Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Jobbik alelnöke is háborúba küldené a magyar katonákat

888.hu

2022.03.15. 11:40

Márki-Zay Péter után szabadon.

 

Folytatta a háborús hangulatkeltést Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke, aki egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy magyar katonákat is a frontra küldene. Az Origo szerint az országgyűlési képviselő és egyúttal jelölt múlt szombaton Ádándon a következő fejtegetésbe bocsátkozott, amit érdemes szó szerint idézni:

Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük (...) hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék (...) Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mer' ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta”.

 

A Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője tehát a saját hozzátartozóit nem engedné harcba küldeni, de természetesnek gondolja, hogy a hivatásos katonák feláldozhatók egy háborúban, amelyben sem hazánk, sem a NATO nem érintett.

 

A lap szerint Potocskáné vélhetően arra gondolt, hogy békemissziókban részt vesznek magyar katonák a világ különböző pontjain, de úgy tűnik, nem érti, vagy nem ismeri az alapvető különbséget egy háborúba való NATO-beavatkozás, illetve az ENSZ Biztonsági Tanácsának felhatalmazásával békefenntartó tevékenységet folytató IFOR/SFOR, valamint a Koszovóban ugyanilyen szolgálatot teljesítő KFOR egységek között.

A magyar honvédség feladata Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme, illetve nemzetközi szerződésből eredő közös védelmi és békefenntartó feladatok ellátása.

 

A Jobbik alelnöke a múlt szombati fórumon a fent idézett mondatai előtt úgy fogalmazott:

Nem a gyerekeinket meg az unokáinkat akarjuk a háborúba küldeni, hanem azokat a NATO-szerződés szerinti sorá... vagy milyen... hadköteles... hivatásos katonát, akinek ez a dolga”

 

– jelentette ki Potocskáné Kőrösi Anita. Azaz: magyar katonákat akar az orosz-ukrán háborúba küldeni a baloldali politikus – írja az Origo.

Potocskáné azzal sincs tisztában, hogy pontosan milyen státuszban vannak azok a magyar katonák, akiket háborúba küldene, a Drót.infón megjelent hangfelvételen jól kivehető, hogy valaki közbeszól, segít neki, mire végül megtalálja a helyes meghatározást. Ez a tájékozatlanság azért is sajátos, mert Potocskáné Siófokon alpolgármester volt Lengyel Róbert polgármester mellett. Lengyel pedig Márki-Zay Péter belügyi és rendészeti szakértője.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére