Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Akkora maflást kapott Hadházy a szakértőktől, hogy a fal adja a másikat

Kovács Róbert

2021.02.03. 21:30

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) szerint ismét félrevezeti és veszélyezteti a lakosságot Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő Facebook-bejegyzése az orosz Szputnyik V vakcina engedélyéről. Nem mellesleg azt javasolják neki, hogy ideje lenne a szakterületével foglalkoznia, ami, ugye, nem a humán- hanem az állatgyógyászat.

Hadházy Ákos szerdán a közösségi oldalán arról írt, hogy a

magyar hatóság úgy adta ki az orosz vakcinára az engedélyt, hogy az engedélyezéshez szükséges alapvető méréseket és vizsgálatokat sem végezte el”.

A képviselő szerint ez az engedélyben is „feketén-fehéren le van írva”.

Az OGYÉI Kommunikációs és Koordinációs Főosztálya az MTI-hez eljuttatott szerda esti közleményében úgy reagált:

az intézet munkatársait megdöbbenti a képviselő „lakosságot félrevezető” bejegyzése.

Az ilyen „felelőtlen álhírek” veszélyeztetik a védőoltási program és a járvány elleni védekezés sikerét, ezáltal az emberek egészségét és életét – írták.

Hozzátették:

Magyarországon eddig is és ezután is csak olyan vakcinák kerülhettek és kerülhetnek forgalomba, amelyek a magyar hatóságok vizsgálata alapján is hatásosak és biztonságosak.

Kitértek arra: miután Hadházy Ákos megkereste őket, az intézet a lehető legrövidebb időn belül eljuttatta neki a „törvényesen átadható dokumentációt”. A képviselő azonban – „nyilvánvaló hozzá nem értéséből fakadóan” – a közösségi médiában „teljesen hamis képet festett” az engedélyezésről.

Az általa hiányolt vizsgálatokat – folytatták – az OGYÉI a feltételes engedély megadásakor előírta, és ezt vizsgálja minden gyártási tételen a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

Tehát egyetlen magyar embert sem olthatnak be a vakcinával, ha nem megfelelő a laboratóriumi vizsgálat eredménye”

– szögezték le.

Megjegyezték: a napokban egy rangos nemzetközi orvosi szaklapban megjelent cikk is arra utal, hogy az OGYÉI jó döntést hozott, amikor feltételesen engedélyezte a Szputnyik V vakcinát, mivel a legfrissebb kutatások szerint a hatásossága meghaladja a 91 százalékot.

Ezt támasztja alá a gyártóhelyen végzett ellenőrzés és az értékelés eredménye is – tették hozzá.

Az OGYÉI a közleményben arra kérte Hadházy Ákost, hogy a „jövőben a saját állatorvosi szakterületéhez tartozó témákat kommentálja, és ne veszélyeztesse a magyar lakosság pandémiával szembeni védekezését azzal, hogy álhíreket terjeszt”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére