Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Aggasztó baloldali adománygyűjtések

888.hu

2021.06.16. 09:00

Közös adománygyűjtő kampányba kezdtek a baloldali pártok, hogy ebből finanszírozzák az előválasztás kapcsán felmerülő költségeket, azonban adatvédelmi és a pártfinanszírozási aggályokat is felvet az akció

 

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász szerint az előválasztás lebonyolítására pontosan meghatározott jogi és pénzügyi részletszabályokat kellene alkalmazni,

már ha a baloldal komolyan gondolná az előválasztást.

Megszokhattuk, hogy a balos politikusok előszeretettel támaszkodnak szavazóikra, ha adománygyűjtésről van szó, most azonban a szivárványkoalíció pártjai együtt kérnek adományokat ahhoz, hogy az előválasztással felmerülő kiadásaikat finanszírozni tudják, ami több jogi problémát is felvet.

Világosan látszik, hogy az előválasztásnak nevezett baloldali show-műsor azon túl, hogy számos elemző szerint valóságos téttel nem bír, jogi értelemben is számtalan sebből vérzik. Eddigi tudásunk alapján sem érdemi adatvédelmi tájékoztatást, sem az adatbiztonsági előírásokat, sem pedig az adatkezelők személyét érintően nincsenek meg az elvárható minimális jogi követelmények”

– jelentette ki Lomnici.

Hozzátette, hogy ha a baloldali pártok valóban komoly megmérettetésnek szánnák a 2021-es előválasztást, akkor az jogi és pénzügyi részletszabályokkal lenne körülbástyázva, mert ez a minimumfeltétele egy rangos verseny lebonyolításának.

Az alkotmányjogász kitért arra is, hogy politikai értelemben szinte sehol sem lesz érdemi versengés a baloldali előválasztáson, míg jogi nézőpontból azt lehet tapasztalni, hogy az adatvédelmi, pénzügyi, illetve egyéb részletszabályokkal kapcsolatos feltételek még további kidolgozásra várnak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére