Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke lemondott, majd belépett a DK-ba

888.hu

2021.09.20. 11:45

A Dobrev Klára közösségi oldalára feltöltött videóban Kordás László úgy fogalmazott, hogy a DK-ban többet tud majd tenni a munkavállalókért.

 

A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke vasárnap jelentette be, hogy lemond posztjáról, és belép a Demokratikus Koalícióba.

Hiszem azt, hogy egy jobb világot közös erővel el tudunk érni, olyan világot, ahol a munkavállalóknak megbecsülése van, ahol tisztességesen bánnak velük, ahol olyan körülmények közt dolgozhatnak, mint nyugat-európai társaik. Abban is biztos vagyok, hogy Dobrev Klára az a személy, aki ezt meg tudja valósítani a munkavállalók számára”

– hangzik el a Facebook-videóban.

Ugye emlékszünk még a „munkások érdekeinek” védelmében szervezett tüntetésekre. Ilyen volt például a „rabszolgatörvény” elleni demonstráció, amelynek több felvonása is volt, és amelyben a szakszervezetek közösen vettek részt. Kordás László akkor úgy fogalmazott, ezek olyan törvények, amelyeknek szenvedő alanyai ismét a munkavállalók lesznek.

Ez jól hangzik, de kíváncsiak vagyunk, hogy a szavak mögött mennyi a jó szándék, és mennyi a jól ismert „mindegy, mi van, semmi se jó” attitűd.

A februártól érvénybe léptetett 4%-os minimálbér-emelésre a volt elnök ugyanis azt mondta, hogy az nem elég semmire. A Magyar Szakszervezeti Szövetség egyébként sem 2015-ben, sem 2018-ban nem írta alá az akkori minimálbér-emelési megállapodást.

És hogy mennyire mondhatjuk éles váltásnak Kordás belépését a DK-ba? Nem nehéz kitalálni, hogy az említett tüntetések mögött milyen politikai erő állt...

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére