Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Állami támogatásból megvalósuló projektekkel dicsekszik a baloldal

888.hu

2021.05.25. 08:30

Vác, Szigetszentmiklós, Eger, Tatabánya. Több mint egy éve panaszkodnak forráshiányra, és mutogatnak a kormányra, miközben az általuk vezetett településeken sorra valósulnak meg projektek állami pénzből.

 

A váci polgármester, a baloldali Matkovich Ilona kezdettől agresszívan Fidesz-ellenes: a városban a kormány elkezdte előkészíteni annak a hídnak a megépítését, amely az M2-es utat a Szentendrei-szigeten át a 11-es főúttal köti össze, miközben az állam négymilliárdot költ a váci katolikus épületek felújítására.

Nagy János, Szigetszentmiklós baloldali polgármestere szeret arra hivatkozni, hogy a kormány elvonja a forrásokat. Érdekes, mert épp kormányzati forrásból kezdik el építeni a konténeriskolát felváltó új iskolaépületet.

A beruházásnak, amelyet még az előző, fideszes városvezetés járt ki a kormányzatnál, mindenki örül a városban, a polgármestert kivéve.

Bár Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere az ellenkezőjét állította, a kormány intézmények, vállalkozások finanszírozásában vesz részt. A színház költségvetésének például a felét állja, Mirkóczki ennek ellenére 2020 őszén megpróbálta drasztikusan lefaragni a teátrum pénzét.

A kormányzati támogatások egyik nagy nyertese Tatabánya. A szivárványos koalíció támogatásával mandátumhoz jutott Szűcsné Posztovics Ilona polgármester ugyan itt is igyekszik elvonásokat emlegetni, miközben a városba – még az előző polgármester, a fideszes Schmidt Csaba csapatának köszönhetően – gyakorlatilag dől az állami pénz: a Modern Városok Program keretében újul meg az egykori bányakórház, amelyből iskola lesz, új pavilonnal bővül a Szent Borbála Kórház, megújult a Tulipános Ház, a Puskin Művelődési Ház, valamint a Csónakázó-tó környéke.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére