Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Alkalmatlansága miatt megint másokra mutogat Kari Geri

Schüller Márton Imre

2021.03.31. 13:30

Budapest főpolgármestere tegnap egy Facebook bejegyzésben küldött nyílt levelet a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszternek. Ebben a levélben számon kérte és megvádolta a Mager Andreát azzal, hogy a XIII. kerület Szabolcs utcai kórházépületét különböző „oligarchák” kezére igyekszik átjátszani. Szép mese, csakhogy ma szembejött a valóság.

Mager Andrea szerdán a Országos Sajtószolgálatnál kiadott levelében válaszolt Karácsony Gergelynek. Ebből világosan kiderül, hogy a főpolgármester minden eleganciát nélkülöző vádaskodása megint az alkalmatlanságból fakad. Ismét ott tartunk, hogy Karácsony nem intézkedett érdemben a város ügyében és ezért a kormányt hibáztatja.

A válaszlevelet módosítás nélkül közöljük a továbbiakban:

„Tisztelt Főpolgármester Úr!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (továbbiakban: MNV Zrt.) 2020. június 2-án értesítette a Fővárosi Önkormányzatot arról, hogy a Szabolcs utcai kórház néven ismertté vált (Vágány utca 2-6 szám alatt található), több épületből álló ingatlan-együttes állami célú feladatok ellátása érdekében történő hasznosítását készíti elő. Az ingatlan-együttes egységes hasznosítását az indokolja, hogy – amint az Ön előtt is nyilvánvalóan ismert – az épületek többsége hosszú idő óta használaton kívül áll, állapotuk leromlott, így az épületek felújítása szükségessé vált.

A Kormány döntése alapján a megújult, korszerű épületegyüttesbe a jövőben is egészségügyi intézmények kerülnek majd, azonban nem felel meg a valóságnak az az állítás, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet költözne a Szabolcs utcai ingatlan-komplexum azon épületébe, amiben a hajléktalan ellátóhely található. Az OGYEI egy jelenleg üresen, felújítás alatt álló épületbe költözik majd.

Ismételten fel kell hívnom a figyelmét arra is, hogy az MNV Zrt. már 9 hónappal ezelőtt, 3 hónappal a tényleges felmondási idő kezdete előtt jelezte Önnek, hogy a bérleti jogviszony megszűnik.

Legutóbbi levelében Ön a tomboló járványra hivatkozik, miközben a bérleti jogviszony megszüntetéséről bőven abban az időszakban értesült, amikor véget ért a járvány első hulláma és megszűnt a veszélyhelyzet.

Ön az együttműködés hiányával is vádolja a Kormányt, miközben az elmúlt háromnegyed évben a levelezésen kívül saját hatáskörében érdemi lépéseket nem tett a helyzet megoldása érdekében.

Budapest Főváros Önkormányzatának tehát az értesítéstől számítva mintegy 9 hónap állt rendelkezésére, hogy az ingatlanban folytatott egészségügyi szolgáltatás ellátását más módon szervezze meg, de nem tették.
Ezúton szeretném emlékeztetni arra is, hogy Ön 2021. január 7-én kelt levelében azzal a kéréssel fordult hozzám: látok-e lehetőséget arra, hogy az MNV Zrt. a jelenlegi bérleti jogviszonyt fenntartsa vagy új bérleti szerződést kössön, esetleg új ingatlant biztosítson a hajléktalan ellátónak. Az MNV Zrt. 2021. februárjában – különös tekintettel a járványhelyzetre és a téli időszakra – felajánlott egy új, 2021. április 30-ig tartó bérleti szerződést. Az MNV Zrt. az általa aláírt szerződést elküldte a Fővárosnak, azonban erre az ajánlatra Öntől a mai napig nem érkezett válasz. Így elmondható, hogy az embertelenséggel, és érzéketlenséggel vádolt állam önszántából, egyoldalú vállalással jelenleg is biztosítja a hajléktalan ellátó működését, miközben Ön valódi lépéseket továbbra sem tesz.

Tekintettel a kialakult helyzetre, amennyiben Főpolgármester Úr hivatalosan, írásban jelzi felém az igényét, akkor biztosíthatom, hogy a hajléktalan ellátó 2021. június 30-ig az ingatlanban maradjon. 2021. június 30-án több, mint egy éve lesz, hogy az MNV Zrt. értesítette Főpolgármester Urat, hogy intézkednie kell az ügyben. Nem feltételezhetem, hogy ennyi idő nem elégséges arra, hogy egy Önnek ennyire fontos helyzetet megoldjon.

Tisztelettel,
Mager Andrea”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére