Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A moslékkoalíció szétesése: Gödön már az ellenzéknek is van ellenzéke

M. Kovács Róbert

2020.08.06. 16:15

Gyurcsány szóvivője, Rónai Sándor szerint a Momentum-DK balhét kiváltó Gödön már fel is bomlott az a moslékkoalíció, amellyel nyertek 2019-ben. Legalábbis Rónai a momentumos polgármesterrel szemben a DK-LMP-Jobbik triót már a helyi ellenzékhez sorolja. De vajon ilyenkor mit mondanak a helyi választóknak, akik egyébként a felsorolt pártok szövetségére adták le a szavazatukat?

Kezdenek jönni a bizonyítékok arra, amire sok politikai elemző igyekezett figyelmeztetni az Orbán-fóbiás szavazókat 2019-ben:

összeállhatnak egy választás erejéig a balliberális pártok, de ha ötévnyi helyhatósági munkáról van szó, előkerülnek az egyéni érdekek és egymás torkának esnek.

Így megy ez Kispesten, ahol a szocialisták fenyegetik a momentumos Paróczai Anikót, és most már így megy ez Gödön is, ahol szintén

a Momentumhoz tartozó polgármester hadakozik az összes koalíciós partnerével

olyan hangosan, hogy zeng tőle az ország. Vélhetően erre a zajra akarta figyelmeztetni – az egyébként halkan, higgadtan kommunikálni képtelen – momentumos pártvezetést, Fekete-Győr Andrást, Cseh Katalint és Donáth Annát a Göd mellett élő Rónai Sándor, a DK szóvivője és EP-képviselője, amikor Facebook-bejegyzésében arra kérte őket, hogy a helyi vitát, csendben intézzék el. (De hogy elvegye az ellenzéken belüli büdös nagy balhé szagát, azért orbánozott is mellé kicsit...)

Segítsetek, ha tudtok a háttérben

– írta Rónai, mert ez ma a módi:

igyekeznek elhallgatni, hogy egyébként a választásra összeállt pártok között egyre több a feszültség.

De miközben a kék pártkatona csendre inti lila társait, azért el is szólja magát.

Csak Gödön van vitánk, és ott sem a Momentum és a DK között, hanem a momentumos polgármester és a helyi teljes ellenzék (DK-LMP-Jobbik) között.

Értik, ugye?! Gödön már a DK, az LMP és a Jobbik lett az ellenzék. Túl azon, hogy durva lebecsülése ez a helyi fideszes képviselők ellenzéki munkájának,

egyben gyönyörű beismerése annak, hogy a választási ígéretek és győzelem idejére összeácsolt ingatag szövetség máris darabokra hullott.

Nincs ezzel semmi baj, hiszen aki kicsit is gondolkodó lény, az pontosan tudja, hogy bár sok mindenben egy követ fújnak, azért az orrvérzésig européer momentumosok, az egykori szélsőjobbról szélsőbalra áttolt (micsoda elvhűség!) jobbikosok, pláne a vén komcsikból és megélhetési szocialistákból verbuvált DK-sok aligha tudnak komoly konfliktusok nélkül együtt dolgozni. Mondjuk vélhetően külön-külön sem, de ez most mindegy.

De vajon

mit kezdenek most ezzel az őszinteségi rohammal a gödi választópolgárok, akik elhitték ennek a négy pártnak, hogy ha 2019-ben rájuk szavaznak, akkor öt éven át gőzerővel fognak együtt dolgozni a település boldogulásáért?!

(Helyesbítek: öt pártnak, hiszen a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországának ide is sikerült befurakodnia, csak ők mintha kimaradnának ebből a mostani buliból, de ez nem meglepő, náluk a politika fő iránya a helyezkedés.)

Mit gondolnak most azok a DK-, LMP- és Jobbik-fanok, akik a momentumos polgármestert megszavazták? Hogy most akkor ők át lettek verve?! Igen kedves polgártársak. Át lettek verve.

Addig tartott az összefogás, amíg nyertek. Ugye, mindenki ismeri a mondást: lakva ismeri meg az ember a másikat. Hát még akkor mennyire igaz ez, ha egyszerre csak egyvalakinél lehet a kassza kulcsa... Mert ne dőljenek be a hosszú magyarázkodásnak, lényegében itt is ez borította a bilit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére