcsány vezette közös ellenzék, melyek lesznek közös kormányzásuk alapelvei 2022 után. Hogy mennyivel utána, arról nem esett szó…

Ahhoz természetesen nem voltak úriemberek – igaz, eddig még ez sosem fordult velük elő, ergo miért pont most lettek volna azok – hogy hozzátegyék: alapelveik arról szólnak, amennyiben megnyerik a választásokat másfél év múlva. Ők ezt annyira biztosnak érzik, hogy nem kormányváltásról, hanem egyenesen korszakváltásról beszélnek, hogy minden magyar embert szolgáló kormányt alakítsanak.

Azt csak halkan jegyzem meg, hogy olyan kormány, amelynek egyszerre része Gyurcsány Ferenc és Jakab Péter, eleve képtelen arra, hogy minden magyar embert szolgáló kabinetet alakítson. Nem véletlenül mondta ezt anno Fletó, ha ez véletlenül bekövetkezne, akkor káosz zuhanna az országra. A Jobbik Alapító Nyilatkozata pedig egyenesen kizárja, hogy a kommunista rezsim követőinek képviselőivel közösen alakítson a párt kormányt. Ha pedig egy párt szembe megy saját Alapító Nyilatkozatával, akkor mit lehet várni a ma bejelentett közös kormányzás alapelveinek igazságtartalmával kapcsolatban, annak megvalósítási esélyeiről.

Pedig olyan szép mondatok vannak benne, hogy elolvastán szem nem marad szárazon.

Itt van mindjárt az első: „Önmagában békében élő nemzet”. Mondja ezt az a Gyurcsány Ferenc, aki földönfutóvá akarja tenni a magyarok jó részét. Mondja ezt az az ellenzéki összefogás, amelynek politikai tevékenysége másból sem áll, csak a kormány gyalázásából. Karácsony Gergely például nem is érzi jól magát, ha bármilyen ügy kapcsán együtt kellene működnie a kormánnyal, s nem tehetné meg, hogy az elégedetlenség folyamatos szításával harcba hívja a választóit Orbán Viktor ellen. Mondjuk ki, az a nemzet él nyugodtan önmagában, amelyet nem heccel folyamatosan az ellenzék egyenesen korszakváltásra készülő siserehada.

Számomra azonban a legszebb gondolat a Jövőbe tekintő kormányzás címszó alatt található. Így szól: „A bevándorlással kapcsolatos döntéseket továbbra is csak a nemzeti kormányok hozhatják meg. Megvédjük a határainkat, fellépünk az illegális migráció, és az embercsempészet, emberkereskedelem minden formája ellen.” Ezt a gondolatsort mintha valamelyik Fidesz programból másolták volna ide. Emlékeznek arra, hányszor álltak a Fidesz mellé amikor a nemzetközi támadásoktól a kerítést kellett megvédeni, amikor Brüsszelben Dobrev Klára vagy a Donáth-Cseh kettős az illegális migráció ellen hadakozott volna, vállvetve a fideszes EP-képviselőkkel? Ugye fogós, ravasz kérdés?

Épp ezért, ha olvasóink megírják, hogy eddig mikor lépett föl az ellenzék az illegális migráció ellen, a helyes megfejtők között kisorsoljuk Gyurcsány nagyon menő, dedikált tornacipőjét. (Ha netán nem kapjuk meg tőle, akkor a replikáját.)

A mai bejelentés legkellemesebb pillanata a – kívülállók számára legalább is az volt – hogy Karácsony Gergely nem kapott szót. A Párbeszéd álláspontját a párt társelnöke, Szabó Tímea ismertette.

Egy szó, mint száz: az ellenzék közös kormányzásának alapelveiről szóló mai bejelentést nyugodtan hasonlíthatjuk Gyurcsány használt tornacipőjéhez.

Szaga van…

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány beteg

Gyurcsány beteg

Ha az ember viccelődni akarna, akkor könnyen mondaná, nem csoda, ha Gyurcsány beteg. Hiszen akár bele is betegedhetett abba, hogy az oltásellenes kampánya csúfos bukásával kiderült: nemhogy kormányzásra alkalmatlan, de még az ellenzék vezetésére is kevés.

Bukarestben tüntetők próbálták megakadályozni egy kórház kiürítését

Bukarestben dulakodás alakult ki péntek éjszaka a csendőrök és a tüntetők között, akik megpróbálták megakadályozni, hogy Foisor ortopédiai kórház kiürítését és Covid-kórházzá alakítását.

Csernobil felé

Csernobil felé

Kvóták szerint választják majd a jövőben pilótákat. Igen, kvóták szerint. Már nem csak a politikai életben, a film világában, vagy a különféle díjak, kinevezések, rangok és elismerések osztogatásánál, hanem a repülőgép pilóták esetében is.

Így küzdenek a Covid ellen a szegedi Járványügyi Ellátó Központban – Videó!

Van olyan nap, hogy 60-70 új beteg is érkezik a szegedi járványügyi ellátó központba, a harmadik hullámban pedig egyre gyakoribb, hogy egész családok szorulnak kórházi ellátásra – derült ki a közmédia riportjából, amelyet a szegedi Járványügyi Központban forgattak.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére