Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az adóemelés a megoldás mindenre a baloldal szerint

888.hu

2021.06.16. 21:00

Gyurcsányék 2010 előtt is adót emeltek, és ez most sem lenne másképp, ha a baloldal jutna hatalomra.

 

Az elmúlt hetekben több baloldali vezető is tanúbizonyságot tett arról, hogy újra adót emelnének, ha hatalomra kerülnének. Emiatt pedig érdemes felidézni a különbségeket a baloldal és az Orbán-kormány adópolitikájában.

A Gyurcsány-kormány többek között bevezette a négyszázalékos szolidaritási adót, megemelte a munkavállalói egészségbiztosítási járulékot és a munkaerőpiaci járulékot. Közterheket róttak ki a nyugdíjas munkavállalókra, a jövedéki adót többször növelték, valamint bevezették a kamat- és árfolyamnyereség-adót, emellett pedig

többkulcsos adórendszert hoztak létre, amit Karácsony Gergely is erősen fontolgatna, ha hatalomra kerülne.

Ezzel szemben 2010 után az Orbán-kormány bevezette az egykulcsos adórendszert, valamint adócsökkentésekkel és kedvezményekkel is támogatja a családokat, ilyen például a csok, a babaváró hitel és a háromgyermekes anyukák szja-mentessége.

Zara László, az adótanácsadók egyesületének elnöke 2006-ban így fogalmazott a baloldali kormány adóterheiről:

egyetlen érzékelhető tendencia a személyi jövedelemadózásban volt tapasztalható: itt a kormány fokozatosan megszünteti a kedvezményeket,

vagyis egyértelműen a saját bevételeit növeli a mentességek, kedvezmények felszámolásával.

Az Orbán-kormányról viszont Szilovics Csaba, a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának egyetemi docense 2014-ben azt írta: az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának vitathatatlan előnye, hogy következetes, az elvektől a részletszabályokig ívelő keretes rendszert épített ki, amelynek elvi célkitűzései (a családok támogatása, adóteher átalakítása, adóalap szélesítése, adminisztrációs terhek csökkentése) nehezen vitathatók.

De a baloldal sajnos az elmúlt tíz évben nem változott, amit jól mutat az ellenzéki önkormányzatok ténykedése a járvány alatt, hiszen több megszorító intézkedést is hoztak. Ezek a megszorítások elsősorban az önkormányzatoknál, illetve az

önkormányzati tulajdonú vagy fenntartású cégeknél dolgozó munkavállalókat érintették, akiket elbocsátottak, vagy csökkentették a bérüket, jövedelmüket.

De érdemes feleleveníteni a 2022-es költségvetési vitát is, amikor

az ellenzéki pártok mintegy 600 milliárd forintot vettek volna el a magyar vállalkozásoktól.

Ezzel szemben a kormány a járvány alatt a támogatások, a hitelmoratórium, a 13. havi nyugdíj visszaállítása mellett mintegy 1000 milliárd forintnyi adócsökkentésről döntött, válaszként a koronavírus-válságra, így elérték, hogy a járvány első hullámában bevezetett könnyítések több mint 360 ezer ember munkájának, vállalkozásának megtartását segítsék, és ötvenmilliárd forintot hagytak az érintetteknél.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A rendőrellenes tüntetések miatt rosszabb lett a közbiztonság Washingtonban

A rendőrellenes tüntetések miatt rosszabb lett a közbiztonság Washingtonban

Washingtonban megnőtt a fegyveres támadások száma, miután tavaly engedtek a baloldali rendőrellenes tüntetéseknek.

Franciaországban ismét szigorítanak 

Franciaországban a koronavírus-járvány negyedik hulláma miatti korlátozó intézkedéseket előíró törvény augusztus 9-én lép életbe, a tengerentúli megyékben viszont ismét kihirdetik az egészségügyi rendkívüli állapotot – közölte Gabriel Attal kormányszóvivő a szerdai kormányülést követően.

Egy iráni dzsúdós kiállt Izrael mellett

Izraelnek is megköszönte az olimpiai ezüstérmet egy disszidált iráni dzsúdós. 

Tokió 2020: Milák Kristóf úszásától még Michael Phelps is elájult

Tokió 2020: Milák Kristóf úszásától még Michael Phelps is elájult

Most aztán olimpiai üzemmódba kapcsoltak a magyarok Tokióban. Még ki sem dörzsöltük az álmot a szemünkből, amikor szerdán úgy hajnali négy óra magasságában a 200 méteres pillangóúszás döntője után olimpiai bajnokként ünnepelhettük Milák Kristófot. A cselgáncsozó Tóth Krisztián és a férfi kard csapat bronzérmet szerzett.

Sok az érem és a botrány az olimpián

Sok az érem és a botrány az olimpián

Nagy utat tett meg a Jobbik a szélsőjobbtól a Pride-ig, Gyurcsány a balatoni árak ellen hergel. 

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére