Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alkotmányellenesége miatt bukott el az MSZP balatoni szélmalomharca

M. Kovács Róbert

2020.08.24. 18:00

Sebaj, a szocik akkor is ragaszkodnak az agymenésükhöz, ha nemcsak értelmetlen, de jogszabályellenes is. Ennyit róluk...

Múlt héten megírtuk: a strandolók hangos röhögésben törtek ki a balatonfüredi partszakaszokon, amikor elhúzott felettük egy repülő a vörösök légi reklámját vontatva, miszerint:

A Balaton mindannyiunké. MSZP.

Tehették, hiszen sem a fizetős, sem a szabadstrandon nem volt egy törülközőnyi hely sem, vagyis a pihenni vágyók pontosan tudták, hogy a Balaton az övék, csak a szociknak nem tűnt ez föl.

De ha az egykori kormány-, ma már mikropárt képviselői belökik a hülyeségrollert, akkor nehezen tudják megállítani.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy

az NVB nem hitelesítette az MSZP természetes tavakkal kapcsolatos népszavazási kérdéseit,

mivel a grémium tagjai 6:5 arányban úgy döntöttek: a kérdés az alaptörvény módosítását célozza, arról pedig nem lehet népszavazást tartani.

Az NVB többsége egyetértett abban, hogy az önkormányzatok alaptörvényben biztosított tulajdonosi joggyakorlását korlátozná, ha a sikeres népszavazás után nem szedhetnének belépési díjat. A strandok kérdése helyi közügy, a választópolgárok a képviselő-testületen keresztül vagy helyi népszavazással jogosultak dönteni benne, egy országos népszavazásnál azonban épp a helyi választópolgárok lennének kisebbségben és kizárva a döntésből, hogy a területükön lévő ingatlannal hogyan rendelkezzenek

– állapították meg. De mert az NVB határozatai nem jogerősek, 15 napon belül lehet jogorvoslatot benyújtani ellenük a Kúriához.

És ha így van, akkor a balosok tovább lökdösik a már említett agyament közlekedési eszközt (amelynek első kerékfordulatát az jelentette, amikor Kunhalmi Ágnes egy szabadstrandon követelt szabadstrandot – no comment...), hiszen a párt fővárosi elnöke, Molnár Zsolt (ki más mondta volna, a budapesti első ember szerepeltetése is azt bizonyítja: nem nagyon értik a balosok mi is az a helyi közügy) máris leszögezte:

Az MSZP minden jogorvoslati lehetőséggel élni fog, így előbb-utóbb lesz népszavazás a természetes tavak hozzáférhetőségével kapcsolatban.

És hát természetesen a szegfűpártiak szerint most is „politikai színjáték zajlott” az NVB döntő ülésén, mert szerintük „a hatalom fél attól, hogy a nép véleményt nyilvánítson”.

Az egykori rossz emlékű kormánypárt mára leginkább Cervantes Don Quijote-jére kezd hasonlítani,

hiszen

a szabadstrandok helyén is NER-óriásokat vizionálnak

és addig ütlegelik a népszavazás Rocinantéjét, amíg szerencsétlen össze nem roskad, miután többször is beleveri a fejét az alaptörvénybe. Ráadásul

abban is hasonlítanak a bús képű lovagra, hogy lassan velük sem áll szóba senki, csak szánakozva összemosolyognak a hátuk mögött.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére