Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok oldalán foglalt állást Magyarországgal szemben az Európai Bíróság

888.hu

2020.03.19. 21:05

Az EU bírósága szerint az uniós joggal ellentétes az a magyar szabályozás, amely nem ad menekültstátuszt azoknak a migránsoknak, akik korábban már áthaladtak biztonságos országon.

Az Alapjogokért Központ elemzése emlékeztet, hogy 2018 augusztusában a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság bírája, Szabó Gabriella az uniós bírósághoz fordult a magyar menekültügyi szabályok szigorítása miatt. A magyar eljárásban érintett migránst a Helsinki Bizottság segítette és ők is indítványozták az EU-s testülethez fordulást, melynek a bírónő eleget is tett.

Két éve nyáron a kormány által bevezetett úgynevezett „Stop Soros” törvénycsomag egyik lényeges eleme az volt, hogy az a migráns – esetünkben egy szír ügyfél –, aki Magyarországra érkezése előtt már áthaladt egy biztonságos országon, hazánkban nem lesz jogosult menekültstátuszra. Ennek megfelelően a bevándorlási hatóság el is utasította az illető kérelmét.

Csakhogy jött a nyílt társadalom eszmeiségét valló Helsinki Bizottság, és a segítségével a migráns megtámadta a döntést a bíróságon, majd a bírónő segítségével került az ügy Luxemburgba.

Az Alapjogokért Központ szerint utóbbi bíróság az alábbiakat állapította meg: az uniós jogot „úgy kell értelmezni, hogy azzal ellentétes az olyan nemzeti szabályozás, amely lehetővé teszi a nemzetközi védelem iránti kérelem elfogadhatatlanság miatt való elutasítását azon indok alapján, hogy a kérelmező olyan államon keresztül érkezett az érintett tagállam területére, amelyben nincs kitéve üldözésnek vagy súlyos sérelem veszélyének, vagy amelyben biztosított a megfelelő szintű védelem”.

Az elemzésből azonban egyértelműen kiderül, hogy ún. „első biztonságos ország szabályát” nem egyszerűen a magyar törvények és a Genfi Konvenció helyes értelmezése, de az Alaptörvény is rögzíti.

Tehát az uniós bíróság döntésével azt a kaput igyekszik megnyitni, hogy még az állami szuverenitás alapját képező alkotmányokat is felülbírálhassa az európai jogászi elit

– írják az elemzésben

Kiemelik: a döntés bár csak „eligazítást” ad most a magyar bíróság részére, azért is döntő fontosságú, mert ugyanezen szabályozás miatt az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást is indított hazánk ellen. Ez utóbbi szintén az EU bírósága előtt van, és a mostani döntés alapján vélelmezhető, hogy ott is Magyarország ellen döntenek.

Az Alapjogokért Központ egyébként külön „megköszöni” a Helsinki Bizottságnak, mely amellett, hogy felvállalja a koronavírus-járvány idején a karantén szabályait be nem tartó irániak képviseletét, hogy ne lehessen őket „csak úgy” kitoloncolni az országból, hogy még a magyar alkotmányos rend aláásására is ennyi időt és energiát szenteltek.

„Mindenki hülye, csak ők a helikopterek!” – zárják az elemzést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony nem bírt augusztusig várni a Pride köszöntésével

Karácsony nem bírt augusztusig várni a Pride köszöntésével

A HUMEN melegbarát magazinban köszöntötte Karácsony Gergely az olvasókat.

Románia: engedetlenséggel tiltakoznak a vendégek naplózása ellen

Sajátos szabály: a vendéglősöknek nyilvántartást kell vezetni az asztalt foglaló vendégek nevével és telefonszámával. Román megoldás.

Buumm! Gy. Németh belelépett a gereblyébe

Buumm! Gy. Németh belelépett a gereblyébe

A következőkben arra lesz módunk, hogy megtekintsük azt a pillanatot, vizuális típusok bizonyára már látják is, amikor Gy. Németh Erzsébet, a DK által kiküldött főpolgármester-helyettes belelép a gereblyébe. Az ATV-ben az igazságosztó szerepét felvéve a következő monológot tolta ki magából nagy peckesen.

Napi tükör: csökkenő fertőzésszám itthon, izzó indulatok az USA-ban

Napi tükör: csökkenő fertőzésszám itthon, izzó indulatok az USA-ban

Az aktuális fertőzési adatok mellett sokat olvashattak az érdeklődők a nap folyamán az Fehér Ház körüli tüntetésekről, Soros György antifáinak mosdatásáról, illetve a kispesti önkormányzat korrupciógyanús ügyének tervezett sajátos felderítési technikájáról. És arról is, hogy Szijjártó Péter keményen beolvasott Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének.

Vignjevicnek megköszönték, Predrag Rogan az Újpest új edzője

Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője hétfőn közös megegyezéssel távozott posztjáról, utódja korábbi segítője, a szintén szerb Predrag Rogan lett.

Felháborító: megrongálták a Kosciuszko-emlékművet a Fehér Ház mellett

Lengyelország washingtoni nagykövete felháborítónak nevezte, hogy az afroamerikai George Floyd halála nyomán kirobbant tüntetések résztvevői a lengyel és az amerikai szabadságharcok hőse, Tadeusz Kosciuszko emlékművét is megrongálták hétfőre virradóra a Fehér Ház előtt.

Vajon miért hamisít svéd járványügyi adatokat a HVG?!

Vajon miért hamisít svéd járványügyi adatokat a HVG?!

Azt tudjuk, hogy ha ellenzéki média szerint mindenki jobban csinálja a koronavírusjárvány elleni védekezést a magyar kormánynál. De vajon ezért hamisítja meg a svédországi adatokat a HVG?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére