Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Amikor Dobrev Klára Apró Antal nyomdokaiba lép...

Kovács Nikol

2021.05.26. 19:10

Ez valami újságíró betegség lehet, de miközben nézegetem az Interneten, ahogy Dobrev Klára flexel a nyelvtudásával és a statisztáival, akarva-akaratlanul is a nagypapijára asszociálok. Apró Antal bácsi még Gyurcsány Ferencen is túlmutat.

 

Apró Antal vérkomcsi volt.

Van kérdés?

Aki nem tudná, most mondom: ez a csávó volt az, aki 1956 után felügyelte Nagy Imre és mártírtársainak koncepciós perét.

De most álljunk meg és filózgassunk egy kicsit. Milyen korszakban is volt nagy ez a muksó?

Apró Antal 1948 környékén – a Rákosi-korszakban – lendült bele a kommunista buliba, évekig a Szakszervezetek Országos Tanácsának főtitkára volt.

A II. Népköztársaságot az 1949. évi XX. törvény vezette be, ezt humánusabb kifejezéssel élve, sztálini alkotmánynak is nevezték.

Na, vajon miért?

Ezek a szépreményűek fogták az 1936-os szovjet alkotmányt, lekopizták, majd beillesztették a Google fordítóba és tádá: íme Magyarország új alkotmánya.

Szakítottak a magyar hagyományokkal, a történetiséggel, a szokásjogokkal és kartális alkotmányt vezettek be.

Az ország védjegyévé a diktatúra és a totalitarizmus vált.

A szovjetek jogként definiálták az államilag tételezett és kikényszerített politikai akaratot. Így a jog a meghirdetett demokratikus elvek helyett, elsősorban utasítási, rendészeti technikává vált. A párt vezetői az államigazgatás tényleges irányítói is voltak.

A sztálini alkotmány nagyon szerette alkalmazni a fikciót, – többek között ezért is hívják fiktív alkotmánynak, – és a fedő-jogszabályokat.

Az alkotmány szerint a polgárok gondolat-, szólás-, és sajtószabadsággal rendelkeznek, illetve a gyülekezéshez is joguk van (125.§). A valóságban viszont a párt legenyhébb bírálata is instant belépő volt a Gulágra.

Bírósági ítélet, vagy ügyészségi határozat nélkül senkit sem lehetett letartóztatni (127.§). A törvény fiktív jellegét tökéletesen mutatja a megtervezett politikai gyilkosságok, a koncepciós perek, a Gulágra hurcolt emberek millió.

A fent említett csoda, a fedőjogszabályok jellegzetessége, hogy a szocialista törvényesség legalapvetőbb kritériumait is figyelmen kívül hagyták. A társadalom széles rétegeit érintő, de a politika megítélése szerint nyilvánosságra mégsem tartozó jogszabályokat egy másik, hivatalosan közzétett és életbe léptetett, érdektelen rendeletek száma alatt bocsátották ki.

Ezen csodás szellem alatt nevelkedett Apró Piroska, majd Dobrev Klára is.

Nem tudok elvonatkoztatni attól a ténytől, hogy amit otthonról hozol, az lesz a modellje minden későbbi cselekedetednek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Novák: a családokat nem lehet felülírni

Novák: a családokat nem lehet felülírni

A családokat nem lehet felülírni, a családnak nincs alternatívája, mindig is a család lesz a mainstream – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot értékelve.

Elég a magyarok elleni diszkriminációból!

Elég a magyarok elleni diszkriminációból!

A nemzetünkkel szembeni kettős mérce olyan méreteket ölt, amely elviselhetetlenné kezd válni. Mi, magyarok retorziót érdemlünk annak a töredékéért, amit mások tesznek felelősségre vonás nélkül. Elég a velünk szembeni megkülönböztetésből!

Orbán Viktor nyolc képet töltött fel Facebookjára

„Hajrá, Sárospatak” album a címe. Tekintsék meg a felvételeket.

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

Ennél jobb hír nem is érkezhetett volna

A Moody's felminősítette hazánkat, különös, de a németek már tudhatják a vasárnapi választási eredményt, 80 éve született a „Császár”, a fiát kérdeztük róla.

Orbán Viktor bejegyzése Sárospatakról

Tanévnyitó a Tokaj-Hegyalja Egyetemen – írta Facebook-oldalára.

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Ellenzéki komintern, második felvonás – csúcsböszmeségek

Az alábbi írásban csokorba kívánom szedni a második, az RTL Klub független-objektív munkatársának moderálásával megvalósuló, előválasztási „vita” legfontosabb szólások és legnagyobb böszmeségeit – amilyeneket még „ország-világ nem látott”. A vállalkozás nem kicsi, hiszen a jelenlévők személye önmagbán garancia a színvonalas és korántsem demagóg párbeszédre.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére