Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ha már a saját szövetségesei támadják, az csak jelent valamit, nem?

888.hu

2020.10.21. 20:30

Karácsony vs. Szaniszló 1:0 vagy 0:1, vagy hogy is van ez... A főváros nem kívánja kommentálni az ingatlanmágnás... jaj, polgármester (!) bicikliutakat érintő facebookos kirohanását. Viszont felmerül a kérdés: nem egy csapatban játszanak?

 

A fővárosi vezetés által kijelölt nagykörúti és Üllői úti kerékpársávokkal Szaniszló Sándor polgármester szerint csak a baj van.

Mondjuk ez érthető, ugyanis feltehetően ezen utak környékén is rendelkezik legális ingatlannal, és komoly problémákba ütközhet miattuk.

Igen, jól emlékeznek, ő az a Szaniszló, akit a Gyurcsány-gömböc magába szippantott idén tavasszal. De nézzük inkább az aktuális helyzetet:

A Publicus Intézet a XVIII. kerületiek körében 1000 fős mintán készített közvélemény-kutatást, amelynek eredményét polgármesterük is elolvasta. A közösségi oldalán megjegyezte: Pestszentlőrinc és Pestszentimre lakosságának többsége ellenzi az Üllői úton és a Nagykörúton kialakított, a gépjárműforgalmat jelentősen akadályozó kerékpársávokat, mert úgy érzik, a külső kerületekben élők lettek a korábbi sávszűkítési döntés vesztesei.

Vitathatatlan ugyan, hogy reggelenként munkanapokon komoly torlódások alakulnak ki a Határ út felől a városközpont irányában, azonban

a polgármester kirohanását nem pusztán a lakosság érdekeinek képviselete indokolta.

Ebben a Szaniszlóra a lakosság felől érkező nyomás mellett ­– az Index.hu a kerület ügyeire rálátó forrása szerint – legalább ilyen súlyú politikai szempontok is szerepet játszanak.

Értesüléseik szerint a XVIII. kerület még Tarlós István időszakában több tervezett kerületi fejlesztés támogatására kapott ígéretet. Szaniszló Sándor pedig választási programjában szerepeltette is az Üllői út, Nagykőrösi út felújítását vagy a Béke téri csomópont fejlesztésének második ütemét.

Azonban Karácsony a főváros keresztbe tett neki:

Szaniszló kampányígéretei eltűntek a támogatandó projektek listájáról,

így veszélybe kerültek a vállalásai.

A DK-frakció és Karácsony viszonya korántsem felhőtlen:

a díszpolgárválasztás folyamatát sem sikerült hajtépés nélkül lebonyolítaniuk,

és több jelölt esetében is a Fidesz képviselőinek szavazata segítette ki a városvezetést.

A XVIII. kerület által kifogásolt, a gépjárműforgalmat korlátozó kerékpársávokról a fővárosi önkormányzat véleményét is kikérte az Index szerkesztősége. Egyebek mellett arra voltak kíváncsiak, hogy gondolkodnak-e valamiféle közlekedési kompenzációs csomag kidolgozásában, és a felvetés nyomán módosítják-e a kerékpársávok nyomvonalát az említett helyeken. Azt is megkérdezték, hogy a főpolgármester milyen közlekedési módot ajánl a XVIII. kerületben élő, a városközpontba ingázó budapestieknek. (A Szaniszló polgármester kifakadásához hozzászólók például alternatív megoldásként a Ferihegy vasútállomásnál javasolják megkönnyíteni a parkolást.)

A kiélezett helyzet tényét megerősítette a főváros reakciója:

Nem kommentáljuk.”

Egységben az erő címmel ezennel kijelenthető: a főpolgármesteri hivatal szóra sem méltatja Szaniszló felvetéseit.

A polgármester karrierjét mi is követtük, itt írtunk róla részletesebben:

Gengszterváltás: Kunhalmi sumákoló polgármestere átigazol Gyurcsányhoz

Egy pártban, ahol a KISZ-vagyont privatizáló elnök mellett akad fehér keresztényeket gyűlölő polgármester, és csak a farokmutogató perverzek hagyják el maguktól a közösséget, bőven elfér olyan politikus is, aki valahogy mindig a közelében volt az MSZP-s sumákságoknak a XVIII. kerületben. Úgyhogy nem meglepő: Kunhalmi mentoráltja, Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármester a DK-hoz igazol.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére