Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A fővárosi közműcég saját dolgozóinak nyaralásán spórol

888.hu

2021.06.21. 19:30

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. az alkalmazottak nyaralását nehezíti meg azért, hogy Karácsonyéknak adót spóroljanak.

 

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt.-nél dolgozó munkavállaló, családtagjaikkal együtt hozzávetőlegesen 1000-1300 ember élhetett azzal a lehetőséggel, hogy a fővárosi tulajdonú vállalat valamely üdülőjében pihenje ki az első félév fáradalmait és kedvezményes áron nyaralhasson együtt családjával – írta meg a Magyar Nemzet. De ennek most vége, mivel a legújabb értesülések szerint

a cég átlagosan mintegy ötven százalékkal emeli a dolgozók nyaralási lehetőségének költségeit,

de akad olyan üdülő is, ahol majdnem duplájával kell majd többet fizetni éjszakánként, mint 2020-ban.

A Mártha Imre vezette közműcég meg is indokolja azt, hogy miért van szükség az áremelésre. Állításuk szerint, mivel a fővárosi tulajdonú cég piaci szereplő, a dolgozóknak nyújtott béren kívüli juttatás költségtérítését is – törvényi kötelezettség nyomán – a piaci árszinthez kell igazítaniuk.

Ennek az érvnek ellentmond, hogy a költségtérítési szint megemelése minden igénybe vevőre vonatkozik,

egy hároméves gyermekre vagy egy 12 évesre is. Ha valaki ilyen korú gyermekkel jelentkezik be egy valóban piaci alapon működő szálláshelyre, ott átlagosan ötven-hetven százalékos kedvezményt kínálnak a gyermekek után, míg az FKF Zrt. üdülőiben utánuk is százszázalékos árat kell majd fizetni.

Az áremelés mögött az állhat, hogy a kedvezményes és a piaci ár közötti különbség után az FKF Zrt.-nek kellene adóznia, így a jelek szerint

a Karácsony Gergely vezette főváros közműcége inkább a dolgozókkal fizetteti meg a pihenésük költségeit, csak hogy saját adóterhein csökkentsen.

Ez különösen érdekes annak fényében, hogy a főpolgármester korábban kijelentette: a közműcégek költségvetésében előirányzott költségmegtakarítások nyomán egyetlen munkavállaló sem járhat rosszul.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére