Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az éji bogár Varju ezúttal is nekiment a falnak. Koppant, majd elhallgatott

888.hu

2020.12.01. 12:15

Varju László DK-s országgyűlési képviselő, a párt alelnöke nem nyugszik, ha egy nap nem talál alkalmat a kormány gyűlölködő támadására. Szavaiban ritka vendég az igazság. Ma a parlamentben is ő volt az éji bogár. Nekiment a falnak, nagyot koppant, majd elhallgatott.

Arról beszélt, hogy a magyar gazdaság zuhanóban van, 12 év alatt 12 ezer milliárddal nőtt az államadósság, 100 forinttal lett gyengébb a nemzeti fizetőeszköz, és a valós munkanélküliség legalább 8 százalékos. Szerinte a kormány mentőcsomagjának nagy része kamu, a vállalkozások és a munkavállók százezrei küszködnek, de nem kapnak valós segítséget az államtól.

Úgy értékelt: a pánikba esett kormány kapkod, és maga teszi még mélyebbé a válságot. Bírálta, hogy a kormány 900 milliárd forintos devizahitelt vett fel, de azt nem munkabér-támogatásra, munkanélküli-segélyre, 100 százalékos táppénzre, a családi pótlék emelésére és a nyugdíjasok támogatására költi.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára visszautasította, hogy a Gyurcsány-párt képviselője megpróbálja kioktatni a kormányt hitelfelvételről, foglalkoztatásról, államadósságról és szociális biztonságról, miközben

nincs még egy olyan párt, amely a politikai programjának részévé tette, hogy elvesz egyhavi bért az ápolóktól, orvosoktól, tanároktól, közalkalmazottaktól, hogy csökkenti a családtámogatásokat, és kórházakat zár be. Önök taszítottak szociális létbizonytalanságba sok százezer embert, és felvették az IMF gigahitelét, amiért cserébe újabb megszorításokat vállaltak”

– mondta. Hangsúlyozta: a kötvénykibocsátás azt mutatja, hogy

a magyar gazdaság stabil lábakon áll, úgy lehet finanszírozni az országot, hogy nem kell nemzetközi szervezetekhez fordulni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére