Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A koronavírus károsuljaira szánt pénzből sikkasztott az indonéz szociális miniszter

MTI - 888.hu

2020.12.06. 12:01

Őrizetbe vették vasárnap Indonézia szociális ügyekért felelős miniszterét, aki a gyanú szerint 1,2 millió dollárt (355 millió forintot) sikkasztott el egy, a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére létrehozott segélyalapból.

 

Juliari Batubara két beosztottjával együtt kenőpénzeket fogadott el olyan vállalatoktól, amelyek feladata az volt, hogy élelmiszercsomagokat juttassanak el olyan embereknek, akik nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt. A rendőrség hét bőröndben, három hátizsákban és számos borítékban foglalt le készpénzt.

A miniszterre akár halálbüntetést is kiszabhatnak, ha bebizonyosodik, hogy valóban komoly összegeket tett zsebre a segélyalapból az országos vészhelyzet idején.

Juliari Batubara két héten belül már a második kormánytag, aki ellen korrupció gyanúja miatt indul eljárás Indonéziában. Legutóbb a tengeri halászatot felügyelő minisztert vádolták meg azzal, hogy kenőpénzért cserébe adott ki exportengedélyeket több vállalatnak. A korrupcióellenes hatóság szerint ő luxuscikkeket – Rolex órákat és Louis Vuitton táskákat – vásárolt a pénzből nemrég, amikor Hawaiin járt üzleti úton.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére