Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A jogszabályok nem ismerete Karácsonyt sem mentesíti a hülyeség alól

M. Kovács Róbert

2020.08.06. 13:45

Ismét politikai kérdést csinált saját emberei töketlenkedéséből Karácsony Gergely. Facebook-kirohanásában a főpolgi azzal vádolta a Közbeszerzési Hatóságot, hogy szándékosan szűkítik a Lánchíd-felújításra aspirálható cégek körét. Na ezzel megint csak az a baj, hogy egy szó sem igaz belőle. Nem lehet, hogy Karácsonynak a facebookozás helyett inkább normákat kéne olvasgatnia?!

Nehéz felfogni, hogy a baloldal mostanában miért áll elő olyan kamukkal, amiket öt perc megcáfolni. De valamiért ezt teszik. Most éppen

Budapest főváros első embere próbált a sánta kutyánál gyorsabban utolérhető módon politikai kérdést csinálni a Lánchíd-felújítási tender sikertelen kiírásából,

miközben egészen egyszerűen arról van szó, hogy – pestiesen szólva – elcseszték.

A témát követők nyilván olvasták már Karácsony Facebook-posztját, amelyben kifakadt, hogy a Közbeszerzési Hatóság visszadobta azt a tenderkiírást, amelyben a BKK a hídfelújításhoz keresett volna arra érdemes cégeket. Bejegyzésében úgy fogalmaz a főváros első embere:

A kormányzati hatóság azonban az igazi versenyt szolgáló 10 éves (120 hónapos) referencia-időszakot soknak tartotta, előírta annak 8 évre (96 hónapra) való csökkentését. Miért van ennek jelentősége? Mert hát az elmúlt 8 évben egyetlen hidat sem újítottak fel Budapesten, vagyis a hatóság döntése szerint egyetlen korábbi budapesti hídfelújítás sem számíthat bele a referenciák körébe.

Na, ebből egy szó sem igaz. A „kormányzati hatóság” az égvilágon sehogy sem döntött.

A „kormányzati hatóság” mindössze végrehajtotta azt a 321/2015 számú kormányrendeletet, amely egyértelműen előírja, hogy referenciaként az ajánlattétel beadásának időpontjában 8 évnél (96 hónapnál) régebben megkezdett építési munkálat nem fogadható el.

Sőt: a főpolgármester súlyos mellébeszélése abban is tetten érhető, hogy a BKK tenderében nemcsak Budapesten elvégzett hídfelújítási munkákat lehet elfogadni, hanem országosan, sőt: mivel a tendert az uniós közbeszerzési értesítőben is közzé kell tenniük, az EU területén bárhol elvégzett hasonló beruházást is referenciaként kell elfogadni.

Talán

álnaivság lenne azt feltételezni, hogy Karácsony Gergely ezt nem tudja.

Persze ha tényleg nem, akkor az megint csak azt jelenti, hogy hamarabb ragadott klaviatúrát, mintsem informálódott, gondolkodott volna, és ez egy főváros polgármesterénél nem éppen hozzáértést bizonyító körülmény. Ha viszont nem vagyunk ennyire megvezethetőek, akkor megint más a leányzó fekvése. Akkor ugyanis az derül ki, hogy

a Karácsony vezette főváros ismét inkább a politikai vitát választotta a Lánchíd felújítása helyett.

Hiszen egy hibásan beadott tenderkiírás kiigazítása újabb időveszteség. Vagyis a Lánchíd felújítása tovább húzódik. Ez idő alatt pedig a baloldali politikus még több tucat Facebook-posztot kitehet arról, hogy a kormány nem segíti eléggé a munkálatokat. Mint ahogy

most is azzal állt elő, hogy a kormánynak kellene jogszabályt módosítani ahhoz, hogy eredményes kiírást lehessen készíteni,

de – ugye – erről éppen az imént állapítottuk meg, hogy tényszerűen nem igaz.

A fenti kis fabula azonban egy dologra ismét rávilágított: a baloldal remekül meg tudja mondani, mit hogyan nem kéne csinálni, de valójában lövésük sincs, hogy hogyan kellene.

Na, ezért vannak 10 éve ellenzékben, és ezért lett volna jobb Budapestnek, ha ott is maradtak volna...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Baloldali gaztettek

Baloldali gaztettek

A miniszterelnök a közösségi médiában kommentálta a mai parlamenti eseményeket.

Példás! Közösen rendez filmfesztivált Izrael és az Egyesült Arab Emírségek

Példás! Közösen rendez filmfesztivált Izrael és az Egyesült Arab Emírségek

Közösen indít regionális filmfesztivált Izrael és az Egyesült Arab Emírségek, az erről szóló hétfői közlemény szerint az éves eseményt felváltva tartják a két ország fővárosában.

Gulyás Gergely eddigi államtitkára felügyeli az uniós forrásokat októbertől

Új államtitkár felügyeli az uniós források hasznosulását az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) – tájékoztatta a szaktárca hétfőn az MTI-t közleményben.

Szijjártó Péter friss videótudósítása Brüsszelből

Szijjártó Péter friss videótudósítása Brüsszelből

Szijjártó Péter élőben jelentkezett Brüsszelből Facebook-oldalán.

Hétfői tükör

Hétfői tükör

Izgalmas írást jelentetett meg ma Orbán Viktor, amit közöltünk. Sajnos magas volt az új fertőzöttek száma hétfőn is, a téma napirenden volt az Országgyűlés ma kezdődött őszi ülésszakán is. Olvassák el napi visszapillantó összefoglalónkat.

A lakosság kérése előtt fejet hajtott a kormány

Két határátkelő nyílt meg a magyar-osztrák határon hétfőn – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Szakmailag kiélezett tárgyalás

Szakmailag kiélezett tárgyalás

Varga Judit igazságügyi miniszter mai programjának egy fontos eleméről számolt be Facebook-oldalán.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére