Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai progresszív baloldal segíti Bajnaiék adatgyűjtését

888.hu

2022.03.23. 13:00

Ezer szállal kötődik az amerikai Demokrata Párt bal szárnyához Bajnai Gordon és Ficsor Ádám cégcsoportja, amelynek legfontosabb alkalmazottai mind a progresszív demokraták közül kerültek ki. A DatAdat tevékenységét nemigen hirdetik, a kliensek egymásnak ajánlják a kizárólag a progresszív ügy előmozdításán dolgozó vállalatot – írja az Index a lap birtokába került felvételek és információk alapján.

 

A Bajnai Gordon volt miniszterelnök és egykori titkosszolgálati minisztere, Ficsor Ádám által létrehozott DatAdat-os cégháló észt fiókcégei nemcsak azért érdekesek, mert – mint sorozatunk előző részében bemutattuk – a balti államban könnyen meg lehet kerülni a GDPR betartását és szabadon felhasználni a választóktól – akár illegálisan – begyűjtött adatokat is. Az így szerzett adatokkal pedig akár az áprilisi választások eredménye is befolyásolható lehet, ami már a hazai szabályozás megszegését jelentené – írja az Index.

 

A lap oknyomozó cikkéből kiderül, hogy Bajnaiék igazából az amerikai Demokrata Párt kampánycégének embereivel dolgoznak.

Az észtországi Datapraxis nevű cégnek Szigetvári Viktor, Bajnai korábbi kabinetfőnöke mellett amerikai vezetői is vannak. Egy bizonyos Mark Steitz, aki korábban targetálási rendszert tervezett Bill Clinton demokrata elnök 1992-es kampányához, valamint Laura Quinn, aki Joe Biden vezető kommunikációs és gazdaságpolitikai tanácsadója, valamint Al Gore egykori demokrata alelnök kabinetfőnök-helyettese is volt.

 

Steitz és Quinn közös érdekeltsége a Catalist LLC., ami egy 2006-ban a progresszív választási kampányok segítésére alapított amerikai cég. A Catalist elindításához Soros György egymillió dolláros adománya jelentette a kezdőtőkét, de a szintén az üzletemberhez köthető Tides alapítvány is támogatta a vállalatot – írja a lap.

Azonban nemcsak ez a két demokrata kapcsolatokkal rendelkező figura jelenik meg Bajnai környezetében.

Patrick Frank, a Datad.at tájékoztatási igazgatója beszélt erről egy az Index birtokába jutott felvételen.

 

 

„Kapcsolatban állunk számos további emberrel a politikai térben, hogy tudjunk felmérni vagy üzenni, vagy valamiféle választói modellezést végrehajtani. És ismételten, a legtöbb hálózatunk az amerikai baloldaltól származik, különösen a szélsőbaloldalról. Nagyon komoly hálózatunk volt a Demokrata Pártban, hogy valamilyen szintű befolyással bírjunk, amikor szakembereket kell bevonnunk a kampányok különböző részei során.”

mondja a videóban Patrick Frank.

 

Egy másik felvételen Ari Rabin Havt, a datad.at vezető tanácsadója a következő érdekes információkat mondta el a cég működéséről:

 

Hadd mondjak erre egy példát. Magyarországon voltunk, csináltunk néhány dolgot, és rájöttünk, hogy kell valaki, aki rendelkezik területtel. Szóval, Ádám (Ficsor Ádám, a DatAdat tulajdonosa, Bajnai Gordon volt titkosszolgálati minisztere – a szerk.) látta ezt, és én felhívtam, ugye, és az egyik legjobb amerikai terepmunkás 48 órán belül egy Magyarországra tartó gépen volt, hogy felállítson egy programot a terepen.”

 

Az Index arról is beszámol, hogy az amerikai támogatás miatt lehet, hogy a DatAdat kizárólag baloldali ügyfélkörnek kínálja a szolgáltatásait. Mint Ficsor Ádám mondta: „Mi csak a progresszívekkel dolgozunk”.

Bajnai volt titokminisztere arról is beszélt egy, az Index birtokába került eszmecsere alkalmával, hogy nem is igen hirdetik magukat, hanem az ügyfélkörön belül ajánlják őket egymásnak a partnereik.

 

A DatAdatos csapat tehát egyértelműen titkolni igyekszik tevékenységét. Nemcsak a magyar választók adatainak kezelését intézik valamiért Észtországban hazánk helyett, hanem lapunk információi szerint a Magyarországi kampányban végzett munkájuk javát is inkább Ausztriából csinálják”

– írja az Index.

A lap az oknyomozó cikkének végén felhívják a figyelmet arra, hogy ezek fényében új megvilágításba kerül Gansperger Gyulának – Bajnai harcostársának – korábbi elhíresült mondata, miszerint:

„Magyarországon alapvetően az egész ellenzék mozgása mögött, ugye, én azt gondolom, a külföldi erők és finanszírozók állnak. […] Ugye, kik ezek az erők? Ugye, egyik része ez a Soros-birodalom, fogalmazzunk így. A másik része azok a nagytőkés csoportok, Németország, az Egyesült Államok főleg, akik itt szeretnék, hogyha befolyással rendelkeznének. Én azt gondolom, hogy ezeknek az embere a Gordon.”

 

Az Index teljes cikkét itt elolvashatja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére