Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A járvány fekete bélyege élethosszig fog Karácsony homlokán rikítani

Horváth K. József

2020.05.23. 21:30

A Pesti úti idősotthon tragédiák sorával végződött botrányai miatt Karácsony Gergely bűnlajstromának hosszát jóindulattal sem lehet a nyúl farkához hasonlítani.

Olyannyira nem, hogy járványbeli súlyos mulasztásait még egy nagy nehezen magából kipréselt bocsánatkéréssel sem lehet semmissé tenni. Főleg úgy, hogy még ezzel is a kormány mögé próbál rejtőzni, holott a fenntartói felelősség alól képtelenség kibújnia. Nem beszélve arról a lelketlenségről, mosolygós kegyetlenségről, amit a rá bízott idős, kiszolgáltatott emberek sorsa iránt mutatott.

Bűnös felelőtlensége eddig sem volt kérdés, hiszen a mai napig nincs az intézetnek saját orvosa. Ennek következtében a Pesti úton hunyt el a magyarországi koronavírus-járvány halottainak tíz százaléka, 44 beteg. A fertőzöttek száma pedig háromszáz körül mozog, ami toronymagas országelsőséget jelent. Felelős fenntartó ilyen helyzetben kezét-lábát törné, hogy megakadályozza a járvány eszkalálódását, a választók előtt pedig bizonyítsa, hogy ő nem olyan velejéig romlott ember, mint amilyennek ez a viselkedés mutatja.

Ehelyett azonban Karácsony még arra sem vette a fáradságot, hogy legalább a helyszínre elmenjen. Azt viszont sohasem felejtette el, hogy ujjal mutogasson a kormányra, mint fő felelősre, mondván a járvány az állami kórházakból került az otthonba, ezért nagyon sajnálja, de felelősség dolgában mossa kezeit. Összekeverve az életmentést a kampánnyal, a politikai haszonszerzéssel. Arcátlanság dolgában addig merészkedtek, hogy szakmai helyettese – Gyurcsány politikai őrmestere (Gy. Németh) – még azt is a nyilvánosság képébe vágta, hogy semmiféle higiéniával kapcsolatos megbetegedés nincs az otthonban, miközben éppen a higiéniai szabálytalanságok miatt szabtak ki rájuk 1 millió forintos bírságot. Arról nem beszélve, hogy még egy levélhamisítás gyanús ügyet is képesek voltak sorompóba állítani, hogy a főpolgármester szennyesét mossák.

Persze Karácsonynak az idősotthon tartósan megoldatlan járványhelyzete legalább annyira nem dolgozott a kezére, mint az idő. Kiderült ugyanis, hogy nem a kórházból visszaszállított betegek révén került be a fertőzés az otthonba, ahogy azt Karácsony rendre mantrázta, hanem egy ott dolgozó hurcolhatta be még a kezdet kezdetén. Annyira kis létszámú ugyanis a személyzet, hogy az érinett kötelességtudatból nem maradt otthon, holott magas láza volt, fájt a feje, folyamatosan szárazon köhögött. De bement, mert az elvárt 102-126 fős gondozói létszám helyett csak 60 ápoló állt rendelkezésre az 550 idős gondozott ellátására. Ez nemcsak a józan ész, de a vizsgálatokat végző fővárosi kormányhivatal szerint is elfogadhatatlan. Ahogy írták: „nem megfelelő a gondozottak ellátása, amely a járványügyi helyzetben különösen aggasztó, de azon kívül is elfogadhatatlan.” Karácsonynak a szeme sem rezdült akkor sem, amikor az elhunytak hozzátartozói egymás után álltak a nyilvánosság elé, névvel címmel téve tanúságot arról, milyen mostohán, mondhatni kegyetlenül bántak szerettükkel.

A kórházi zárójelentés szerint például G. Attila édesanyja abba halt bele, hogy nem látták el megfelelően, még vizet is alig kapott. J. K. Katrin férje szintén kiszáradástól hunyt el, még a veséi is leálltak. Cs. Krisztián édesanyjának nem segítettek se enni, se inni, ezt a szobatársak mondták el. Fia száraz kenyeret talált az asztalán.

Folytathatnánk a sort, de minek. Karácsonynak mindezekről a történetekről sem a gyors intézkedés jutott eszébe, hanem továbbra is csak a hárítás, saját erkölcsi tisztaságának hangsúlyozása. No és természetesen a fertőzés kiindulásának kórházakra tukmálása. Egy hete kórusban az egész balliberális politikusi kör és médiájuk a körzetes intézmény, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház ellen indított átfogó támadást. Bodnár Attila főigazgató a HírTv-ben azonban elmondta, hogy a kórház maga és a Nemzeti Népegészségügyi Központ külön-külön vizsgálatot folytatott az ügyben és ugyanarra az eredményre jutott. A mintegy 1800 oldalas, kontaktuskutatásokat is tartalmazó anyag áttanulmányozása után egymástól függetlenül megállapították, hogy nem kerülhetett a kórházból a Pesti útra vírus, mert a kórház belgyógyászatán talált egyetlen fertőzött beteget a kórház szakemberei az első pillanattól szakszerűen elkülönítették, ellátták és környezetében senki sem fertőződött meg. A Bajcsy-Zsilinszky Kórházba került betegek állapota ugyanakkor teljesen megerősítette a hozzátartozók által tapasztaltakat. Döbbenetes, de 100 betegből 97 kiszáradt állapotban került az intézetbe, ami azt jelenti, hogy a betegeket rendszeresen nem itatták. 100-ból 27-en csontsovány, kaheksziás állapotban, 61-en alultápláltan érkeztek. Felfekvésben a betegek fele szenvedett.

A főigazgató adatai önmagukért beszélnek.

Karácsony Gergely és a mögötte álló egész baloldal lélektelenségére, könyörtelenségére nincsenek szavak, hiába próbálja kedveskedő nyilatkozataival feledtetni bűneit.

A koronavírus-járvány fekete bélyegét élete végéig homlokán fogja hordani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Karácsony nem bírt augusztusig várni a Pride köszöntésével

Karácsony nem bírt augusztusig várni a Pride köszöntésével

A HUMEN melegbarát magazinban köszöntötte Karácsony Gergely az olvasókat.

Románia: engedetlenséggel tiltakoznak a vendégek naplózása ellen

Sajátos szabály: a vendéglősöknek nyilvántartást kell vezetni az asztalt foglaló vendégek nevével és telefonszámával. Román megoldás.

Buumm! Gy. Németh belelépett a gereblyébe

Buumm! Gy. Németh belelépett a gereblyébe

A következőkben arra lesz módunk, hogy megtekintsük azt a pillanatot, vizuális típusok bizonyára már látják is, amikor Gy. Németh Erzsébet, a DK által kiküldött főpolgármester-helyettes belelép a gereblyébe. Az ATV-ben az igazságosztó szerepét felvéve a következő monológot tolta ki magából nagy peckesen.

Napi tükör: csökkenő fertőzésszám itthon, izzó indulatok az USA-ban

Napi tükör: csökkenő fertőzésszám itthon, izzó indulatok az USA-ban

Az aktuális fertőzési adatok mellett sokat olvashattak az érdeklődők a nap folyamán az Fehér Ház körüli tüntetésekről, Soros György antifáinak mosdatásáról, illetve a kispesti önkormányzat korrupciógyanús ügyének tervezett sajátos felderítési technikájáról. És arról is, hogy Szijjártó Péter keményen beolvasott Donald Tusknak, az Európai Néppárt elnökének.

Vignjevicnek megköszönték, Predrag Rogan az Újpest új edzője

Nebojsa Vignjevic, az Újpest FC labdarúgócsapatának vezetőedzője hétfőn közös megegyezéssel távozott posztjáról, utódja korábbi segítője, a szintén szerb Predrag Rogan lett.

Felháborító: megrongálták a Kosciuszko-emlékművet a Fehér Ház mellett

Lengyelország washingtoni nagykövete felháborítónak nevezte, hogy az afroamerikai George Floyd halála nyomán kirobbant tüntetések résztvevői a lengyel és az amerikai szabadságharcok hőse, Tadeusz Kosciuszko emlékművét is megrongálták hétfőre virradóra a Fehér Ház előtt.

Vajon miért hamisít svéd járványügyi adatokat a HVG?!

Vajon miért hamisít svéd járványügyi adatokat a HVG?!

Azt tudjuk, hogy ha ellenzéki média szerint mindenki jobban csinálja a koronavírusjárvány elleni védekezést a magyar kormánynál. De vajon ezért hamisítja meg a svédországi adatokat a HVG?!

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére